Det blev inget överdrivet imponerande resultat för Novak Djokovic mot halvproffset Jacob Fearnley under torsdagen. Foto: Ben Stansall/AFP.

Hurkacz ute – Djokovic pressad av halvproffs

Märkligt egentligen. Två av de åtta högst seedade spelarna är efter den andra omgången borta, men vad spelar det för roll? Det är först de tre bästa spelarna. Sen är det två spelare bakom dem. Och efter det, helt ärligt, det spelar ingen roll om man är rankad sex eller typ 15. Spelarna där är inte särskilt relevanta. För de kommer ändå inte vara ett hot mot de bästa.

Rublev rök direkt häromdagen, någon som var engagerad i det? Inte särskilt. Igår försvann också Hurkacz. Gör det att turneringen blir sämre? Definitivt inte.

Hurkacz borta – Men spelar det någon roll?

Det var en märklig förlust han åkte på, Hurkacz. Det kändes som att han bara var sämre under hela matchen men han lyckades på något vis hela tiden hanka sig kvar. När fjärde set gick in i ett tiebreak kändes han fortfarande mycket sämre. Men han hängde kvar där också. Innan han vid 7-7 försökte kasta sig efter en volley som någon slags superhjälte. Nu är det dock så att Hurkacz troligen är tennisens främsta klumpeduns numera. han är en fantastisk spelare som kan hänga med i bollandet trots att han har en av världens bästa servar. Det är lite unikt. Men som sagt, han är en klumpeduns. Han är inte smidig. Och lite grann, klumpedunsar ska inte leka Spindelmannen. Fallet såg inte alls farligt ut, men han måste ha knäckt till knäet. Han är nog inte så van vid att göra sådär. Och vid 8-9, matchboll ner, gav han upp. Han kunde knappt gå. Det var dock inte det som avgjorde utan snarare att Fils var mer klart bättre än jag trodde i bollandet och han pressade hela tiden bort Hurkacz från baslinjen. När Hurkacz tappar baslinjen, då är han alltid väldigt illa ute. Märkligt tycker jag att Fils i princip inte haft någon utveckling senaste året. Jag tycker han har det mesta och han är i en ålder där han borde bli automatiskt bättre.

Dimitrov pressad – Tsitsipas borta

Jag spånade igår om att Dimitrov och Tsitsipas sena matcher inte skulle bli särskilt spännande. Det var ju lite fel. Tsitsipas förlorade mot Ruusuvuori. Verkligen en fullständigt usel insats där han för dagen dessutom var svag på viktiga poäng. Han har verkligen tagit ett steg tillbaka i hakcordningen, Tsitsipas. Han förlorade inte såna här matcher för något år sen. Bubblan har spruckit lite grann där han tidigare fick med sig matcher trots att han inte var så skrämmande spelmässigt men nu har han inte kvar det där, och då förlorar han mot lite vem som helst. Dimitrov hamnade på något märkligt sätt under 0-2 i set men kunde därefter vända väldigt enkelt. Jag förstår inte riktigt hur han lyckades hamna där.

Vad hände med Djokovic?

Djokovic. Vi har inte ens kommit till honom. Väldigt märkligt humör på honom igår. Ganska enkelt i de två första seten mot Fearnley. Sen tappade han helt fokus när han bröt i det tredje setet och matchen borde varit slut. Han började jubla fullständigt överdrivet från ingenstans. Som att han plötsligt ville för mycket, hur nu det är möjligt mot en halvprofessionell motståndare i en match där man redan avgjort. Men Djokovic lyckades med det, förlorade setet, och var sen riktigt dålig även i fjärde set som han faktiskt hade kunnat förlora. En ologisk insats kan jag tycka men två saker tycker jag man kan säga. Dels, han saknar helt matchträning. Han har inte spelat sen Franska öppna men man ska komma ihåg att han saknade matchträning helt då också. Så han är liksom dubbelt matchotränad. Men också. Det här kan låta lite konstigt. Men jag tror att han blivit lite uppspelt av att det känns så bra på gräset som jag tror att det gör för honom. Fysiskt alltså. Sen hänger kanske inte spelet med lite, men jag tror att han känner att han hänger med på ett annat sätt, och det kan förklara hans överdriva entusiasm igår. Han glömde kanske liksom bort att det var någon som knappt kan spela som han mötte. Han ville jubla ändå. Sen så, absolut. Med sina förutsättningar gjorde Fearnley en fantastisk match men en normal Djokovic hade slagit honom med dubbelbreak i varje set. Bättre än så är han inte.

Zverev klarade sig enkelt.

De Minaur klarade sig enkelt. De Minaur en av de där spelarna rankade utanför de fem bästa som ändå är lite relevant. Han skulle kunna störa en riktigt bra spelare på rätt dag.

Fritz tycker jag också är lite intressant. Han klarade sig ganska lugnt och fint igår också.

En liten skräll när Norrie slog ut Draper. Jag hade det lite på känn. Draper var direkt dålig mot Ymer och var inte bättre igår. Då räcker man inte till mot Norrie som visserligen varit iskall länge men som på just det här underlaget är kapabel.

Kokkinakis orkade inte alls igår, Pouille vann enkelt. Vilken framgång det här för Pouille som varit långt från atp-touren länge. Här fick han en superlottning i kvalet, sen gräsallergikern Djere (vet inte om han faktiskt är allergisk men bra på gräs är han inte), och nu alltså en trött Kokkinakis. Kunde varit värre så att säga.

Mpetshi Perricard, han med serven ni vet, krossade Nishioka. Förlorade ju egentligen kvalfinalen, men nu i tredje omgången ändå. Tur att han fick en plats. Han hör verkligen hemma på den här nivån.

Shapovalov spelade fem set mot Altmaier som är riktigt risig på gräs. Han kan verkligen inte hitta någon stabilitet, Shapovalov.

Vi nöjer oss så. Och så kör vi dagens försnack i ett eget inlägg. Det blir alldeles för mastigt annars.