-->

UFC Fight Night – Hermanssons största match

Karriärens största och såhär långt viktigaste match närmar sig för det svensk-norska kraftpaketet Jack Hermansson. Natten mellan den 27:e och 28:e april, svensk tid, kliver han in i oktagonen som galans main event när han ska ta sig an Ronaldo Souza, även känd som Jacaré. Det är lapp på luckan sedan länge för galan som går under namnet UFC on ESPN, där vi utöver main event kommer bjudas på en rad högoktaniga fighter som med råge rättfärdigar en lång natt framför TV-skärmen. Nedan finns all information som kan vara värd att hålla koll på inför galan i Florida.

Klicka här för tablå över kommande UFC-galor på TV och stream!

Jack Hermansson på karriärens topp

Jack Hermansson, född den 10 juni i Uddevalla, är ett respekterat namn inom fightervärlden. Den nu 30 år fyllda MMA-profilen flyttade till Norge vid 18 års ålder i jakt på bättre karriärsmöjligheter. Mixed martial arts var något som Jack började med redan som mycket ung kille och sedan dess har vägen mot den absoluta toppen mer eller mindre pekat rakt fram. 

Sedan den professionella debuten år 2010 har Jack Hermansson, The Joker, gått 23 matcher. 19 vinster och ynka 4 förluster gör honom till en aktad fighter som ingen av konkurrenterna underskattar. Fem raka segrar inledde Hermanssons professionella karriär innan han åkte på två raka förluster under sina första kamper på andra sidan Atlanten. Återkomsten till Europa efter de båda förlusterna blev början på en lång radda segrar för The Joker som verkligen lyckats skriva in sitt namn bland eliten av MMA-utövare.

Sep 3, 2016; Hamburg, Germany; Jack Hermansson (blue gloves) competes against Scott Askham (red gloves) during UFC Fight Night at Barclaycard Arena. Mandatory Credit: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Under mer modern tid, sedan 2016 när Jack Hermansson kritade på sitt första kontrakt med UFC, har resultaten imponerat. I mellanviktsklassen som The Joker tävlar i har vinsterna radats upp och bortsett från två förluster, senast 28 oktober 2017, har Hermansson visat upp en kontinuitet och stabilitet som få andra fighters. De senaste tre matcherna för Jack Hermansson har slutat med idel segrar, Thales Leites (TKO), Gerald Meerschaert (Submission) och David Branch (Submission), vilket har gett den svensk-norska stjärnan en fin 10:e-plats på rankingen. Skulle Jack Hermansson lyckas med bedriften att vinna över Ronaldo Souza, rankad 3:a, är han på allvar med och slåss om de högsta placeringarna i mellanviktsklassen.

Jack Hemansson vann på submission mot David Branch bara för en dryg månad sedan. Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports

Jack Hermansson ‘’The Joker’’

Ålder: 30 år

Vikt: 84 kg

Längd: 1.85 m

Ranking: 10:a

Ronaldo Souza ‘’Jacaré’’

Ålder: 39 år

Vikt: 84 kg

Längd: 1.85 m

Ranking: 3:a

Jacaré vs Jack Hermansson

Fighten som blivit utvald till galans main event är som tidigare nämnt den mellan Ronaldo Souza ‘’Jacaré’’ och Jack Hermansson. Till en början var det tänkt att Yoel Romero och Paulo Costa skulle gå en fight mot varandra och tjäna som galans main card, men efter avhopp från båda lägrena fick Jack Hermansson en efterlängtad chans att pryda huvudnumret av en UFC-gala. Enligt honom själv råder det inga som helst tvivel om att fighten den 27 april är den största någonsin i hans karriär, en fight som vid seger kan ta honom upp till topplaceringarna vad gäller mellanviktsrankingen.

Stare-down mellan Jacare och Hermansson

Ronaldo Souza är 39 år och född i Brasilien, Vila Velha. Hans smeknamn Jacaré betyder på portugisiska alligator och visst finns där en hel del som skrämmer med detta brasilianska odjur i oktagonen. En tuff uppväxt där kampsporten blev hans räddning har format Ronaldo Souza till den person och fighter han är idag. Meritlistan är lång och imponerande med bland annat hela tre segrar mot UFC-mästare, Robbie Lawler, Chris Weidman och Vitor Belfort. Med det brasilianska blodet i ådrorna kommer det inte som någon överraskning att Jacaré är en extremt skicklig brottare. Han började med judo och brasiliansk jiu-jitsu redan som ung och har under sina år som aktiv korats som jiu-jitsu världsmästare hela 8 gånger(!). 2013 var året när Ronaldo Souza började tävla för UFC och sedan dess har han hunnit med att avverka några minst sagt spektakulära fighter. Hans facit i UFC-sammanhang lyder 9 vinster och 3 förluster. Fyra av hans totalt 12 fighter under UFC har gett honom epitetet Performance of the night. Jacaré är en fighter som har skämt bort oss med sevärda fighter där kvalitet varvas med ren galenskap.

Jacare vann senast mot den tidigare världsmästaren Chris Weidman

Jack Hermansson går in som underdog mot Ronaldo Souza. Oddsen ger brasilianaren en rejäl dos favoritskap när Hermansson ska gå upp mot sin tuffaste motståndare i karriären så här långt. Jacaré är 39 år, har aldrig varit mästare i mellanviktsklassen, och kommer se fighten den 27 april som den sannolikt sista chansen till mästarbältet. Jack Hermansson förväntar sig en extremt motiverad och kämpande motståndare som kommer göra allt i sin makt för att kunna avsluta karriären med ett mästarbälte. Till Hermanssons fördel finns snabbheten och konditionen. Souza är 39 år, Jack Hermansson endast 30, de fysiska förutsättningarna ska absolut inte underskattas med en såpass stor åldersskillnad som råder. 

UFC on ESPN: Jacaré vs Hermansson – Fight card

Maincard

Ronaldo Souza vs Jack Hermansson Mellanvikt

Greg Hardy vs Dmitrii Smoliakov Tungvikt

Alex Oliveira vs Mike Perry Weltervikt

Glover Teixeira vs Ion Cutelaba Lätt tungvikt

John Lineker vs Cory Sandhagen Bantamvikt

Roosevelt Roberts vs Thomas Gifford Lättvikt

Pre-cards

Ben Saunders vs Takashi Sato Weltervikt

Andrei Arlovski vs Augusto Sakai Tungvikt

Jim Miller vs Jason Gonzalez Lättvikt

Jessica Penne vs Jodie Esquibel Stråvikt damer

Court McGee vs Dhiego Lima Weltervikt

Övrig information

  • UFC on ESPN: Jacaré vs Hermansson kommer gå av stapeln i Florida den 27 april, lokal tid. För alla er som önskar se galan från Sverige är det natten mellan 27/28 april på Viaplay som gäller. Använd med fördel TVmatchen.nu för att få påminnelse i god tid innan galan startar!
  • Galan kommer att hållas i BB&T Center, vilket blir den andra gången i historien som ett UFC-arrangemang hålls i arenan. UFC on FX 3 hölls på samma plats år 2012.
  • En uttalad starttid för matchen mellan Jacaré och Jack Hermansson finns inte men för alla er som inte vill gå miste om fighten är 03:00 den 28 april ett bra riktmärke, en tid som flertalet stora spelbolag satt som spelstopp för fighten.
  • Jack Hermansson får bara dryga tre veckors uppladdning inför fighten sedan hans senaste kamp mot David Branch, återstår att se hur det påverkar vår nordiska UFC-stjärna.