Silly Season – Fortsatt lugnt transferfönster

Sillysvepet fortsätter när vi nu är halvvägs in i januarifönstret och fortfarande väntar på att den riktigt stora övergången ska bli av. Här kommer en uppdatering kring vad som hänt sen sist, både på den europeiska och inhemska marknaden! 

Premier League-veteran till Turkiet 

Minns ni Steven Caulker? Mittbacken som representerat både Tottenham och Liverpool, och som fram tills nu tillhört skotska Dundee United, är klar för turkiska Alanyaspor. Caulker som spelade för Tottenham under åren 2009–2013 har haft en händelserik karriär med flera olika klubbadresser, men aldrig utanför de brittiska öarna. Nu blir det Turkiet för britten som även fått äran att representera engelska landslaget vid ett tillfälle. Vi kan med allra största sannolikhet kalla denna övergång för början på slutet av Caulkers fotbollskarriär. 

Skadekris får Hodgson att agera 

Crystal Palace ligger på en förväntad 14e-plats i tabellen efter drygt halva säsongen spelad. Laget har stått för en habil insats såhär långt även om man såklart hade önskat sig lite mer ifrån en spelare som Wilfried Zaha, 3 mål och 3 assist på 19 matcher. För Roy Hodgsons del har problem dykt upp på andra håll, nämligen mellan stolparna. I senaste matchen mot Watford, förlust 2–1, var olyckan framme när förstamålvakten Guaita gick sönder och in kom rutinerade Wayne Hennessey som även han ådrog sig en skada, så illa att han inte kan medverka i nästa match. Med båda målvakterna bort under en månads tid har Crystal Palace enligt rapporter agerat snabbt och gjort klart med Lucas Perri ifrån Sao Paulo. Avtalet det rör sig om ska vara ett lån med köpoption. Återstår att se om Perri står redo till matchen mot Liverpool nästa helg. 

Hernandez söker sig ifrån West Ham 

Javier Hernandez är inte nöjd med den speltid som han får i West Ham. Enligt rapporter ska den 30-åriga mexikanaren vilja röra på sig och närmast till hands verkar Valencia ligga för tillfället. Valencia är på jakt efter en anfallare efter att lånet av Michy Batshuayi avbrutits och anfallaren istället vänt tillbaka till Stamford Bridge. Trovärdigheten i detta rykte är inte speciellt hög då det faller sig otroligt att West Ham skulle gå med på att släppa både Hernandez och även Arnautovic som ryktats vara klar för en klubb i Kina. 

Anfallskris(?) hos Tottenham 

Med de asiatiska mästerskapen i antågande kommer Tottenham att förlora sin dyrgrip Son under en längre tid, detta samtidigt som Harry Kane linkade av senast med en befarad skada. Förutsättningarna sägs triggat igång Tottenham som nu är på jakt efter ett billigt alternativ som back-up på anfallsposten. Ett troligt namn sägs vara Malcom, FC Barcelonas sommarvärvning ifrån Bordeaux. Det hela skulle i så fall handla om ett lån som varar säsongen ut. 

Kacaniklic vänder hem 

Alexander Kacaniklic bröt sitt kontrakt med Nantes för ett par veckor sedan efter en längre tid vid sidan av planen. Nu verkar det som att han istället har tankar på att vända hem till Sverige och börja om på nytt. Vid en ålder 27 år kan det vara ett smart steg av Kacaniklic att komma hem, få regelbunden speltid, vissa upp vad han kan och kanske få en ny chans utomlands inom ett par säsonger. Klubbar som det ryktats om är Helsingborg IF, mindre troligt med tanke på den ekonomiska situationen som råder där, och Hammarby IF som sägs ligga i samtal med spelaren. 

Sillysvepet avslutas med den tråkiga men något väntade nyheten om att målvaktslegendaren Petr Cech väljer att lägga skorna på hyllan. Denna säsong blir tjeckens sista som aktiv fotbollsspelare.