Nytt år, nya övergångar och rykten

Transfercirkusen är i full gång och även om januarifönstret vanligtvis är något lugnare än sommarens dito så finns där en hel del potentiella övergångar att hålla ögonen på. Flera spelare vars kontrakt går ut till sommaren är nu fria att förhandla med andra klubbar, där i bland Aaron Ramsey som ryktats intensivt till Juventus under en längre tid. Här kommer en kort summering om vad som hänt och vilka möjliga övergångar som kan tänkas ske under detta januarifönster.

Aaron Ramsey – Juventus

Den 28-åriga walesaren har ryktats vara på väg ifrån Arsenal, en klubb ha representerat sedan 2008, under hela säsongen. Kontraktet löper ut till sommaren vilket gör att Ramsey nu är fri att förhandla med andra lag. De klubbar som nämnts i sammanhanget är bland annat Liverpool, Bayern München och allra flitigast Juventus. Max Allegri och hans Juventus ser för tillfället ut att ligga i pole position när det gäller Ramseys signatur. Med all största sannolikhet kommer vi få ett avslut på denna transfersaga inom de närmsta dagarna.

Christian Pulisic – Chelsea

Lika väntat som det var att Pulisic skulle lämna Borussia Dortmund, nästan lika väntat var det att det skulle bli just Chelsea som fick amerikanens signatur efter de senaste ryktena i tidningarna. Liverpool såg länge ut att vara med i kampen om mittfältaren men efter att intresset svalnat ifrån Jürgen Klopps sida blev det naturliga valet att krita på för Londonklubben. Avtalet innebär att Christian Pulisic lånas ut till Borussia Dortmund under våren för att sedan ansluta till Chelsea inför nästa säsong. Övergången har redan väckt en hel del frågor kring Chelseas sätt att lyfta fram egna produkter då man bland annat har Callum Hudson-Odoi som väntar på sitt stora genombrott, något han får än svårare att lyckas med i och med övergången av Pulisic.

Lucas Paquetá – AC Milan

Brasiliens nya stjärnskott Lucas Paquetá är en för många okänd förmåga. Han jämförs i hemlandet med några av de största spelarna Brasilien fått fram och har redan hunnit med att göra underverk i den brasilianska ligan, trots att han bara är 21 år gammal. Övergången till AC Milan har vart klar sedan oktober men först nu när det italienska transferfönstret öppnat kan den italienska klubben börja använda sig av anfallarens tjänster. Ingen lätt uppgift för en 21-åring att komma till ett Milan som gått knackigt under hösten. Allt för stora förväntningar ska man nog inte ha på en spelare som ännu inte gjort en minuts fotboll i Europa, men visst kittlar tanken av att Brasilien än en gång påstår sig fått fram en riktig superstjärna.

Chelsea på jakt efter en målgörare

Att Maurizio Zarri och Chelsea är på jakt efter en anfallare är en dåligt bevarad hemlighet. Man har kopplats ihop med de flesta målskyttarna runtom Europa och att Alvaro Morata inte är spelaren de lägger sitt hopp till står med all tydlighet klart. Edinson Cavani och Gonzalo Higuain är två spelare som ryktas vara på väg till London, om det blir så återstår fortfarande att se. Senaste dagarna har även Bournemouths anfallare Callum Wilson dykt upp som en potentiell lösning på Zarris anfallsproblem. Chelsea, absolut en klubb att hålla ögonen på under januarifönstret!

Suarez på väg till Arsenal

Nej, det är inte tal om något nytt försök på Luis Suarez ifrån Arsenals sida. Denna gång handlar det istället om Denis Suarez, mittfältare i Barcelona, som hamnat på Arsenals radar. Unai Emery sägs vara mycket glad i spanjoren och önskar få honom till London. Med tanke på att Aaron Ramsey ser ut att vara förlorad för Arsenals del kan detta vara ett fullgott komplement. Suarez har haft det svårt att få speltid i Barcelona men skulle mycket väl kunna blomma ut under Emery. När Barcelona spelade match mot Getafe i helgen fanns inte Suarez med i truppen, något som förstärker tron om att en flytt är på väg att ske.

Inter söker rutin i Spanien

Det var ett par säsonger sedan nu som Inter plockade över den brasilianska mittbacken Miranda ifrån Atletico Madrid. Nu verkar man vara på väg att göra nästa stora övergång när man hört sig om angående Diego Godin. Uruguayanen har vart hos Los Rojiblancos sedan 2010 men ska nu vara intresserad av att testa något nytt när kontraktet går ut till sommaren. I och med kontraktssituationen är Godin fri att förhandla direkt med andra klubbar, något som talar för att en flytt inte är alltför långt borta. Diego Simeone har själv gått ut och bekräftat att det kan bli så att klubben tappar Diego Godin till sommaren.

Olsson testar lyckan utomlands igen

Så lite svenskt i detta svep. Kristoffer Olsson är nu helt klar för den ryska storklubben Krasnodar, där han bland annat blir klubbkamrat med landslagsspelaren Viktor Claesson. AIK uppges få omkring 50 miljoner kronor för mittfältaren som var en stor bidragande faktor till att Solnaklubben i november tog sitt första SM-guld sedan 2009. För Kristoffer Olsson blir detta den andra sejouren utomlands då han i tidig ålder tillhörde Arsenal innan han gick till FC Midtjylland. Nu hoppas förra säsongens utropstecken i Allsvenskan på större utmaningar och varför skulle han inte vara redo för det med den säsongen han har i ryggen.