Ladda upp inför Wimbledon-finalerna

Idag börjar finalspelet i Wimbledon. Först ut är damernas singel där Serena Williams möter skrällen Garbiñe Muguruza. För att komma i rätt stämning inför finalerna kommer här några exempel på finaler som stått ut under åren.

Damer 2005:
Venus Williams mot Lindsay Davenport är turneringens längsta final någonsin på damsidan, matchen pågick i 2 timmar och 45 minuter. Något som också var väldigt speciellt med den här finalen var att Williams vann med den lägsta rankingen hittills. Hon var endast rankad som 16:e på världsrankingen, men i dag kan Garbiñe Muguruza (20:e) slå det rekordet om hon vinner över Venus syster Serena.

Herrar 1980:
Björn Borg mot John McEnroe anses vara den mest underhållande finalen någonsin i Wimbledons historia. Svensken lyckades vinna men matchen stod länge och vägde. Borg lyckades avgöra i femte och sista set med 8-6 då tiebreak inte fick avgöra matchen. I fjärde hade de dock ett sensationellt långt tiebreak som McEnroe vann med 18-16, vilket höll finalen vid liv. Det återstår att se om årets giganter Novak Djokovic och Roger Federer kan utmana den finalen i briljans och spänning på söndag.

Lördag (i dag):
Serena Williams VS Garbiñe Muguruza Kl: 15.00 SVT1, SVT Play, C More Sportstream och TV4 Play Premium Sport.

Söndag:
Novak Djokovic VS Roger Federer Kl: 15.OO SVT1, C More Sportstream och TV4 Play Premium Sport.