Jannik Sinner spelar tennis på Roland Garros i Franska öppna i Paris Kommer det gå enkelt för Sinner mot Kotov under eftermiddagen? Högst troligt ja.

Inför fredagens Franska öppna

Det där kunde man ju ge sig på. Man har suttit och tröskat alltifrån tråkmatcher till damtennis medan det regnat i tre dagar men när man som igår har en dag då man tittar lite mindre, då kan man ju vara fruktansvärt säker på att alla springer ut och spelar. Särskilt under kvällskvisten när ett dubbelavsnitt Gift vid första ögonkastet redan varit inplanerat. Undrar vad Jim egentligen gjorde mot Linnea…tycker vi borde få en uppföljning.

Men med det sagt, jag såg ju nästan allt i alla fall. Och hur blev resultaten i Franska öppna igår tro? Jo, ungefär såhär.

Djokovic och Zverev mötte varsin halvportion och det var just så det såg ut. Vad elakt att kalla Carballes Baena och Goffin för halvportioner. De är ju hela, riktiga människor. Men som tennisspelare, mycket tunna, och när man då möter någon som är väldigt mycket tyngre, då kan man se lite tunn ut. Som de gjorde igår.

Stenhårt för Ruud igår

Ruud hade jätteproblem med Davidovich. Tycker faktiskt han hade lite problem med att hänga med i tempot som Davidovich satte upp och om det inte vore för att Davidovich inte har den bästa skallen direkt, så han behövde ödsla lite för mycket energi för att stänga det fjärde setet efter många om och men. Ruud hade mycket väl kunnat ryka igår. Utan att vara dålig egentligen, märkligt nog. Men när spelet blir fel för honom. När det börjar bli för pangigt så att säga. Då kan det gå illa även om han spelar bra. Kul att se Davidovich tillbaka i gott skick. Med Verdasco som tränare numera. Det vet man inte hur bra det är. Kanske inget taktiskt geni som spelare i alla fall, Verdasco.

Dimitrov, De Minaur, Fritz, Paul, Struff, Felix, Cerundolo, Musetti, enkelt. Många favoriter höll utan problem. Musetti hade lite problem med Monfils i första set, framför allt för att han inte spelade så smart. Varför lockas folk att slå stoppbollar på Monfils? Visst står han långt bak i banan, men han är fortfarande snabb och framför allt, han läser stoppbollar sjukt bra. Måste nämna Struff också som totalt körde över Bublik. Vad har hänt med Struffen egentligen? Han har verkligen hittat en annan stabilitet än förut.

Khachanov är ute. Jag såg inte matchen men han tappade 2-0 i set mot Kovalik. Khachanov är kapabel, men stabiliteten, det är väl där det brister lite. Ska sägas kanske att man inte ska luras på Kovaliks ranking och att han spelar på challengertouren osv. I sina bästa stunder är han en riktigt bra spelare på grus. Det är bara det att de där bästa stunderna är ganska få.

Rune är ett mentalt monster

Rune vann inte enkelt, men han vann. Kanonmatch mot Cobolli av dte jag såg. Sen ska det sägas kanske att jag tycker att om Rune är sådär riktigt bra, då blir det inte avgörande sets tiebreak mot Cobolli alldeles oavsett men Rune är inte uppe på sin högsta nivå och då är det här bra. Vilken otrolig vändning av Rune där i slutet förresten. Han är ett monster mentalt.

Holger Rune knyter näven i Franska öppna på Roland Garris i Paris.
Ingen är ens i närheten av Rune på det mentala planet just nu.

Baez lyckades tappa 2-0 i set mot Ofner och vad jag såg så var det inte fysiken det sprack på. Det där ska han inte vara nöjd med.

Shapovalov slog Tiafoe enkelt. Det var verkligen klasskillnad. Ordningen håller kanske på att återställas. De kanske byter plats på rankingen med varandra de där två närmaste halvåret. Tiafoe ner utanför topp-50, Shapovalov in på topp-20 igen. Inte omöjligt.

Nej, nu får det räcka. Jag tänkte skriva om Bergs samspel med publiken men äh, vi måste dra gränsen någonstans. Det har blivit alkoholförbud på läktarna förresten sen igår. Som om det kommer ändra något. Trams.

