Åker den regerande mästaren Carlos Alcaraz ur Wimbledon idag? Det kan hända. Foto: Henry Nicholls/AFP.

Inför tisdagens kvartsfinaler i Wimbledon

Kvartsfinaler i Wimbledon. Försnack. Nu kör vi!

14:30 Jannik Sinner – Daniil Medvedev 1,21-4,30 Bethard

Ettan mot femman på världsrankingen. Ingen tokig match som inleder kvartsfinalspelet precis.

Men blir det så mycket till match?

Det kan det så klart bli, men jag tror nog att det här blir mindre jämnt än många andra skulle jag säga. Jag tycker det här känns väldigt bökigt för Medvedev.

För hur ska han lösa det här liksom?

Jämnt i servekolumnen mellan dem skulle jag säga. Så den kan vi i princip ta bort.

Sinner har bättre returer och framför allt ett bättre sätt att returnera för underlaget. Medvedev defensiva retursätt, det är inte optimalt för gräs. I alla fall inte mot alla spelare.

När bollen är i spel då?

Ja, det är ju alltid fördel Sinner. Hans fem raka i de inbördes mötena säger väl rätt mycket. Och väldigt mycket mer än de sex raka som Medvedev hade innan Sinner blev en toppspelare. Sällan ljuger väl en inbördes statistik mer än mellan dessa två, 6-5 för Medvedev alltså. På gräs, ännu större för Sinner skulle jag säga. Medvedev enda möjlighet är att använda sig av sitt spel där han går lite på chans och försöker vara mycket mer offensiv än han vill vara men är han ens lika bra som Sinner på det spelet när han gör det helt perfekt? Jag skulle säga nej.

Det måste bli ett bollandet i högt tempo det här. För högt tempo för Medvedev. Det är Sinner som kommer få spela som han vill och jag tror att han kommer vara alldeles på tok för bra. Men hoppas jag har fel, för visst hade det varit riktigt kul med en jämn match här.

16:00 Carlos Alcaraz – Tommy Paul 1,24-3,95 Bethard

Liknande odds på dagens två kvartsfinaler och vi kan väl säga så här. Jag tror det är ganska mycket större chans på skräll här än i den första.

För om allt är upplagt för favoriten i första matchen., Här tycker jag åtminstone ganska mycket är upplagt för skräll. Sen betyder det inte att det nödvändigtvis blir så. Alcaraz är så klart klar favorit i matchen. Men jag ser hur det skulle kunna skrälla här på ett helt annat sätt.

Först de inbördes mötena, 2-2 där alla matcher spelas i nordamerikanska mastersturneirngar. Ingen i år, men tre förra året. Det betyder något att Paul inte bara slagit Alcaraz utan gjort det två gånger. Det betyder att han inte har någon överdriven känsla av att det här skulle vara omöjligt idag. Det finns också något relevant i att Paul kan slå Alcaraz för han har det som behövs. Jag tror jag skrev om det, igår kanske det var, hur otroligt bra Paul är på att försvara sig ute i hörnen, även på gräs. Det är svårt att prata om svagheter i Alcaraz spel, men har han någon svaghet så är det väl att den där ultimata säkerheten i många tillslag på raken kanske inte finns där. Han har relativt små marginaler i allt han gör och kommer han inte riktigt igenom sin motståndare, då kan det bli missar. I alla fall om han hela tiden har lite tryck på sig. En annan sak som Paul gör otroligt bra. Det ser inte mycket ut för världen kanske, men han försvara sig i princip alltid med någon slags längd eller tryck i slagen. Man får förhållandevis sällan riktigt bra lägen mot honom.

Alcaraz trivs inte heller när spelet blir för tråkigt. Då vill han gärna börja överarbeta och minskar på marginalerna. Det är inte då han är som bäst precis.

Sen måste man vända på det också. Det är inte direkt spelar på samma nivå det här. Jag vidhåller, Paul är i grund och botten en medelmåtta. Alcaraz är tidernas i grund och botten bästa tennisspelare sett till teknik och vilka slag han har att välja på. Så får Alcaraz ihop det till att ha en vettig dag, då spelar allt jag skrev om ovan noll roll. Då bara krossar han Paul på ren grundkapacitet, att han är så sjukt mycket bättre. Men Alcaraz har inte så många såna där riktigt bra dagar och har han en dag i paritet med de han haft hittills under Wimbledon, då skulle jag säga att han mycket väl kan förlora idag.

Så säger vi om de två första kvartarna. De två andra imorgon förstås så de sparar vi. Vill du prata om tennis med mig och andra under matchernas gång så hörs vi i facebookgruppen Tennisen under dagens gång.

Nu kör vi!