Carlos Alcaraz spelar idag i Franska öppna på Roland Garros i Paris. Blir det ännu en skrattmatch för Carlos Alcaraz i Franska öppna idag? Troligen.

Inför onsdagens spel i Franska öppna

Jag tycker de gör bra ifrån sig, de bra spelarna i Franska öppna. Första omgången nu avslutat och vi har väl inte sett en enda sån där riktig flopp. Precis som det ska vara. Den första, och egentligen den andra omgången, ska handla om matcherna där toppspelarna inte ingår. Där man kan få se riktigt bra grejer, något jag tycker att vi också fått se. Möjligen inte igår då det faktiskt var en riktig skitdag skulle jag säga. Det regnade och det hände väldigt lite. Men även under en skitdag får man ju uppleva enstaka grymma matcher. Så fint är det att titta på Franska öppna. När det är bra, då är et overkligt bra. När det är dåligt, då är det fortfarande bra.

Djokovic, Ruud, De Minaur, Fritz, Rune, Bublik, Etcheverry, Navone. Alla seedade spelare vann igår. Utom Mannarino som omöjligen kan räknas. Är man en av fältets allra sämsta spelare, då ska man faktiskt inte ens nämnas bland de seedade trots att man är det. Undrar vem han hade behövt möta för att ha en chans egentligen. Han kan till och med ha varit sämst i det här startfältet, Mannarino, och det är väl inte många spelare historiskt som varit förhållandevis sämre på grus än vad han är. Han tog ett set mot Zeppieri vilket får ses som lite av en överprestation. På de övriga tre seten kom han inte över två gem i något av dem.

Djokovic såg inte så bra ut

Djokovic såg inget bra ut allt mot Herbert. Det är svårt att se bra ut i en sån match. Herbert gjorde det bra tycker jag. Han hade en tydlig idé om att spela riktigt konstigt och hålla sig borta från de dueller Djokovic vill ha. Det gjorde det lite klurigt för Djokovic som inte gärna tar kommando själv över matchbilden mot sämre spelare men ändå. Det ska sägas. Jag tycker inte han såg bra ut. I vanliga fall hade jag sagt att det inte spelat någon roll men nu när han kommer in med dåligt spel i ryggen. Någonting betyder det ändå. Minus på Djokovic alltså.

Novak Djokovic och Pierre-Hugues Herbert i Franska öppna.
Det såg inte överdrivet bra ut för Novak Djokovic i matchen mot Pierre-Hugues Herbert igår.

Plus däremot på Ruud som såg bombsäker ut. Fritz tycker jag gjorde det bra mot Coria även om han torskade första set. De Minaur var ett riktigt monster mot Michelsen. Precis allt funkade för honom spelmässigt och han är ju inte någon som slår av på takten heller. Det var nästan lite synd om Michelsen som verkligen inte kunde göra någonting trots att han försökte. Tre gem fick han med sig, Michelsen, och då ska man ha det sagt att han faktiskt kämpade precis hela vägen. Evans var inget bra, men Rune var bra. Plus på Rune också från den matchen. Stort plus på Bublik som lyckades hålla igång koncenrationen nästan hela tiden och slog Barrere ganska enkelt. Raka set, men det borde kanske inte varit så. Närmare än så var han faktiskt, Barrere.

Franska publiken är bäst – Och sportslig

Etcheverry och Cazaux spelade dagens mest sevärda match. Vilket tryck det var på läktarna under den matchen. Helt otroligt. Och jag tycker att den matchen visade på mycket av det jag tycker är så fantastisk med den franska publiken. Jag ser ibland i vår härliga facebookgrupp Tennisen att man skriver om att publiken skulle vara nationalistisk och osportsligt. Raka motsatsen skulle jag säga. De är bäst på att bära fram sina spelare, fransmännen, men de är också enormt sportsliga. Efter matchen stod de och applåderade Etcheverry, efter att under flera timmar ha försökt förstöra livet för honom. Och Etcheverry tackade dem tillbaka och berättade om hur fantastiskt han tycker det är att spela i Paris. Det där säger allt tycker jag. Man bankar livet ur varandra en stund, sen är man kompisar direkt efter. Rugbysyndromet helt enkelt. Den franska publiken är grym. Och sportslig, om man frågar mig.

Tomas Etcheverry och Arthur Cazaux i Franska öppna.
Grym match mellan Tomas Etcheverry och Arthur Cazaux. Framför en ännu bättre fransk publik.

