Avslutningen i Nations League

Nations league – Inför gruppspelsavslutningen

 

Återigen är det dags för landslagsuppehåll och Sverige ska spela sina två sista gruppspelsmatcher i Nations League. Här tänkte vi gå igenom hur det ligger till och vad som krävs för att nå en slutspelsplats.

Med bara 1 poäng på de 2 inledande matcherna, efter en tung hemmaförlust mot Turkiet och ett ganska turligt kryss i St. Petersburg så har vi såklart inte optimalt utgångsläge.
Både Ryssland och Turkiet har bara en match vardera kvar att spela, det är mot Sverige och tabellen ser ut som följande:

  1. Ryssland – 9 poäng  +3 målskillnad
  2. Turkiet – 4 poäng  -2  målskillnad
  3. Sverige – 1 poäng  -1  målskillnad

Detta betyder alltså är det bara är vinst i båda matcherna som kan ta oss till slutspelet vi måste även ta igen de 4 målen vi ligger bakom Ryssland.

 

Övriga gupper

Ett par lag är redan klara för playoff,
Ukraina och Georgien. I övrigt så är det många öppna och väldigt intressanta grupper. 

A-ligan

Grupp 1: 
Världsmästarna Frankrike ligger fyra poäng före Holland men har en match mer spelad men klarar man oavgjort i möten mellan dessa så är även Frankrike klara. Tyskland ligger sist med bara en poäng inspelad på tre matcher.

Grupp 2: 
Här är det Belgien och Schweiz som slåss om förstaplatsen men Belgien leder gruppen trots en match mindre spelad. Här det det Island som ligger sist med 0 poäng, 3 raka förluster.

Grupp 3:
Portugal har övertygad och tagit 2 av 2 vinster och leder gruppen med sina 6 poäng. De är också laget som har 2 matcher kvar jämfört med Italien och Polen som bara har 1. Det räcker att Portugal vinner en av dessa för att säkra avancemang.

Grupp 4: 
Denna grupp gick något oväntat och blev helt öppen efter Englands vinst borta mot Spanien. Spanien säkrat gruppsegern med vinst i den matchen. Istället väntar en sista match för både England och Spanien mot Kroatien som även dom har chansen att ta hem gruppen vid vinst i bägge matcherna.  

 

B-ligan 

Grupp 1:
Här har Ukraina säkrat gruppsegern framför Tjeckien och Slovakien. 

 

Grupp 2:
Sveriges grupp, genomgång finns i texten ovan. 

 

Grupp 3:
Förhandsfavoriten Österrike besitter andraplatsen efter en vinst och en förlust på sina inledande matcher. Bosnien-Hercegovina lyckades knipa 3 pinnar mot favoriten och toppar gruppen på 9 poäng. Det ska mycket till för att österrike ska kunna gå om. Nordirland är helt avhängda med 0 poäng.

 

Grupp 4:
I grupp 4 återfinns vår kära granne Danmark som ser ut att ha en ganska god möjlighet att ta hem gruppseger.  Just nu på andraplats 2 poäng efter Wales men med match mindre spelad, irland ligger sist och har ingen chans att nå toppen. Heja Danmark!

 

C-ligan 

 Grupp 1:
Israel sitter här i förarsätet men har Skottland och Albanien hack i häl. Bäst läge av de sistnämna är skottland som är tre poäng bakom med en match mindre spelad.

 

Grupp 2:
Ännu en granne med goda möjligheter! Det ska mycket till för att Finland inte ska ta hem grupp 2. Med 4 raka vinster räcker det med 1 poäng på de sista 2 matcherna för att säkra avancemang. Grekland är det enda lag med någon som helst möjlighet, då krävs vinst i de två sista samtidigt som Finland förlorar sina och dessutom tappar 6 mål.

 

Grupp 3:
Lillebror Norge som ju leds av vår alla Lasse Lagerbäck toppar även dom sin grupp dock på samma poäng som Bulgarien, det kommer bli en tuff avslutning när varje poäng räknas. Vi tror på er lillebror!

 

Grupp 4:
En av de jämnaste grupperna i Nations League där de topp tre alla har chansen. Serbien, Montenegro och Rumänien är inom 2 poäng och alla har 2 matcher kvar att spela.  

 

D-ligan 

 Grupp 1:
Georgien är klara vinnare.

 

Grupp 2:
Lilla Luxemburg leder grupp 2 framför Vitryssland, det är också mest troligt att det är något av dessa lag som plockar seriesegern även om Moldavien teoretiskt sett skulle kunna vara med i fighten.

 

Grupp 3:
Kosovo är obesegrade efter 4 matcher och toppar gruppen med 8 poäng, bakom dom finns det, som det känns enda hotet Azerbajdzjan på 6 poäng.

 

Grupp 4:
Gibraltar har lyckats vinna sina 2 första tävlingsmatcher någonsin men har trots det bara lyckats nå en andraplats, Makedonien toppar och Armenien på tredjeplats och också ganska goda chanser att knipa förstaplatsen.

 

För full tabellinfo kolla på vår Nations League-sida här