Formel 1 på TV3, avgörande i La liga och VM-hockey – Så maxar du tv-sporthelgen V 19

Fredag
För golffanatiker är helgen redan spikad, bara att slå på C More golf vid 13.30 och nodda bort i soffan framför The players fram till söndag kväll. För oss andra finns det även lite smått och gott att spana in. Hockey-VM i Moskva rullar vidare med några kanske mindre intressanta matcher på fredagen: Tyskland möter Vitryssland med start 19.10C More och grannen Danmark spelar mot Lettland på TV12 vid samma tid. De lettiska fansen brukar i alla falla vara både många och högljudda. Under helgen ska det också avgöras vilket som är Europas bästa klubblag i basket. Final-four, som slutspelet i Euroleague kallas, går av stapeln i Berlin med två ryska lag, ett turkiskt och ett spansk. De ryska lagen är först ut i sin semifinal där CSKA Moskva möter Lokomotiv Kuban Krasnodar klockan 18.00 TV3 Sport. I nästa semifinal 21.00 på samma kanal lär det blir ett rejält ståhej i Marcedes-Benz Arena när Fenerbahce ska ta sig an  Laboral Kutxa Vitoria från staden Vitoria-Gasteiz i Baskien. Istanbullaget lär ha ett massivt stöd på läktarna och höga krav på sig att leverera en efterlängtad titel hem till Turkiet.

Lördag
Tre kronor ska enligt plan piska upp lillebror Norge klockan 11.15TV4, så passa på att ta ut all uppdämd skidfrustration på eventuella norbaggar i närheten. Kvalet inför Spaniens GP rullar gång klockan 14.00TV10. Och 16.00 är det avspark för två matcher i Allsvenskan: Malmö FF tar emot Gefle och Nanne besöker laget i sitt hjärta när Hammarby åker ned till Kalmar, visas på C More. Lördagen är även dagen D i Spanien när det ska avgöras vem som tar hem titeln i La liga – Barcelona eller Real Madrid? Katalanerna åker till Granada och möter därmed ett lag som måste ta minst en poäng för att vara helt säkra på att inte åka ur den högsta serien. Även Real har bortamatch och möter Deportivo la Coruna som inte har något större att spela för. Båda matcherna startar 17.00 och visas på Viasat. Zlatan har gått ut med att han gör sin sista match i PSG i och med lördagens möte med Nantes hemma på Parc des Princes, om du tycker att detta är värt att spana in så är det C More klockan 21.00 som gäller.

Söndag
Viasat slår på stort och bjuder på en heldag premiumsport som vanligtvis är instängd bakom lås och bom i deras betalkanaler. Först ut är Spaniens GP klockan 14.00TV3 som förra året vanns av Mercedes och Lewis Hamilton. Hittills i år har dock stallkamraten Nico Rosberg vunnit samtliga lopp vilket såklart är en missräkning för de två senaste årens mästare. Uppgörelsen på Circuit de Catalunya följs av fotboll från Premier League och mötet mellan Chelsea och ligavinnaren Leicester klockan 16.00. Måste kännas skönt för Claudio Ranieri att komma tillbaka till Stamford Bridge med en guldmedalj kring halsen och ge fingret till Abramovich som kickade honom 2004 för att ge plats åt Jose Mourinho. Slutligen så spelar Tre kronor mot Schweiz klockan 19.15 i Hockey-VM på TV4 och 20.00 är det final i Euroleague på TV3 Sport.