Helgens sport / Sport i helgen

Helgens sport – vecka 22

Det har varit en händelserik vecka med många positiva besked om när sporterna och ligorna återupptas. Här är ett axplock:

Allsvenskan drar igång i den 14 juni efter att Folkhälsomyndigheten och regeringen gett tummen upp för spel. Dock utan publik.

Premier League meddelande på torsdagen att spel återupptas den 17 juni med Aston Villa – Sheffield United samt Manchester City – Arsenal. Mer info hittar du här.

Serie A – den italienska ligan kommer att återupptas senast 20 juni, och Coppa Italia fortsätter den 13 juni med Juventus – Milan.

La Liga återupptas om drygt två veckor, med premiärdatum den 11 juni.

NHL har släppt en plan på hur säsongen ska kunna avslutas. Ännu är inget datum satt, men säsongen kommer att fullföljas med start tidigast i juli. Läs mer om återstarten och formatet för slutspelet här.


Helgens sport då? Ja, Bundesliga rullar vidare. Dessutom har danska ligan kört igång och det blir matcher nästan varje dag framöver. Dessutom får ni inte missa Elitloppet på söndag kl 20.00.

Dessutom finns det Dart (PDC Home Tour), Nascar och Superbike att kolla på.

Se hela helgens tablå här.


I övrigt noterar vi att Champions League-finalen skulle ha spelats på lördagkväll. Återstår att se när/om Champions League kommer igång igen.