Dagens på förhand finaste match är den mellan Medvedev och Dimitrov. Där Dimitrov har en bra chans, eller? Foto: Ben Stansall/AFP.

Inför söndagens åttondelsfinaler i Wimbledon

Fyra åttondelar idag, fyra imorgon. Och jodå, vi ska försnacka dem. I det här inlägget de fyra första.

13:30 Paul-Bautista 1,13-5,80 Bethard

Känns lite märkligt på något vis, men det är väl ett tecken på att man blivit gammal. Jag tycker Bautista är en rätt unik, otroligt bra spelare som i sina bästa stunder var bäst av alla på det han gjorde, nämligen att med sitt flacka bollande göra det maximalt svårt för motståndaren utan att själv tumma på säkerheten. Paul, jag tycker han är en medelmåtta som lurar sin motståndare att vara dålig. Vad är det märkliga då? Jo, de gör ju faktiskt ungefär samma sak, men man har ett mer romantiskt synsätt på de gamla falnande hjältarna kanske.

Bautista har haft en jätteenkel lottning fram hit. Paul är i absolut toppform och får med sig sina matcher även på sämre dagar. Blir ruggigt svårt för Bautista det här tror jag.

14:30 Alcaraz-Humbert 1,10-6,60 Bethard

Man kan ju tycka att skrämselskottet mot Tiafoe borde få Alcaraz att vakna till men han funkar inte så. Det kommer komma ut samma spelare på centercourten idag. Med 80% fokus på att det ska bli kul att spela, 10% fokus på att vinna, och de sista 10%, ja, att titta på publiken kanske.

Nu kanske det här passar honom bättre dock. Humbert slår bort sig själv ännu mer än Tiafoe och det borde göra det enklare för Alcaraz. Samtidigt som, om Humbert har en riktigt bra dag, då är det risk att Alcaraz inte får igång spelet här.

Ett plus för Alcaraz idag också att Humbert inte alls har samma serve som Tiafoe så det kommer bli enklare för Alcaraz att få igång spelet.

15:30 Sinner-Shelton 1,04-9,80 Bethard

Jag kan faktiskt inte se hur det här ska bli spännande. Visst har Shelton serven för att få några gem enkelt på bara den men han servar ganska korkat, han använder inte alls underlaget till sin fördel, och han kommer vara totalt chanslös på precis alla plan när bollen är i spel. Jag tror inte att Sinner kommer bli pressad idag.

18:00 Medvedev-Dimitrov 1,72-2,09 Bethard

Dagens självklara höjdpunkt. Dagens enda jämna match och det är ju inga dåliga spelare direkt heller. Enda åttondelsfinalen som spelas mellan två topp-10-spelare.

Medvedev den bättre spelaren så klart och 7-3 i inbördes möten indikerar att han inte har några problem med Dimitrov.

Det blir istället underlaget man får titta på här. Jag påstår att gräs är det underlag som ska passa Dimitrov bäst och där han har högst kapacitet. Att han inte har bättre siffror på gräs än på andra underlag handlar mer om att motståndet oftast är tuffare på gräs än på andra underlag då det inte finns några svaga startfält att plocka enkla poäng från på gräs. Samtidigt har Medvedev börjat acceptera gräs som underlag och han gör det han kan för att prestera så bra som möjligt på det, men han är bättre på hardcourt, inget snack om saken.

Jag hoppas på Dimitrov. Jag tror han har en bra chans. Men jag håller med om oddsen. Medvedev är definitivt favorit i matchen. Kanske lite större favorit än oddsen talar om till och med.