Foto: Carlo Bazzo | Unsplash

Inför kvartsfinalerna i Wimbledon 2022

Den första veckan med tennis från Wimbledon är förbi och det börjar nu dra ihop sig till turneringens spännande slut. Den här veckan kan vi se fram emot slutspelet av turneringen med flera potentiella godbitar på programmet.

Se alla sändningar från Wimbledon här

© TVmatchen.nu – Tennis på TV

På väg mot en drömfinal mellan Djokovic och Nadal?

I tisdagens kvartsfinal ser vi Djokovic när han ställs mot sitt hittills svåraste motstånd i form av italienaren Jannik Sinner.
På annat håll möter Nadal den hårt servande amerikanen Taylor Fritz under onsdagen. Taylor Fritz gör sitt första framträdande i en kvartsfinal i en Grand Slam någonsin. Fritz har sedan tidigare vunnit Indian Wells på hemmaplan där han slog just Nadal i finalen. Nadal är utan tvekan favorit i matchen men han bör inte ta lätt på sin kvartsfinalsmotståndare om drömmen om en ”Calendar Slam” ska leva vidare.

Även om det fortfarande är en vecka kvar av spännande tennis framför oss så ökar förhoppningarna om att vi återigen ska få se två av sportens största stjärnor drabba samman i vad som kan bli en minnesvärd final.

Norrie är Storbritanniens sista hopp

Britterna hade hoppats på namn som Andy Murray och Emma Raducanu, men båda slogs dessvärre ut i ett tidigt skede av turneringen. Efter att Heather Watson åkt ut i turneringens fjärde runda finns det nu bara en britt kvar i singelspelet, tjugosexåriga Caeron Norrie som har representerat Storbritannien sedan 2013.

Det här kommer att bli det första framträdandet i en kvartsfinal i en Grand Slam-tävling i karriären för sydafrikanskfödde Norrie. På vägen till kvartsfinalen har Norrie vunnit tre av fyra matcher. Om han vinner sin kvartsfinal mot David Goffin står självaste Novak Djokovic (eller Jannik Sinner) på tur på centercourten i semifinal.

Vad händer på damsidan?

Resultaten har inte riktigt gått som väntat på damsidan så här långt i turneringen. Det största bakslaget hittills skedde i den tredje omgången där den polska världsettan Iga Swiatek spräckte sin vinstsvit på trettiosju matcher när hon åkte ut mot fransyskan Alice Cornet.
Många höll Iga Swiatek som en av favoriterna i turneringen och räknade med att hon skulle förbättra sin prestation från förra året genom att nå och ta sig förbi fjärde gången men så blev inte fallet.

Serena Williams gjorde comeback från ett år av skador och motgångar men tvingades lägga ner i första omgången mot fransyskan Harmony Tan.
Bland andra namn som fallit ifrån på damsidan under första veckan i Wimbledon finner vi Coco Gauff, Angelique Kerber, Garbiñe Muguruza och Petra Kvitova.

Bland de tio högst rankade inom damtennisen återstår enbart Ons Jabeur när vi kliver in i Wimbledons kvartsfinaler. Tillsammans med Jabeur kvarstår Simona Halep som en av favoriterna till att plocka hem Wimbledon 2022, men som vi har sett tidigare så kan allt hända i årets Wimbledon.

Så här spelas Wimbledons kvartsfinaler

Tisdag
Damer:
Tatjana Maria – Julie Niemeier
Marie Bouzkova – Ons Jabeur
Herrar:
Novak Djokovic – Jannik Sinner
David Goffin – Cameron Norrie

Onsdag
Damer:
Simona Halep – Amanda Anisimova
Ajla Tomljanovic – Elena Rybakina
Herrar:
Rafael Nadal – Taylor Fritz
Cristian Garin – Nick Kyrgios