Carreno Busta tog ett set mot Navone, hur det nu gick till. Det är tydligt att spelarna som är borta länge, de tappar inte slagen, men de tappar förmågan att röra sig. Busta har verkligen åldrats. Jag tror inte han kommer komma tillbaka.

Försnack till dagens matcher i Franska öppna

Vi nöjer oss där. Jag skulle kunna skriva om alla andra matcher och resultat som jag såg igår men då blir det lite för stabbigt kanske. Nu ska vi försnacka dagens matcher.

11:00 Tsitsipas-Altmaier

Han har någon slags kapacitet i sig ändå, Altmaier. Hans lägstanivå är sjukt låg. Han har ingen direkt serve att luta sig emot. Han kan förlora mot vem som helst. Tempo, det är inte hans grej heller. Men det finns någon talang därinne och därför kan det ibland vara intressant att se honom. Men att det här skulle bli problem för Tsitsipas, ändå inte troligt. Det borde snarare passa honom väldigt bra att möta någon som tål tempo så dåligt som Altmaier gör.

11:00 Hurkacz-Nakashima

En lite roligare match med start 11 det här skulle jag säga. Jag vidhåller, Hurkacz är inte särskilt bra på grus. Han har överpresterat hittills under grussäsongen. Nakashima har inte heller grus som sitt bästa underlag men han har gjort det okej under våren hittills och jag tycker det här känns lite intressant spelstilsmässigt. Hurkacz vill ju gärna stå nära baslinjen och hålla tempot uppe men frågan är hur bra det är för honom när någon som Nakashima skruvar upp tempot lite högre än vad Hurkacz vill ha det. Håll koll på det, om Hurkacz kanske kan få lite problem att hinna med ute i hörnen här.

11:00 Shelton-Nishikori

Lite kul att se Nishikori kanske men det är väl lite med honom som vissa andra som kommit tillbaka kanske. Han har nog åldrats en aning och det kan nog bli svårt att hitta tillbaka. Shelton ska han kunna matcha väldigt bra i spelet dock men har Shelton ordning på serven, då ska väl den göra att det kommer krävas stor överlägsenhet från Nishikori i spelet för att hänga med resultatmässigt här.

12:30 Shapovalov-Tiafoe

Man tycker ju att Shapovalov varit och är djupt nere i skiten. Tiafoe, han är på väg ännu längre ner nästan. Shapovalov är visserligen på väg lite uppåt nu men klar favorit här enligt oddsen, trots att han i grunden är helt värdelös på grus. Inget gott betyg för Tiafoe det. Och jag håller med. Tiafoe-bubblan är nog på väg att spricka lite för honom. Jag tycker att Shapovalov är en bra mycket bättre spelare i grund och botten och med en vettig insats vinner han väl det här.

13:30 Alcaraz-De Jong

Det har verkligen blivit enklare för lite sämre spelare att komma in i turneringar. De Jong är liksom knappt ens en bra challengerspelare. Ändå in från kvalet här och så drog han nytta av att lottas mot Draper som har noll stabilitet på grus. Kanske inget som får Alcaraz att darra det här direkt. Vi får se om han vill blåsa på idag också och köra över eller om han börjar tramsa.

14:30 Dimitrov-Marozsan

Den här är jag lite sugen på. Marozsan har visat ganska många gånger att han kan stå sig mot riktigt bra spelare och Dimitrov är ju en toppspelare, man ska ha koll på honom. Luktar bra spel lång väg här också.

17:00 Kotov-Wawrinka

Kotov slog Norrie men frågan är om det ens var så bra för Wawrinka. Norrie är iskall just nu och när Kotov hittar någon slags form till en turnering, då håller den ofta i sig. Kotov är favorit på oddsen här vilket jag kan förstå faktiskt. Men lite intressant spelstilsmässigt det här kanske. Kotov borde kunna få lite problem om Wawrinka lyckas sätta höjd och tyngd i bollarna och det brukar han ju kunna klara av så att säga. Riktigt bra chans för Wawrinka oavsett vilket att få en liten framgång här.

20:15 Sinner-Gasquet

Jag gissar att många ser framemot den här matchen men ja, det kommer ju inte bli någon match. Gasquet är mil och åter mil ifrån nivåmässigt. Sen finns det väl något slags scenario där Sinner går på lite trekvartsfart så att Gasquet kan hänga med lite men nja, lite för långt ifrån nivåmässigt för att jag riktigt ska lockas.