Inför Handbolls-VM 2019

Nytt år, nya sporthändelser! Den 10e januari drar första stora mästerskapet igång för året när det är dags för handbolls-VM för herrar att gå av stapeln. Sverige är som vanligt med i turneringen som i år spelas i Danmark och Tyskland. TVmatchen.nu ger dig full information kring vart du kan se samtliga matcher på TV och stream, kika in här för en fullmatad tablå! 

VM är indelat på fyra spelplatser i Tyskland och två i Danmark. Mästerskapet spelas vartannat år och regerande mästare är Frankrike som även stod som värdnation senast det begav sig. Sverige är den nation som vunnit flest medaljer (11) genom historien, det är även den nation tillsammans med Tyskland som deltagit i flest världsmästerskap.

I handbolls-VM deltar 24 nationer ifrån världen över, alla kvalificerade genom ett tidigare kvalspel. Bland deltagarna finns både ledande handbollsnationer som Spanien, Tyskland och Kroatien men även uppstickare som Bahrain och Angola. Korea gör sitt första deltagande någonsin i mästerskapet.

Arenorna som kommer stå värd för matcherna under mästerskapet är följande: 

 • Royal Arena (Finalarena), Köpenhamn – 13 700 åskådare
 • Jyske Bank Boxen, Herning – 15 000 åskådare
 • Mercedes-Benz Arena, Berlin – 14 800 åskådare
 • Lanxess Arena, Köln – 19 250 åskådare
 • Olympiahalle, München – 12 000 åskådare
 • Barclaycard Arena, Hamburg – 13 300 åskådare

Sveriges grupp

Gruppspelet startar den 10e januari och pågår fram till 17e januari. Under gruppspelet förekommer det att vissa lag spelar match två dagar i rad. Där finns fyra stycken grupper, grupp A-D. Sverige befinner sig i grupp D tillsammans med Angola, Argentina, Egypten, Qatar och Ungern. Tack vare Sveriges tidigare prestationer i kval och tävlingar lottades man som ett av de toppseedade lagen, vilket gav en mycket fördelaktig grupp i VM. Samtliga av Sveriges motståndare i grupp D är lag som man, på pappret ska ha goda möjligheter att slå. Värt att notera är att Ungern tränas av den före detta svenska landslagsstjärnan Ljubomir Vranjes. För alla svenska supportrar som önskar att se landslaget på plats under gruppspelet är det ingen lång resa som krävs då grupp D kommer avgöras i Köpenhamn.

Sverige spelschema under gruppspelet: 

 • 11 januari, 20:30 – Egypten vs Sverige
 • 13 januari, 20:30 – Sverige vs Argentina
 • 14 januari, 20:00 – Sverige vs Angola
 • 16 januari, 20:30 – Qatar vs Sverige
 • 17 januari, 20:30 – Sverige vs Ungern

Gruppspel och mellanspel innan finalerna

I varje grupp är det de tre bästa lagen som går vidare till den så kallade huvudrundan. Väl där kommer lagen att delas upp i två lika stora grupper, sex lag i varje grupp. De två lagen som placerat sig höst upp i sin grupp efter att huvudrundan är slutspelad går vidare till semifinal. Finalmatchen spelas den 27e januari och spelplatsen är Jyske Bank Boxen i Herning, en arena med kapacitet för 15 000 personer.

Frankrike kan ta sitt tredje raka VM-guld

Ser man till oddsen inför VM vem som har störst chans att lyfta pokalen den 27e januari står det klart att där finns två stora favoriter, värdnationen Danmark och regerande mästarna Frankrike. Det är mycket som ska stämma, både i det egna laget men också tur med motståndet, för att Sverige ska lyckas gå hela vägen vilket också oddsen skvallrar om. Andra nationer som väntas göra bra ifrån sig under mästerskapet är Spanien, Tyskland, Norge och Kroatien. En tydlig fördel för Sveriges del är den överkomliga gruppen. Lyckas man plocka full pott ifrån gruppspelet sätter man sig i en mycket bra sits inför huvudrundan och ska således ha goda chanser till minst en plats i semifinalen.

Sverige kommer in till nästa års mästerskap med en bra känsla i gruppen efter att ha nått finalen i EM 2018. Då var det Spanien som stod i vägen för en guldmedalj, men nu hoppas de svenska herrarna få ta revansch och få plocka första mästerskapsguldet sedan 2002 då man vann hemma-EM mot Tyskland.

Här hittar ni betssons marknad för vinnaren av VM

Här hittar ni 1X2-marknaden hos Betsson

Här sänds handbolls-EM 2019

För dig som önskar att se handbolls-VM men som inte har möjlighet att se det på plats så har Viasat sändningsrättigheter till samtliga matcher. Alla matcher kommer gå att se på streamingtjänsten Viaplay och merparten utav dem kommer även att sändas på linjär TV. TVmatchen.nu hjälper dig att hålla koll på alla matcher med en komplett tablå från första gruppspelsmatchen ända fram till finalen.

Klicka här för att se vart du kan se handbolls-VM 2019