Inför: FCK – Malmö FF

En vild match kommer att spelas på Parken när Malmö åker till Österbro i Köpenhamn. Matchen kommer att vara avgörande för vem som ska avancera i Europa League, eftersom både Dynamo Kiev, Malmö FF och FCK har chansen att avancera i denna sista omgång.
Samtidigt ser det ut som att Parken kan slå publikrekord när de himmelsblå svenskarna kommer på besök. Det blir en viktig och historisk match för både FCK och Malmö FF.

Gruppen fram till sista omgången
FCK leder gruppen med 9 poäng, följt av Malmö med 8 poäng och Dynamo Kiev med 6 poäng efter 5 matcher. FCK kan säkra ett avancemang i oavgjort.
Kiev spelar på hemmaplan mot gruppens svagaste lag Lugano. Det betyder också att Malmö måste vinna matchen, eftersom det är det enda sättet de kan gå vidare om Kiev vinner över Lugano. Det blir en mycket spännande Europa League-kväll.

FCK – Europa är målet

Det är ingen hemlighet att FCK kallt utgår från att de kommer att spela i Europa League. Och de har en bra chans, i och med att oavgjort mot Malmö räcker. I första mötet blev det 1–1 i Malmö, och man får nog säga att FCK är favoriter hemma. Även om saker inte går som planerat i den danska ligan (där de ligger på en andraplats, sju poäng efter Midtjylland),  så är de fortfarande ett respekterat lag i Europa samtidigt som Malmö är pressade att gå framåt. FCK-kaptenen Zeca spelar ej.

Malmö FF – pressat för seger

Som nämnts tidigare är MFF pressat att vinna, men det kan faktiskt räcka med oavgjort. Det hela beror på om Dynamo Kiev vinner mot Lugano eller inte. Vinner Kiev och Malmö kryssar, så ligger båda lagen på nio poäng. Då blir det inbördes möten som räknas. Första vann Kiev med 1-0 hemma, och andra matchen vann Malmö med 4-3 hemma. Totalt sett blir det 4-4, men Kiev gjorde tre bortamål, därav pressen att vinna.
Allsvenskan har varit över sen ett par veckor, och det är svårt att sia om det här är en fördel eller nackdel. Malmö gjorde en bra insats mot Dynamo Kiev där Rosenberg kunde sätta segermålet 4-3 på tilläggstid efter en helt galen match. Vi får se om det är Rosenbergs sista mål. Det vi vet är att det var hans sista hemmamatch, och matchen mot FCK lär bli hans sista match i den ljusblå tröjan.