-->
UFC UFC. (Photo by: Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP)

UFC 254: Khabib vs Gaethje

På lördag har vi kanske årets största match när Khabib möter Gaethje i UFC 254 i Abu Dhabi. Extra trevligt blir det för oss européer att evenemanget börjar kl 20.00 och inte mitt i natten.

Den 28 juli meddelade UFC: s president Dana White att matchen skulle ske i oktober.

Nurmagomedovs far och tränare, Abdulmanap, dog i början av juli, och det tog naturligtvis hårt på Khabib. Det ryktades om att han ville lägga av , vilket senare förnekades. Matchen mot Ferguson sköts också upp för femte gången. Senare har Dana White bekräftat att den nya matchen ska genomföras.

När börjar Khabib mot Gaetje?

Efter att Khabib vs Ferguson ställts in klev Justin Gaethje in i oktagonen mot Tony. Han besegrade ”El Cucuy” på ett mycket imponerande sätt. Experterna pratar om att Khabib möter Gaethje i UFC 254 och att det kan vara den tuffaste matchen för honom hittills. Evenemanget börjar på lördagskvällen och huvudmatchen börjar troligen runt midnatt.

Khabib – 28-0-0
Ryssen har aldrig torskat en UFC-match och är favorit här. Om han får övertag på Gaethje kan det snabbt bli tack och godnatt för amerikanen. Men han måste vara försiktig.

Gaethje – 22-2-0
Den amerikanska slagverksmaskinen har bara tappat två och måste undvika att hamna på mattan. Det som blir vansinnigt spännande är att se hur slagen sitter. Med hans stenhårda slag förväntar vi oss fullt tryck från början.

Andra matcher i UFC 254
Magomed Ankalaev vs Ion Cutelaba (light heavyweight)
Lauren Murphy vs Lilya Shakirova (flyweight)
Jacob Malkoun vs Philip Hawes (middleweight)
Alexander Volkov vs Walt Harris (Heavyweight)
Robert Whittaker vs Jared Cannonier (middleweight)

Var sänds UFC 254?
I Sverige är det Viaplay som visar matchen och evenemanget börjar kl 20.00 lördag 24 oktober.