Alexander Isak till Premier League (Foto: Lindsey Parnaby / AFP)

BRIGHTON VS NEWCASTLE ODDS

När? 15:00, Lördagen 13 augusti
Var? Amex Stadium, Brighton
Senaste mötet: Newcastle 2-1 Brighton
TV/stream: Viaplay

Oddsen mellan Brighton och Newcastle är jämna och det av goda anledningar. Båda klubbarna startade säsongen 2022/23 på bästa möjliga sätt och satsar på tre nya poäng. Nedan ska vi dela med oss av våra förutsägelser och tips inför matchen.

Måsarna flyger i Premier League

Graham Potters Brighton har verkligen etablerat sig i Premier League numera. Under fjolårssäsongen gjorde man sitt bästa resultat någonsin genom att sluta på en niondeplats efter tolv segrar och 15 oavgjorda matcher under året. Man har tappat två av sina mer framstående spelare i Yves Bissouma och Marc Cucurella, någonting som laget inte verkar ha tagit någon större skada av.

I premiären åkte man till nordvästra England för att ta sig an Erik ten Hags Manchester United på bortaplan. Trots att man vara ganska kraftigt nederlagstippade satte man rejäl press på hemmalaget redan från start och spelade ut United. Redan efter den första halvleken stod det 2-0 till Brighton och även om motståndarna reducerade var det aldrig riktigt nära en kvittering.

När Newcastle nu väntar under lördagen krävs det en liknande insats. Efter transferfönstret i sommar har Newcastle en stark trupp som kan straffa Brighton om man inte spelar på topp. Brighton har Neal Maupay tillgänglig och han skulle kunna återvända till startelvan och vara ett hot för gästerna. En vi tror kan näta i matchen för Brighton är Leandro Trossard. Oddset på att han lyckas med det när som helst under matchen är 3,75 hos Bet365.

Tips: Trossard att göra mål: 3.75 hos Bet365

Newcastle klättring har börjat

Sedan Newcastle United annonserade Eddie Howe som ny tränare har man sett betydligt bättre ut än tidigare. Man spelar en klart mer vägvinnande fotboll som kan innebära poäng även mot topplagen i Premier League. Man fick en bra start på årets äventyr när man slog nykomlingen Nottingham Forest med 2-0 hemma på St James Park.

Målskyttet inleddes genom ett skott från långdistans av Fabian Schar innan Callum Wilson dubblade den ledningen. Newcastle kontrollerade bollinnehavet och ledningen därtill. Det ska dock sägas att en bortamatch mot Brighton är en annan femma. Om man ska nå målet att spela i Europa nästkommande säsong är detta den typen av matcher man behöver vinna.

En seger för Newcastle skulle innebära att man sätter sig i ett gyllene utgångsläge inför den tredje ligaomgången. Med ett spelskickligt mittfält ser jag framför mig att någon av spelarna därifrån gör mål här. Bruno Guimaraes har visat framfötterna sedan han kom till Newcastle och har trots sin utgångsposition förmågan att hitta målet. Med 8.00 på Guimaraes att göra mål kan vi inte låta bli!

Tips: Guimaraes att göra mål: 8.00

Brighton vs Newcastle odds och förutsägelse

Som vi nämnde tidigare är oddsen på denna tillställning relativt jämna. Båda lagen har chansen att gå vinnande ur striden och både om man ser till kvalité i trupperna samt deras målsättningar för säsongen är det jämnt skägg. Båda satsar på att hamna på den övre halvan och om allting vill sig väl tillräckligt högt upp för att få spela i Europa nästa säsong.

Ett oavgjort skulle för många vara ett rimligt val, vilket jag dock inte tror på. Jag vill tro att det finns en vinnare att hitta här och även om Newcastle slår ur ett litet underläge är det där jag ser alla tre poängen hamna. Att Bruno Guimaraes och Callum Wilson gör mål för gästerna medan Leandro Trossard nätar för Brighton i en 2-1-seger för Howes mannar ter sig sannolikt. En seger med 2-1 för Newcastle ger oddset 12.00. Det är en kamp mellan två lag med fåglar som smeknamn, “Måsarna” mot “Skatorna”. Vilka tror du tar hem segern?

Tips: Newcastle att vinna med 2-1: 12.00