Bournemouth - Arsenal Odds (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Bournemouth – Arsenal – Arteta tar tre poäng till?

När: Lördag 20 augusti, kl. 18.30
Var: Vitality Stadium, Bournemouth
TV: Viaplay och V Sport Premium
Senaste mötet: Bournemouth 1-2 Arsenal, FA Cupens fjärderunda, 2020

På lördagkväll ska Bournemouth sätta Artetas Arsenal på prov. Gunners har börjat säsongen på bästa sätt med två av två segrar. Bournemouth har också en hygglig start, förlusten till Man City till trots.

Det är två tränare som ställs på prov med Mikel Arteta (40 år) mot Scott Parker (41 år). Spanien mot England, och båda två var mittfältare under sina spelarkarriärer. På tränarnivå har de dock alltjämt mycket att bevisa.

Bournemouth kommer kämpa för överlevnad

För Bournemouth handlar den här säsongen om att överleva och hålla sig kvar i högsta ligan. De började bra med tre tunga poäng mot Aston Villa där de höll nollan och målskyttar blev Jefferson Lerma och Kieffer Moore.

Därefter blev det tyngre. Bortamatchen mot Manchester City ser väl inget lag fram emot. De regerande mästarna var både en och två storlekar för stora för Cherries och med ett glödhett nyförvärv för hemmalaget så var det inget snack. Matchen slutade 4-0.

Nu är det dags för Bournemouth att gå upp mot Guardiolas adept Arteta. Arteta var assisterande till Pep i City när han blev erbjuden att ta över jobbet som manager för Arsenal. Om du tror Bournemouth har en bra chans så tror du tvärtemot oddsen. I skrivande stund ger hemmalaget 8,00 i odds att vinna matchen på lördag.

Bournemouth att vinna – 8,00 i odds hos Expekt

Arsenal med en bra start

Arsenal kom in i säsongen med högre förväntningar än vanligt. De gjorde ett till synes bra transferfönster och hade en bra försäsong, och många pratar om att Arsenal kan vara med i toppen den här säsongen. I premiären mötte de Crystal Palace på Selhurst Park, vilket inte är en lätt bortamatch, men det såg rätt lätt ut för Gunners som vann med 2-0.

I den andra matchen så var det Leicester som stod för motståndet, den här gången på hemmaplan och Emirates. Leicester gjorde två men det var inte nog då Gunners kunde göra hela fyra. Gabriel Jesus satte sina första två mål för Arsenal och Martinelli och Xhaka stod för varsitt mål.

Arsenal spelar en imponerande fotboll och de börjar se ut som “the real deal”. Hög press, vunna kamper och framför allt vunna matcher. Kan de vinna tredje raka här?

Oddsen talar till Arsenals fördel. 1,44 gånger pengarna talar sitt tydliga språk.

Arsenal att vinna mot Bournemouth – 1,44 i odds

Bournemouth – Arsenal – odds

Så vilka intressanta spel finns för den här matchen då?

Arsenal ser ut som stora favoriter här, och med all rätt. Kan vi se en hållen nolla här till och med?

Vågar man med att tippa målskytt? Jesus och Martinelli ligger bra till i så fall. Båda har satt två mål hittills.

Nja, vi kör ett spel på resultat här. 1-2 och Arsenal-seger ger 8,00 gånger pengarna hos Expekt. Vi tror Bournemouth lyckas forcera in ett reduceringsmål men att Arsenal tar segern relativt enkelt.

Bournemouth – Arsenal 1-2 – 8,00 i odds hos Expekt