Djokovic är borta från Franska öppna. Vinner han Wimbledon trots allt, Djokovic?

Endast fem spelare kvar i Franska öppna

Det står inte still så att säga i Franska öppna. Blinkar man så har hälften av spelarna försvunnit, typ. Nu är de plötsligt bara fem kvar efter att Djokovic igår lämnade walkover till sin kvartsfinal mot Ruud idag. Ruud redan klar för semi alltså tillsammans med Alcaraz och Sinner medan Zverev och De Minaur ikväll ska spela om den sista platsen.

Djokovic lämnade walkover igår

Ingen Djokovic i kvarten alltså. Jag tror det beror på ett helt gäng olika grejer. Dels så, absolut. Han har ju liksom inte hittat på sin knäskada. Det finns något där. Sen så, hur allvarligt det är. Det vet ju ingen. Precis som han började under matchens gång, han ville demonstrera hur dåligt allt var. Hur det var omöjligt att inte skada sig på en bana som var så dålig, bla bla bla. Då vill han så klart även efteråt fortsätta påvisa att det är väldigt illa. Sen kan det vara illa, men man ska kanske inte ta det för facit alldeles oavsett vad som kommuniceras ut. Sen tror jag också definitivt det spelade in i beslutet att han nog inte hade klarat av Ruud. Han var inte som bäst i den här turneringen heller Djokovic och med något fysiskt som stör, då hade han inte slagit Ruud över fem set. Så att försöka sig på någon slags superhjältegrej med ett lite skadat knä, i den här fallen hade det ju inte funkat. Om det istället varit så att han känt sig överlägsen och trott att han kunnat vinna turneringen, då tror jag att han åtminstone hade övervägt att spela men nu tror jag det var ganska enkelt. Han hade inte vunnit den här turneringen även om han varit i fysiskt toppskick.

Ruud i semi för tredje året i rad

Så Ruud i semi alltså och som jag skrev om honom häromdagen tror jag det var. Jobbar man sådär gigantiskt hårt som han gör och får med sig några jämna matcher. Chansen är alltid stor att lottningen öppnar sig efter hand och nu har den gjort det ännu en gång. Han är en seger mot Zverev som värst ifrån sin tredje raka final i Franska öppna. Utan att själv vara sådär superspektakulärt bra. Det är intressant ändå.

Superspektakulärt bra tycker jag däremot Alcaraz var igår. Kanske inte Sinner på samma sätt. Han var bra, men inte det där lilla extra kanske.

Alcaraz var bra – Tsitsipas villrådig

Men Alcaraz. Han spelade inte perfekt igår. Den dag han spelar perfekt, då kommer det liksom bli 6-1 6-1 6-1 oavsett vem han möter. Frågan är väl om det kommer hända dock. Med den svårighetsgraden i spelet kan det vara lite klurigt att spela perfekt. Men bra spelade han, riktigt bra och jag tycker det var en lite intressant intervju med Tsitsipas efter matchen där han sa att mot just Alcaraz finns det inte så jättemycket han kan göra. Det kommer helt enkelt lite för bra grejer från andra sidan nätet för att hans spel ska bita. Och det stämmer väl skulle jag säga. Tsitsipas spelade rätt bra men han är begränsad spelmässigt och möter han någon på den här nivån, då går det inte riktigt. Den känslan hade man väl under matchen också. Han var lite frustrerad, Tsitsipas och klagade bland annat över Alcaraz läten vid sina tillslag eller kanske mer efter tillslagen. Kan man väl absolut ha åsikter kring. Han låter rätt mycket, ALcaraz och inte bara vid just tillslaget utan det är något lite onaturligt han utvecklat där, att ljudet snudd på fortfarande pågår när det är dags får motståndaren att slå till bollen. Men att börja klaga över det där under en kvartsfinal i Franska öppna, då är det något annat som ligger bakom och lite pampigt att han efter matchen bad om ursäkt till Alcaraz för det. Det var nog inte klagomål mot Alcaraz egentligen, utan snarare ett tecken på att han var väldigt frustrerad över att han inte fick med sig något, Tsitsipas.

Tsitsipas var villrådig igår mot Alcaraz.
Det var inte så lätt att vara Tsitsipas igår.

Dimitrov föll igenom

Den första kvarten igår, Sinner mot Dimitrov. Där handlade det mer om att Dimitrov inte riktigt klarar av såna där matcher. Han har inte det mentala för det. När han känner sig underlägsen kommer det ofta väldigt svaga, veka insatser och en sådan var det definitivt igår. Det blev aldrig någon match överhuvudtaget. Sen är det klart att Sinner var bra men Dimitrov bjöd alldeles för klent motstånd.

Sinner och Dimitrov i Franska öppna.
Han kunde nog behöva en kram efter den där genomklappningen, Dimitrov.

Det var gårdagen det. Det kan bli tre av de fyra högst seedade spelarna plus Ruud som varit i final två år i rad i semifinalerna. Det går väl inte att klaga så mycket över. Om det nu blir så. I så fall ska Zverev slå De Minaur ikväll och det gör han…kanske…eller? Vi kör försnack till den matchen i ett eget inlägg tycker jag.