Sillysvepet

Knappt halvvägs in i januari och transfercirkusen fortsätter. En hel del klara övergångar de senaste dagarna har landat in men även några färska rykten hålla ett extra öga på. Den dåligt bevarade hemligheten om att Fabregas skulle vara på väg till Frankrike och AS Monaco blev till slut officiell och nu återstår det att se om Chelsea kommer försöka hitta en ersättare redan i januari.

Sommarens VM-hjälte klar för Bayern München

Benjamin Pavard, ett namn som inte många hade hört talats om inför VM i Ryssland. Försvararen stod för ett sällan skådat mål i åttondelsfinalen mot Argentina när hans Frankrike seglade fram mot finalen, målet utsågs senare till turneringens snyggaste. Nu är han alltså på väg till storklubben Bayern München efter tre säsonger i Stuttgart. Övergången kommer att träda i kraft först till sommaren vilket gör att Stuttgart kan utnyttja Pavards tjänster under sista delen av säsongen, otroligt behövligt med tanke på vilken dålig sits man sitter i.

Barcelona släpper talang till Sevilla

23 år gamla Munir El Haddidi spåddes en lysande framtid när han slog igenom i Barcelona för tre säsonger sedan. Efter det har karriären inte tagit riktigt den väg som många förutspådde. En utlåning till Alaves säsongen 2017/18 visade vilken kvalitet El Haddidi besitter då han gjorde 10 mål och 6 assist på dryga 30 matcher. Nu ser det ut att bli Sevilla som nästa klubbadress för spanjoren, en klubb där han kommer få betydligt fler chanser till speltid i än vad som var fallet hos Barcelona.

Willian på väg till Barcelona

För ett par dagar sedan var det Chelsea som prenumererade på de stora rubrikerna, nu har Barcelona stulit hela showen och kanske till och med efterfesten. Både Willian och Neymar sägs vara på väg in till katalanerna, där den förstnämnda sägs ligga närmast till hands under januarifönstret. Enligt ett par olika nyhetsmedier har ett första bud avslagits ifrån Chelseas sida, något som fått Barcelona att förbereda ett andra bud.

Samtidigt som detta sker så kommer även rykten om att Couutinho ska vara på gång till Manchester United. Alla väljer vad de vill tro på men det här känns som ett övergångsrykte som stannar vid just ett rykte. Men som sagt, ingen Silly Season utan vilda spekulationer.

Higuain fortfarande på Chelseas radar

Att Chelsea är på jakt efter en anfallare är inget som gått någon obemärkt förbi, inte ens Morata. Gonzalo Higuain verkar vara det hetaste alternativet för tillfället, så pass nära att Milans tränare Gennaro Gattuso bekräftat att man hållit samtal med Higuain och hans representanter för att se vart huvudpersonen står i denna fråga, vill han flytta på sig eller inte.

Arsenal hindras av Carrascos höga lön

Under fredagen gick Unai Emery ut och konstaterade att klubben inte har råd att värva någon spelare permanent under januarifönstret. Enda lösningen för att plocka in Yannick Carrasco som det ryktats om är ifall man kan komma överens om ett låneavtal. För stunden ser denna lösning dock inte aktuell ut med tanke på vilken lön Carrasco lyfter borta i Kina.