Drömfinal i Copa Libertadores

Finaldags

I Sydamerikas motsvarighet till Champions League är det dags för final och vilken final det kommer att bli.  Klassiska Boca Juniors krigade till sig en plats efter att ha slagit ut brasilianska Palmeiras i semifinalen och lika klassiska River Plate slog tillbaka Gremio, även dom från brasilien i ett tufft dubbelmöte där endast bortamålsregeln kunde skilja de båda åt.

 

Första Superclàsicofinalen

Superclàsico är en av de kändaste matcherna i världen, Buenos Aires-derbyt. Känt för tokiga fans, fantastisk inramning och intensiva matcher. Att de nu möts i final i Copa Libertadores för första gången är  otroligt häftigt. Historiskt sett är det en väldigt jämn match på förhand, på de 246 gånger lagen har mötts har Boca 88 vinster och River Plate 81, hela 77 matcher har slutat oavgjort.

Båda matcherna visas på tv, hitta all info här

Dubbelmöte

Copa Libertadores avgörs genom ett dubbelmöte till skillnad från en match som vi är vana vid i Champions League. Det får vi se som en bonus då det kommer att bli två underbara och jämna matcher. I Argentinska ligan ligger Boca Juniors efter 11 matcher på en åttonde plats och vi hittar River Plate på en tionde efter 10 matcher.

Snart är det dags och som vi längtar!