TV-Sporthelgen V 32, NFL Hall of Fame Game och europeiska fotbollsligorna

Ett antal av de stora fotbollsligorna i Europa drar igång och det med ett riktigt hett möte direkt mellan Manchester United och Tottenham Hotspur i Premier League. Det blir också VM-deltävlingar i Speedway och Hall of Fame match för NFL lagen från Pittsburgh och Minnesota.

Lördag:
Premier League, Ligue 1 och Eredivisie har sina första omgångar. Självklart finns det många intressanta matcher att följa både lördag och söndag men matchen som sticker ut mest måste vara tungviktsmötet på Old Trafford. Manchester United tar emot Tottenham i en match som kan komma att visa hur denna säsong kommer att arta sig för de båda. Avgör möjligtvis Harry Kane eller har Van Gaal fått bukt med lagets försvar? För att få svaret, titta på Viasat Fotboll eller Viaplay 13.45.

Det bjuds också på Speedway i danska Horsens där den sjunde GP-tävlingen ska avgöras. Tävlingen arrangeras för första gången i staden och kvällens tävlande avgörs på fotbollsarenan som AC Horsens spelar på i Danmarks andradivision. Världens bästa förare är såklart på plats för att ta viktiga poäng i VM-racet. Tävlingen sänds i TV10 och Viaplay med start 19.00.

Söndag:
Det blir tennis både på ATP och WTA-touren. För herrarna på ATP blir det final i tävlingen som spelas i Washington. Turneringens största stjärna har redan blivit utslagen, Andy Murray åkte oväntat ut i den andra omgången mot ryssen Gabashvili rankad 53 i världen. Gabashvili blev dock utslagen i sin efterföljande match, dessa något ovanliga resultat har lett till att det kan bli en väldigt otippad segrare på den här nivån.
Damernas tävling går i Stanford där också den största stjärnan i detta fall danskan Caroline Wozniacki har blivit utslagen. Men till skillnad från herrtävlingen så är det inte slut på spelare inom topp tio på rankingen. Agneiszka Radwanska från Polen rankad sjua är såklart i Wozniackis frånvaro storfavorit att ta hem helgens WTA titel.
Finalen i Washington sänds i C More Tennis, C More Sportstream, TV4 Play och på Unibet klockan 21.00.
Finalen i Stanford startar 23.00 och sänds i samma kanaler.

På natten för den stora NFL fantasten så inleds försäsongen med den årliga Hall of Fame matchen i Ohio på Fawcett Stadium. Stadion ligger bredvid till Hall of Fame byggnaden där spelare väljs in, matchen spelas alltid samma vecka som ceremonin. Missa inte årets högprofilerade match mellan Minnesota Vikings och Pittsburgh Steelers med start 02.00 på Viasat Sport och Viaplay.