man city - bournemouth odds (Photo by Nigel Roddis / AFP)

Man City – Bournemouth – kross att vänta?

När: 16:00, lördag 13 augusti
Var: Etihad Stadium, Manchester
Senaste mötet: Man City – Bournemouth 2-1, ligacupen, September 2020
TV: Viaplay och V Sport Extra

De regerande mästarna började sin säsong med en väntad seger borta mot West Ham i premiären med ett 2-0-resultat, samtidigt som nykomlingarna Bournemouth tog en stark seger mot Aston Villa hemma på Vitality Stadium, också det genom 2-0.

Sett till möten mellan Cityzens och Cherries så är det föga förvånande en dominans för laget från Manchester. För att hitta något annat än förlust så får vi gå tillbaka till ända till 1999. Visserligen har lagen spelat i olika ligor då och då. Senast lagen möttes var i ligacupen i september 2020 och även då blev det en City-seger.

Manchester City i förarsätet

Manchester City gjorde vad de skulle mot West Ham i söndags och nye anfallaren Erling Haaland gjorde två mål i sin debut, vilket också skulle bli Citys enda mål i den matchen. På lördag gör han sin debut hemma på Etihad och han har redan positionerat sig på bästa sätt för att vara med i snacket om Golden Boot (skytteligavinnare). Dock så ska vi inte dra för stora växlar då vi vet med oss att det ofta är en acklimatiseringsperiod för många spelare som flyttar till Premier League, speciellt från den tyska ligan.

Med det sagt så finns det anledning att tro att han kan göra mål även i den här matchen. Hemmadebut och motståndet är en nykomling. Vi får anta att det är City-dominans att vänta och att det kommer att finnas många lägen för norrmannen.

Den förre Bournemouth-spelaren Nathan Ake ser ut att kunna starta igen den här veckan då Aymeric Laporte är skadad och är antagligen borta hela augusti.

Det finns också lite frågetecken kring Bernardo Silva då det snackas om att Barcelona är sugna på portugisen.

Manchester City har som sagt haft resultaten med sig mot Bournemouth och 10 av 10 matcher i Premier League har slutat med seger för City.

Den raka 1:an på City är inte jätteintressant sett till oddsen, och inte heller Över 2,5 mål. Däremot ett spel på ett till mål från Haaland lockar. Haaland att göra mål i den första halvleken finns till 2,15 hos Expekt.

Bournemouth – tuff bortaresa väntar

Cherries sommarfönster var inte särskilt händelserikt och det finns och fanns en del frågetecken kring hur Bournemouth ska klara avancemanget till den högsta ligan den här gången, då laget i stort sett är ett Championship-lag.

De började säsongen på bästa sätt med tre poäng mot Aston Villa i premiären, men här lär de kamma noll. Klasskillnaden bör vara monumental mellan de två lagen. Visserligen hade Bournemouth ett skapligt bortafacit med tolv segrar på bortaplan förra säsongen i Championship, men det här är kanske den svåraste bortamatchen i den högstaligan, så den statistiken väger lätt i det här sammanhanget. Det blir nog spel mot ett mål här, och det blir nog en svettig eftermiddag för Scott Parkers gäng som lär få jaga boll större delen av de 90 minuterna.

Manchester City – Bournemouth – odds och speltips

Head to head-statistiken mellan lagen talar sitt tydliga språk. City är stora, stora favoriter och med all rätt.

I fyra av fem möten har Bournemouth visserligen spräckt Citys nolla, men det är inget man vågar förlita sig på här.

Med tanke på den förmodade matchbilden kan vi förvänta oss att City ofta kommer in i Cherries straffområde. Att en straff utdöms i matchen ger 2,75 gånger pengarna hos Expekt. Att det är City som får straff ger oddset 3,20 och att City gör mål på straffspark ger 3,75 gånger pengarna. Det är värt en en tv-peng då det lär bli spel mot ett mål som sagt.