FRANCK FIFE / AFP

VMs kvartsfinaler: Odds, guide och tips

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

VM’s avslutning kommer allt närmare då vi redan är inne i kvartsfinalstadiet av turneringen.
Vi vill inte se turneringen ta slut men samtidigt kan man inte hålla sig för att se hur turneringen ska avslutas.

Marocko mot Portugal

Arena: Al Thumama Stadium
Tid: 16:00 10/12-2022 (Lördag)
Kanal: TV4 och C More

Marocko har skrivit historia den här turneringen genom att nå kvartsfinal i VM för första gången i landets historia. De slog mirakulöst nog ut Spanien i senaste omgången efter att dessutom ha toppat sin grupp framför Belgien och Kroatien.

Marocko har inte varit något annat än exceptionella turneringen igenom.
Hakim Ziyech har varit mannen som dragit i trådarna på topp samtidigt som Saiss och Aguerd har hjälpt till med att hålla tätt bakåt.
Ytterbackarna Hakimi och Mazaroui har också varit fenomenala under turneringens gång då de har ångat fram och tillbaka på sin respektive kant.
Utöver att dominera sin högerkant var Hakimi även den spelare som slog den avgörande straffen som slog ut Spanien i åttondelsfinalen.

Marocko bevisade att de kan spela bra och fixa ett resultat när det gäller som mest, och nu har de chans att bevisa det ytterligare en gång när de ställs mot Portugal i den viktigaste matchen i landets historia. Det är ett urstarkt Portugal man ställs mot som har en trupp fullspäckad av talangfulla spelare. Mål kan komma från alla håll och kanter, både från spelare i startelvan och de spelare som startar på bänken.

Portugal stod för en dominerande insats i sin åttondel mot Schweiz, en match man vann med hela 6-1. I matchen stod Goncalo Ramos för ett hattrick. Ramos kunde inte ha tackat tränaren Fernando Santos på något bättre sätt efter att Santos valt att peta Cristiano Ronaldo för Goncalo Ramos.
Inför matchen mot Marocko står nu tränare Santos samma dilemma, ska han starta Ronaldo eller Ramos?

Portugal kommer att behöva spela bra för att bryta ner Marockos låga block och kanske just därför är Ramos att föredra framför Ronaldo.

Speltips Marocko mot Portugal

Inför matchen är Portugal klara favoriter då matchvinnaroddsen ger dem x1.71 att vinna matchen, samtidigt ger Marocko hela x5.75.
Vi tror att det här kommer att bli en jämn match mellan två formstarka lag som kommer att göra allt för att nå semifinalerna.
Att det ska bli oavgjort i matchen ger just nu x3.75 insatsen, det här är väl värt ett spel sett till att lag brukar bli ganska försiktiga när dem har nått så här långt i turneringen.
Även spelet på att första halvlek ska sluta oavgjort har ett fint värde då det just nu ger x2.00.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


England mot Frankrike

Arena: Al Bayt Stadium
Tid: 20:00 10/12-2022 (Lördag)
Kanal: TV4 och C More

När vi tänker på Frankrike och England i den här turneringen så leds våra tankar till två namn, Kylian Mbappé och Jude Bellingham. Det här är två spelare som just nu har fotbollsvärlden vid sina fötter, två spelare som är otroligt viktiga för sina lag och två spelare som har stått för fina prestationer det här mästerskapet.

I Frankrikes åttondel mot Polen så var det återigen Kylian Mbappé som stal showen då han stod för två mål i matchen, hans åttonde och nionde VM-mål i hans karriär.
Mbappés fortsätter att ta ytterligare kliv i sin karriär och leder just nu VM’s skytteliga med sina fem mål. Vi kan räkna med att Mbappé kommer att komma taggad till mötet mot England.

England har inte heller haft någon dålig start på sitt VM, de är bland annat ett av de få lagen som gått obesegrade genom turneringen så här långt.
I åttondelsfinalen slog England ut ett starkt Senegal med 3-0. Under matchen nätade Jordan Henderson, Harry Kane och Bukayo Saka.
Den övertygande vinsten mot Senegal var helt klart Englands starkaste prestation under den här turneringen.
Jude Bellingham stod trots utan ett mål till sitt namn för en grym insats under matchen. Den unge mittfältaren har gått från klarhet till klarhet och han visar varför han ses som en av fotbollsvärldens allra största talanger och är varför han är en av de hetaste spelarna på transfermarknaden.

England kommer att behöva ta ytterligare ett steg upp nu när man möter de regerande världsmästarna Frankrike som ser väldigt starka ut.
För att England ska ha bästa möjliga chans att slå ut Frankrike kommer de att behöva styra bollinnehavet och tempot i matchen samtidigt som de får stopp på målfarlige Kylian Mbappé som är farlig från alla positioner.

Samtidigt kan vi räkna med att få se ett Frankrike som pressar högt på Englands försvarslinje.
En nyckel för Frankrike kommer även vara att försöka vinna bollen högt genom att ta vara på motståndarens misstag, något vi vet att dem är bra på.

Speltips England mot Frankrike

Det här känns verkligen som en match som kan gå åt vilket håll som helst.
Enligt oddsen är det dock de regerande världsmästarna Frankrike som är knappa favoriter att vinna matchen. Rak vinst till Frankrike ger just nu x2.54 och vinst för England ger x3.00.

Även vi håller Frankrike som favoriter sett till Mbappés otroliga form just nu, med det sagt tror vi det blir ännu en jämn match som mycket väl kan avgöras på övertid eller straffar.
Sett till hur het Mbappé har varit framför mål den här turneringen känns det rimligt med ett spel på att han gör mål när som helst u matchen, ett spel som just nu ger x2.70.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV