Nedsläpp i SHL och World Cup – Så maxar du tv-sporthelgen V 37

Fredag
Under hela helgen rullar Sveriges möte i Davies Cup mot Nederländerna från gruset i Båstad. Matchen gäller en fortsatt plats i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Förloraren tvingas till kval. Visas på C More tenns med start 10.30. Klockan 15.30 visar SVT Play från turneringen i rullstolsrugby i Paralympics, var beredd på rejäla smällar i spelens förmodligen hårdaste sport. Allsvenskan och Superettan går vidare med ett antal matcher med start klockan 19.00 (C More) och 21.00 är det dags för kvällens stormatch i Europa då Chelsea tar emot Liverpool hemma på Stamford Bridge i västra London (Viasat Sport Premium). Och varför inte avsluta fredagen med lite rullstolsbasket på SVT Play med start 22.30?

Lördag
Börja dagen att kolla in framtidens svenska golfstjärnor när Nordea Tour går av stapeln i skånska Bara, visas på C More golf med start 11.30. Lördagen är även startskottet för alla hockeytokar när SHL äntligen sätter igång på C More efter en lång sommar, först ut är Malmö som tar emot svenska mästarna Frölunda på hemmais klockan 15.00. En timme senare börjar ytterligare två SHL-matcher i Färjestad-Örebro och Luleå-Linköping. Även Hockeyallsvenskan bjuder på ett högintressant 08-derby när klassikerlagen Södertälje och AIK möts i den andra omgången med start klockan 18.15. Sportrutan har alltid haft en extra stor fäbless för derbyn, och på lördagskvällen går ett av världens hetaste drabbningar av stapeln – Derby Paulista i brasilianska São Paolo mellan Corinthians och Palmeiras. Matchen börjar 21.00 och visas på Viaplay. Slutligen så är det då nedsläpp för årets mest hajpade hockeyturnering – World Cup of Hockey. Personligen tycker jag att OS är mycket större men visst, de flesta av de bästa finns med. Och även om det smakar lite illa att ett lag som heter Europa kan vinna det hela så bjuds helt säkert en hel del sevärd ishockey. Först ut är USA och nämnda Europa klockan 21.30TV3 vilken sedan följs av Kanada-Tjeckien på samma kanal 02.00.

Söndag
La ligas lunchmatch denna söndag är Osasuna mot Celta Vigo vilket kan vara kul om man vill se hur det går för kämpen John Guidetti – 12.00Viasat Fotboll. Och 13.00 tar Watford emot Manchester United i Premier League (Viasat Sport Premium). Från 15.00 och framåt brakar det sedan igång mängder av fotboll från Allsvenskan, Serie A, Bundesliga, SPL, Superettan och mer. Matchen som står ut mest är mötet i Stockholm mellan krisande Djurgården och allsvenskans guldfavorit Malmö FF klockan 17.30C More. Fans av amerikansk fotboll kan glädjas över att NFL satt igång med TV3 Sport som ny huvudkanal, och klockan 19.00 visas Pittsburgh Steelers mot Cincinatti Bengals. 20.45 är det stormatch i Serie A mellan Fiorentina och Roma på Viasat Sport Premium. Söndagens största sporthändelse är dock tre kronors intåg i World Cup när de möter ett vasst Ryssland, matchstart 21.00 och visas på TV3. Hockeygalningar och nattsuddare väntar sedan in Finlands första match i WCH när de möter Team Nordamerika med start klockan 02.00.