Wimbledonfinaler, Formel 1 och EM-final – Så maxar du tv-sporthelgen V 27

EM-festen börjar lida mot sitt slut, men först ska mästaren krönas på söndag kväll. Men helgen bjuder även på en hel del annan sport – som golf, tennis och motorsport.

Fredag
Viasat sparkar igång helgen med golf från Skottland klockan 11.30. Scottish Open är en av de sista chanserna för spelare att knipa en plats i ärevördiga British Open som går av stapeln senare i juli. Wimbledon är i full sving och C More sänder på fredagen från klockan 12.30 på tre parallella kanaler. Kvällen rullar sedan på med ännu mer golf från PGA web.com tour (19.30, C More), US Womens Open (21.00, Viasat) och Champions Tour (22.00, C More).

Lördag
Dagen inleds med ännu mer golf, nu på svensk mark och Nordea Tour i Kristianstad klockan 13.00C More. 15.00 är det damfinal i Wimbledon som spelas mellan suveräna Serena Williams och tyskan Angelique Kerber. Williams satsar på att tangera Steffi Grafs rekord på 22 grand slam titlar medan Kerber vill upprepa sin bedrift från Australian Open tidigare i år då hon slog Serena Williams i finalen efter tre tunga set. Matchen visas på C More och SVT. Klockan 16.00C More är det äntligen dags för omstart i Allsvenskan, säga vad man vill om EM men det är ju i den inhemska fotbollen det händer på riktigt, tre matcher går på lördagen: Djurgården-Norrköping, Häcken-Hammarby och bottenmötet Gefle-Falkenberg. Speedwayfans kan sedan kolla Grand Prix från Cardiff klockan 17.45Viasat Motor medan de som hellre spanar in på Amerikansk fotboll får vänta till 18.20 då finalen i Superserien mellan Carlstad Crusaders och Uppsala 86ers visas på TV4 Sport. Kvällen och natten kan sedan ägnas åt en blandad påse golf på både C More och Viasat.

Söndag
Klockan 13.15 bänkar sig alla fans av Formel 1 framför Viasat Motor för Storbritanniens Grand Prix från Silverstone, regerande dubbelmästare är Lewis Hamilton och största utmanare är såklart stallkamraten och antagonisten Nico Rosberg. 15.00 är det herrfinal i Wimbledon, vilka som möts är inte klart än men en inte alltför vild chansning är att det blir hemmasonen Andy Murray och gamgubben Roger Federer. Visas på C More och SVT. 17.30 är det dags för två Allsvenska matcher på C More då Helsingborg tar emot Elfsborg och Kalmar möter AIK. Och Slutligen: Klockan 21.00 stannar hela Europa (eller i alla fall hela Frankrike och Portugal) då det är final i fotbolls-EM på Stade de France i Paris, ses på TV4.