-->
Etihad Stadium, Manchester. (Photo by Nick Potts / POOL / AFP)

Inför helgens stormatcher

Det är dags för några riktiga stora matcher i helgen, och vi bjuds på Der Klassiker, Madridderbyt och Manchesterderby.

Se hela TV-tablån här

Der Klassiker – Bayern München – Borussia Dortmund
⏰ Lördag 6 mars kl. 18.30
📺 Viaplay / V Sport Premium

Matchen mellan Bayern München – Dortmund är något vi ser fram emot varje år. I Bundesliga är det vanligtvis dessa lag som ligger högst upp på tabellen. I årets tabell är Dortmund 13 poäng efter och de har mycket att göra.

Bayern toppar som vanligt tabellen, men det är bara två poäng ner till Leipzig. Trots att de vann 5-1 hemma mot Köln förra omgången, blev det förlust mot Frankfurt och oavgjort mot Bielefeld dessförinnan . Det är ingen självklarhet att de vinner mot Dortmund.

Med Haaland i målform är det få lag som kan hålla emot. Trots att de haft en dålig period har Dortmund 7-0 målskillnad under de två senaste matcherna i ligan. Dessutom går de vidare till semifinalen i cupen.

När det gäller Champions League har båda lagen en bra utgångspunkt för sina respektive returmatcher. Dortmund möter Sevilla redan nästa vecka efter att ha vunnit med 3-2 borta. Bayern kommer att ha ytterligare en vecka innan Lazio antagligen måste tacka för sig, efter att Bayern vunnit med 4-1, borta.


Madridderby – Atletico Madrid – Real Madrid
⏰ Söndag 7 mars kl. 16.15
📺 Cmore Stream / Cmore Live

Historiskt är matchen mellan Real Madrid – Barcelona den största i spansk fotboll, men till årets säsong har Atletico Madrid anmält sig som utmanare till ligatiteln.

När Atletico Madrid – Real Madrid möts på söndag kan det vara extremt jämnt, för i skrivande stund finns det fem poäng mellan första och tredje plats i tabellen. Barcelona har lika många poäng som Real Madrid, 53, och spelar mot Osasuna på lördag. Värt att notera är att Atletico har en match mindre spelad än Barca och Real.

Förra gången lagen möttes vid Santiago Bernabeu blev det en 2-0-seger för Real. Sett till en formtabell på fem senaste matcherna ligger Real och Barca på första platsen med 13 poäng av 15 möjliga med Atletico på sjundeplatsen med 8 av 15 poäng, vilket är oroande ur ett Atleti-perspektiv.

I Champions League spelar Atletico Madrid en returmatch mot Chelsea den 17 mars. Den första matchen slutade 1-0 för Chelsea. För Real Madrids del är Atalanta motståndare den 16 mars, där man har 1-0 inför returen. El Clasico i april kommer bli superintressant om det här tabelläget håller sig.

Kom ihåg att det finns många andra stora matcher i helgen, så då kan du använda vår översikt om du ska titta på fotboll på TV.


Manchesterderby – Man City – Man United
⏰ Söndag 7 mars kl. 17.30
📺 Viaplay / V Sport Premium

Ett av de hetaste derbyna i engelsk fotboll är Manchesterderbyt och på söndag bjuds vi på ännu ett. City leder tabellen med United på en andraplats. City verkar ostoppbara och har endast två förluster på 27 matcher den här säsongen och radar upp segrar. Manchester United började säsongen tveksamt men röck upp sig och har haft andraplatsen ett tag, dock så har man kryssat i sina 4 av 5 senaste ligamatcher.

Manchester City har en ledning på 14 poäng. De har gjort flest och släppt in färst mål den här säsongen, 56:17. Det ger en målskillnad på 39, och endast Tottenham och Leicester har lyckats göra fler än ett mål mot City under en match.

Det har faktiskt gått 21 matcher sedan Manchester United förlorade i Premier League. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera City till ännu en ligatitel.

I Champions League spelar Manchester City en returmatch mot Mönchengladbach om drygt en vecka, man har 2-0 efter den första matchen. Manchester United möter Milan i Europa League på torsdag.

Se hela TV-tablån här