Djokovic slog Musetti i Franska öppna. Var han verkligen så pressad, Djokovic? Jag tycker det inte.

Full fart och toppspelarna rullar vidare

Turneringen är fortfarande på schemat. Trots att det regnat i en vecka. Och jag tycker absolut inte det varit så att det spelat särskilt mycket tennis samtidigt heller när det väl spelats. Kanske är det här att ta som något slags exempel på att en Grand Slam-turnering över 15 dagar, det är ganska lång tid. Nu sju dagar kvar, bara 16 spelare kvarstår. 15 matcher återstår på sju dagar. Det är drygt två i snitt per dag det. Lite tunt kanske.

Men. Den här gången är toppspelarna med till slutspurten, och det kan därmed bli hur bra som helst ändå. Jag tycker den här turneringen såhär långt varit helt grym, trots tveksamt väder. Lite av en nytändningsturnering för min del skulle jag säga där det varit lite ordning och reda. Många riktigt vassa matcher. Flera toppspelare som varit pressade, men de har klarat sig.

Var Djokovic verkligen pressad av Musetti?

Vad Djokovic verkligen pressad?

Var Djokovic pressad igår då? Klart han var, men var det inte en väldigt märklig press han var under? I början av andra tycker jag det mer eller mindre kändes klappat och klart men när Musetti kom tillbaka och vann setet i tiebreak blev Djokovic lite halvt paralyserad och det dröjde en bra stund innan han återtog kontrollen över matchen igen. Men kändes det verkligen nära att han skulle förlora? Jag tycker faktiskt inte det. För övrigt anser jag att ordet paralyserad är fullkomligt omöjligt att stava.

Men Djokovic då, vad utläser vi av gårdagen? Jag skulle säga absolut ingenting egentligen. Han trivs inte alls mot Musetti. Han är absolut inte uppe på sin allra högsta nivå just nu men frågan är, kommer han ens komma tillbaka dit? Jag tror inte han kommer vinna några fler slams där han bara är dominant från start till mål utan det kommer vara ett bökande om han ska vinna. Musetti är jättebra, men han får kanske fram lite mer än normalt när han möter just Djokovic då han liksom uppmuntras att spela just det spel han vill spela när han möter Djokovic.

Musetti pressade Djokovic i Franska öppna.
Han spelar gärna lite extra bra mot Djokovic, Musetti.

Nu låter jag väl tråkig här. Jag kanske var trött. Men jag tycker kanske många drar lite för stora växlar på den där matchen gällande hur bra den var. Visst var det en svängig, bra och spännande match men mja, det är nog inte den matchen jag kommer komma ihåg från den här turneringen. Hoppas jag i alla fall.

Han var inte ensam om att vara illa ute igår direkt, Djokovic.

Botteninsats av Zverev

Zverev var break ner långt inne i femte set mot Griekspoor men bröt tillbaka till 4-4, det blev tiebreak, och där kunde han vinna rätt enkelt. Tycker han spelade riktigt, riktigt dåligt igår, Zverev. Bra gjort av Griekspoor, men mycket sämre än sådär kan Zverev knappt spela just nu skulle jag säga och ändå vann han. Rätt starkt gjort på något sätt ändå.

Medvedev var faktiskt också lite under press. När Machac hade kvaddat honom i tredje set fanns det lite farhågor kring att Medvedev skulle klappa ihop men han tog sig samma och vann. Helt utan att imponera får sägas. Han kunde mycket väl förlorat något av de första två seten också.

Ruud gjorde ett riktigt svagt set mot Etcheverry men i övrigt helt överlägsen skulle jag säga. Där var det inga fel på insatsen.

Magisk Struff men det räckte inte

Struff måste vara lite ledsen över det ombytliga vädret. Han var fullständigt grym i första set mot De Minaur. Började också bra i andra men sen käkade liksom De Minaur upp honom. När Struff spelade bra var han bättre men det krävdes liksom mer av honom än det krävdes av De Minaur. När Struff tappade lite kunde De Minaur ganska snabbt och enkelt käka upp honom. Men vilken nivå det var på duellerna så länge Struff spelade på topp. Helt otroligt vad bra han blivit.

Struff spelar serve och volley
Han spelar serve- och volley som typ ingen annan numera också, Struffen.

Cerundolo hade väl det mesta emot sig i första set. Det kändes som han var minst lika bra där. Sen lyckades Discovery trolla bort sändningen för min del i alla fall så jag såg inget men i de tre sista seten vann han i alla fall enkelt. Lite enligt plan om man frågar mig.

Fritz och Kokkinakis spelade en femsetare. Där väl Kokkinakis hade övertag i början av femte va efter att ha vänt 0-2 till 2-2? Jag tror det. Kanske inte den mentalt mest starka spelaren, Kokkinakis, Fritz däremot mycket stark. Ingen skräll att det blev som det blev. Jag såg noll bollar från den matchen, något man kanske kunde gissa sig till i gårdagens införinlägg.

Nej, vi får börja dela upp det här. Inläggen blir för långa och saftiga. Vi kör försnacket i ett separat inlägg alldeles strax.