Betfair Spelbörsen – Så fungerar det

Betfair Spelbörsen är precis vad det låter som, en aktiemarknad där du som spelare köper och säljer odds mot andra spelare. Fördelarna gentemot den vanliga oddsmarknaden är flera, bland annat är det du själv som sätter oddsen. Spelbolagens marginal på oddsen försvinner och din potentiella vinst blir större. Nedan följer en guide till hur du använder Betfair Spelbörs, världens största i sitt slag!

Så här fungerar det:

När det kommer till spelbörsen är det du som sätter oddsen, sedan är det upp till andra spelare att matcha det. Vid matchat odds ligger spelet och bollen är i rullning.

Backa ett spel – Motsatsen till att boka ett spel kallas backa och är detsamma som att spela på att något händer. Du väljer vilket odds du vill ha på ditt spel och sedan läggs det ut för att matchas mot någon spelare. När du väljer att backa ett spel får du i regel högre odds än om du hade lagt ditt spel hos ett vanligt spelbolag.

Boka ett spel – När du bokar ett spel på spelbörsen är det detsamma som att spela på att något inte ska hända. Hos ett vanligt spelbolag är det just spelbolaget som bokar spelen, spelar mot att ditt lagda spel ska inträffa. Du kan till exempel boka att ett lag ska vinna en match vilket betyder att du vinner vid förlust för laget eller oavgjort. Risken du går in med vid ett bokat spel kallas exponering som vid ett odds på 2.0 och en insats på 100 kronor är lika med 150 kronor.

Fortfarande svårt att få grepp kring hur Spelbörsen fungerar? Kolla in videon nedan för att lära dig grunderna hur du sätter dina egna odds!