Swedish Open damernas tur

Albert Ramos-Vinolas vann herrarnas turnering då han tog sin första ATP-titel. Vilket man får se som en skräll. I finalen slog han en av förhandsfavoriterna Fernando Verdasco. I dag börjar damernas turnering.

Världstvåan och nyligen finalist i Wimbledon Angelique Kerber från Tyskland deltar för första gången i Båstad. Hon kliver in i huvudturneringen när första omgången spelas där hon möter svenskan Cornelia Lister. Turneringen börjar i dag med ett par matcher men tv-sändningarna startar imorgon.

Hemmahoppet står till Johanna Larsson. Larsson lyckades vinna turneringen förra året och den hoppas hon försvara. Även om det blir en stor utmaning, framför allt med tanke på Kerber. I den första omgången ställs Johanna Larsson mot en annan svenska. Den betydligt mindre rutinerade Rebecca Peterson, 20 år står som motståndare. Själv tycker jag att det var synd att de möter varandra redan i den första omgången. Men vi har i alla fall garantin att en svenska är vidare till nästa omgång. Från Sverige finns även Susanne Celik med som spelar sin första match i dag.

I dubbelspelet har vi tre tävlande svenskor. Ett ”svensklag” med Susanne Celik och Rebecca Peterson. Och Cornelia Lister bildar ett lag med Anastasija Sevastova från Lettland.

Missa inte veckans turnering i Båstad som TV4 Sport, cmore.se och TV4 Play börjar sända imorgon klockan 11.00