Kan Draper hitta på något mot Berrettini idag tro?

Inför söndagens ATP-finaler

Imorgon startar Halle och Queens. Då blir det lite bättre, era kräsna rackare. Jag känner ju av stämningen lite grann i vår facebookgrupp Tennisen och där har det varit rejält baksmällekänsla den här veckan efter Franska öppna. Och kanske lite kräsenhet. Veckans två atp-turneringar, Stuttgart och Hertogenbosch, jag har väl inte sett jättemånga inlägg om dem. Nu låter det som att jag skuldbelägger någon här. Jag är sannerligen en del av denna kräsenhet. Det är bara att säga som det är. EM i fotboll och US Open i golf smäller extremt högt för min del den här veckan. Tennisen tar vi tag i på riktigt allvar igen kommande vecka när det alltså vankas dubbla 500-turneringar.

Men, även om det inte är några storturneringar den här veckan. Det ska faktiskt spelas två riktigt fina finaler idag. Ni vet väl förresten att vi numera listar alla stora tennismatcher på startsidan på Tvmatchen? Och det är också jag som väljer ut vilka dagens stora events är, och skriver om dem. Idag EM och US Open. Jag funderade på att vara lite partisk och välja ut tennisfinalerna också men nja, vi får nog vara lite ärliga. De är inte uppe på den nivån, men vi kan ju skriva om dem här. Men som sagt, håll koll på matchlistan. Vi håller på att göra den mycket bättre med mindre fäktning och undervattensbiljard och mer riktigt vass idrott med bra info om den.

Final i Hertogenbosch

12:00 De Minaur – Korda 1,50-2,48 Bethard

Vad har de här två för kapacitet i Wimbledon då? Kvartsfinal, utan tvekan. Semifinal? Med rätt lottning och rätt form, definitivt. Bra nivå på finalen med andra ord.

2-1 för De Minaur i indöres. Faktiskt en av matcherna på gräs och det var den som Korda vann, i Wimbledon 2021. Så gamla matcher är väl inte helt relevanta mellan unga spelare där styrkeförhållandena ändrats. De Minaur är en topp-10-spelare idag, det var han definitivt inte 2021. Han sätter nytt personligt rankingrekord imorgon förresten. Plats åtta om han förlorar den här finalen. Vinner han så plockar han även Ruud och blir nu sjua. Jag tycker om att De Minaur äntligen får rankingmässig utväxling. Det borde skett för längesen. Korda tangerar sitt personliga rankingrekord imorgon om han förlorar här. Vinner han sätter han nytt personligt rekord med plats 21. Att Korda aldrig varit topp-20, det är verkligen helt otroligt.

Vad tror vi här då?

Ja, jag tycker ju att Korda har en klart bättre möjlighet än vad oddsen indikerar. Han har den bättre serven, han är en smart spelare som inte kommer gå i fällan att söka för snabba avslut mot De Minaur. Korda kommer stå och hålla i bollen och det kommer krävas en rätt bra offensiv dag från De Minaur för att han ska vinna idag skulle jag säga.

Final i Stuttgart

13:00 Draper-Berrettini 2,17-1,64 Bethard

Vi kan väl börja med samma grej här. Vad har de här två för kapacitet i Wimbledon? Berrettini har ju varit i final förut. Nu har han inte den nivå han hade då. Och konkurrensen har definitivt tätnat sen 2021. Men visst har han jättehög kapacitet på gräs. Final igen? Om allt klaffar och några andra gör bort sig, utan tvekan. Draper? Mycket intressant. Det finns ju ingen Murray att hoppas på längre för britterna och Norrie är totalt iskall. Även Evans har det tufft. Men Draper, perfekt spel för gräs. Mycket hög kapacitet, för mig är han redan en topp-20-spelare spelstyrkemässigt. Han skulle kunna slå någon riktigt bra i Wimbledon och vem vet, kvartsfinal, absolut inom räckhåll.

Bra nivå på den här finalen också alltså precis som den i Hertogenbosch.

Inga konstigheter med matchen egentligen. Två riktigt starka servare. På gräs. Det kommer ju inte bli några jättemarginaler direkt. Intressant att se om Berrettini är bra nog för att vinna den här matchen också med någon slags säkerhet. Gör han det, då tycker jag hans aktier inför Wimbledon stärks ett snäpp till.

Draper blir med poängen från den här insatsen nästan topp-30 oavsett hur finalen slutar. Hur han inte kan ha varit topp-30 förut, det är direkt obegripligt. Berrettini kan närma sig topp-50 på rankingen igen om han vinner idag. Kul att få Berrettini i första omgången i Wimbledon? Inte särskilt kanske.