Sista chansen att kvala in till Majorn

Den mycket viktiga golftävlingen Scottish Open har börjat sin andra dag. Något som utmärker just den på europatouren är att här finns den sista chansen för spelarna att lyckas kvala in till British Open som spelas nästa vecka.

Efter första dagens spel leder dansken Thorbjörn Olesen på sju under par. Men han är tätt följd av ett antal utmanare som startat tävlingen bra och en av dem är svenske Johan Carlsson som avslutade gårdagen med fem under par.  Så sent som förra året hade vi svenskt på prispallen med Kristoffer Broberg på en andra plats, förutom Brobergs lyckade rundor har svenskarnas sucéer i tävlingen varit allt annat än vanliga. Den enda triumfen för en svensk kom 1993, då genom Jesper Parnevik.

Helgens avgörande av tävlingen har mer i potten än stora prispengar och ära, den har också de tre sista platserna till The Open som är mer känt som British Open. Som den äldsta av de fyra Major-tävlingarna är British Open en av de absolut största och traditionstyngda att delta i. Som den enda Majorn att spelas utanför USA kan den ha extra prestige för framförallt européerna då den spelas antingen i Skottland eller England.

Än så länge är sex svenskar kvalificerade till årets upplaga. Endast tre platser finns att hämta under helgens turnering.

Viasats sändning för dagens runda börjar i dag 11.30 på Viasat Golf där tävlingens avgörande också visas under helgen.