Dags för fredagens försnack

Idag startar den tredje omgången. Vi försnackar inte alla matcher tror jag men ja, ett gäng i alla fall.

12:30 Rublev-Arnaldi

Tycker Rublev känns som en väldigt opålitlig version av toppspelare. Inte alls så säker på att han kommer vara dominant här. Arnaldi är bra. Se upp lite för skräll skulle jag säga.

13:30 Sinner-Kotov

Vi får väl se om publiken förlåtit Kotov för snedstegen mot Wawrinka. Kanske inte ens märks idag i och för sig. Han kommer nog inte hålla det här jämnt nog för att publiken ens ska kunna börja heja på Sinner. En intressant sak att hålla koll på här. Jag och troligen många av er blev lite imponerade av Kotov i matchen mot Wawrinka. Det ser ut som skit, men som han får ihop det och framför allt är han sjukt duktig på att slå på bollar som inte hamnar riktigt där han vill ha dem. Tennismänniskor tjatar alltid om att man ska få med hela kroppen i sina slag. Det är skitbra, när det funkar. Alcaraz ett rätt gott exempel. När allt funkar, då spelar han verkligen med hela kroppen och kraften blir enorm. Men när det inte funkar då? När bollen kommer lite fel och så vidare? Då kan det vara ganska bra att inte behöva ha med sig varje liten bit av kroppen. Därför Kotov är så duktig på den här delen av spelet. Han spelar mest med armarna. Också därför hans spel blir lite duttigt utan tyngd. Samma sak med Mannarino. Det är därför han är så sjukt bra på gräs. Han behöver ingen hjälp av kroppen, utan kan bara stå och vifta lite med armarna. Då spelar det mindre roll att bollen inte alltid kommer där den förväntas komma.

14:00 Dimitrov-Bergs

När spelare kommer upp snabbt från challengertouren utan att ens ha så mycket att visa upp därifrån brukar man vara lite misstänksam. Med Bergs dock, jag tycker verkligen han har allt som krävs för att spela på atp-touren så jag tror han kommer klara av att fastna på den här nivån. Bra tempo i Bergs och det är dit han måste försöka få den här matchen. Blir det för mycket variation är han stekt men om han kan få det till ett bollande i högt tempo, då kan det bli bra för honom det här. Sjukt bra lottning hittills, ink den här matchen, för Dimitrov måste sägas.

14:00 Hurkacz-Shapovalov

På tal om att hålla utkik för skräll. Shapovalov spelas till över 3 gånger pengarna i den här matchen. Otroligt tokigt skulle jag säga. Jag tror han har en grym chans. Kanske ingen motståndare som passar honom i och för sig. Hurkacz står och är stabil, Shapovalov skjuter bort sig förr eller senare. Det är ju risken. Men någonstans tycker jag att Shapovalov har något på gång och självklart, ingen press på honom här. Borde kunna bli en superbra match i alla fall oavsett vilket.

16:00 Moutet-Ofner

Vänta nu, jag blandade nog ihop med challengern i Vicenza här. Detta kan inte stämma. Det är ju tredje omgången i Franska öppna det här.

16:00 Shelton-Felix

Jag tycker det är lite märkligt med Shelton. Eller ja, det är en sån spelare jag har lite svårt att förstå. För han står sig ofta riktigt bra i spelet mot starkt motstånd. Men han har inget stort spel överhuvudtaget. Såna här spelare som jag är misstänksam mot, bubblan brukar förr eller senare brista men ja, vi får väl se. Felix klar favorit på oddsen här och jag håller med. Han ska vara alldeles för stadig i spelet för att Shelton ska få ihop det.

16:00 Tsitsipas-Zhang

Han skrapar åt sig poäng, Zhang. Som han lyckas med det. Men en bra lottning för Tsitsipas. Tsitsipas som såg bra ut i andra rundan. Han floppar knappast här.

20:15 Alcaraz-Korda

Jag skulle ju inte försnacka alla åtta matcher? Nu blev det bråttom här. Vi får köra en specialare. Jag försnackade den nyss i matchlistan på startsidan här på tvmatchen. Lite mer allmänt, lite för onördigt för er kanske, men jag hinner helt enkelt inte avsluta med ett saftigt försnack till den här. Vi kanske kan ta det senare idag förresten. Vi får se. Kan bli en ruggigt fin kvällsmatch i alla fall.