-->

Veckans guldkorn – 1 november

Det är helg och det innebär att det äntligen är dags att fördjupa sig i den fantastiska världen av sport och kasta sig på soffan med snacks och bara njuta av de bästa matcherna och evenemangen.

Därför har TVmatchen samlat matcherna som vi tycker är de mest sevärda under helgen, så att du bara kan välja rätt kanal.

Se övrig sport här!

Missa inte

AIK-Sundsvall
Falkenberg-AFC Eskilstuna
Göteborg-Östersund
Hammarby-Häcken
Helsingborg-Elfsborg
Norrköping-Djurgården
Örebro-Malmö FF
Sirius-Kalmar

På lördageftermiddag vet vi vem som vunnit Allsvenskan 2019. Djurgården sitter i förarsätet och det räcker med en poäng borta mot Norrköping för att gulden ska bli deras. Malmö FF och Hammarby har inför sista omgången 62 poäng, medan DIF har 65. Malmö spelar borta mot Örebro medan Hammarby spelar hemma mot Häcken.
Samtidigt kan det bli en rafflande avslutning i botten då en det kan komma att avgöras sent vilka lag som åker ner eller kvalar. I nuläget är Gif Sundsvall, AFC, Falkenberg, Kalmar indragna i det. Det finns en matematisk chans att Östersund skulle kunna få kvala, men den är minimal.
Hursomhelst – bänka dig på lördag!

Mest utmärkande

England – Sydafrika
Har du någonsin sett en hel rugbymatch tidigare? De flesta av oss har nog inte gjort det, men om du vill prova det är VM-finalen förmodligen inte en dålig plats att börja.
Matchen börjar klockan 10 på lördag morgon, så du kan ta dina frallor och morgonkaffe framför TV:n och njuta av riktiga kämpar som jobbar för att få den långsträckta bollen bakom mållinjen. Matchen är mellan Rugbys ursprungsland England och en av södra halvklotens eviga utmanare, nämligen Sydafrika. Striden har mycket historia och symboliserar rivaliteten mellan de norra rugbyländernas kamp mot de södra.
Matchen spelas i Japan och kommer att ses av nästan en miljard människor över hela världen. Det är en enorm händelse och rugbysporten blir inte större än såhär.

Engelskt

Bournemouth – Man United
Manchester United släpar efter och behöver verkligen börja plocka poäng i Premier League om de ska ha några som helst förhoppningar om att nå åtminstone topp-4.

Men det är verkligen ingen enkel match för Red Devils som reser till den engelska sydkusten för att möta det nionde laget i PL-tabellen. Cherries har skramlat ihop 13 poäng och med spelare som kreativa Ryan Fraser på mittfältet och den farliga anfallaren Callum Wilson med 5 mål är de inte en helt lätt motståndare. Manchester United ska vara favoriter, men vi tror på en jämn och spännande match.

Everton – Tottenham

Liverpool-klubben bjuder in Eriksen och resten av Tottenham-laget att dansa på Goodison Park. Everton har stort behov av en hemmaseger eftersom de ligger på 16: e plats med 10 poäng. Tottenham är också under press och utanför topp 10 i nuläget. Båda lagen är bra klubbar som åtminstone har ambitioner för topp 6 och över, varför vi kommer att se mycket kamp, vilja och inte minst prestige.

Derbyn

Roma – Napoli

Derby del Sole. ”Solderbyt” spelas i Rom mellan de två traditionella klubbarna AS Roma och Napoli. Det är en av de äldsta och mest klassiska matcherna i Italien och det är alltid en bra tryck när klubbarnas fans eldar på. Båda klubbarna har fina spelare tillgängliga som Insigne (Napoli), Fernando Llorente (Napoli), Henrikh Mkhitaryan (Roma) och Edin Dzeko (Roma). Vi rekommenderar att se matchen eftersom den bör hålla en hög nivå rent sportsligt men också på grund av historien.

Torino – Juventus

Derby della Mole, ett annat italiensk derby. Turin i det vackra norra Italien utgör ramverket en av Italiens mest inflytelserika lokala bosättningar. Historiskt sett har Torino FC alltid varit den mest populära klubben i Turin och i Italien sägs det att Turin är den enda staden i Italien där Juventus inte är den mest populära klubben. Torino brukade vara den bättre klubben under många år, men det är tydligt för alla att rollerna nu byts ut. Matchen är värd att titta på eftersom Torino FC kommer att göra allt för att vinna och läktarna kommer att vara fulla av hoppfulla fans, samtidigt är Juventus ett intressant maskineri. tid: