Inför speldag 13: Förhandstitt och speltips Nikolay DOYCHINOV / AFP

Inför speldag 12: Förhandstitt och speltips

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Under speldag tolv får vi se två stora lag som har haft det kämpigt slåss om tre viktiga poäng som kan betyda åttondelsfinal i VM.
Först och främst är det Kevin De Bruynes Belgien som ska ta sig ann gruppledarna Kroatien i Grupp F.
I den andra matchen är det sedan dags för match i Grupp E där gruppfyran Tyskland att möta grupptvåan Japan.

Grupp F: Kroatien mot Belgien

Arena: Ahmed Al bin Ali Stadium
Tid: 16:00 1/12-2022 (Torsdag)
Kanal:  SVT1 och SVT Play

Grupp F har visat sig vara en väldigt jämn grupp då vi har tre lag som presterat ungefär lika bra poängmässigt efter två matcher. Det enda laget som står ut är Kanada som både på pappret och på planen presterat sämre än de andra lagen Belgien, Kroatien och Marocko.

Inför sista matchen är Kanada redan utslaget då dem inte kan gå vidare från gruppspelet. Det står istället mellan de tre andra lagen i gruppen.
Den här gruppen kommer att ha en spännande upplösning, särskilt matchen mellan stjärnspäckade Kroatien och Belgien då en vinnare i den här matchen går vidare från gruppspelet.

Får vi se en uppryckning av Belgien?

Det här är verkligen den match vi har väntat på i den här gruppen. Två europeiska tungviktare ställs mot varandra i en match där en biljett till VMs åttondelsfinaler ligger i potten.
Belgien är på pappret och sett till FIFAs ranking bland de bästa lagen i världen just nu, och nu ställs dem mot det land som tog VM-silver för fyra år sedan i Ryssland.

Belgien har dock varit turneringens största besvikelse så här långt. Deras nyckelspelare har underpresterat i deras två inledande matcher vilket har lett till bristande resultat.
För att ett land ska gå långt i ett VM och ha en riktig chans behöver man sina stora stjärnor för att ta peppa sitt lag extra och göra det som krävs på planen, presterar stjärnorna istället inte har det en motsatt effekt.
En av de spelare som står ut som mest är Kevin De Bruyne som har haft ett riktigt dåligt VM så här långt, han ser verkligen ut att vara en skugga av den De Bruyne vi ser i Manchester City.
Belgien behöver verkligen att De Bruyne gör en bra match mot Kroatien för att de ska ha bästa möjliga chans att gå vidare ur gruppen.

Det kommer dock inte bli en lätt match för Belgien och De Bruyne. Det här är deras svåraste motstånd på pappret så här långt i turneringen och på mittfältet ställs De Bruyne mot firma Modric, Brozovic och Kovacic.

Kroatien behöver oavgjort

Kroatiens stjärnspäckade trupp har likt Belgiens kommit till åren, dock så ser dem fortfarande ut att kunna prestera när det gäller som mest.
Kroaterna har på två spelade matcher fyra poäng efter ett oavgjort resultat mot Marocko samt en vinst med 4-1 mot Kanada.

Under Kroatiens inledande matcher har vi sett prov på ett bra försvarsspel och ett välorganiserat anfallsspel som tar chansen när den ges.

Kroatien går in som knappa favoriter mot Belgien i en match där de har allt att spela för samt så har de allt i egna händer. För att säkra avancemang behöver man minst spela oavgjort mot Belgien.
Slår man Belgien går man vidare som gruppetta, spelar man oavgjort går man vidare som gruppetta om matchen mellan Marocko och Kanada slutar med vinst till Kanada eller oavgjort. Om Marocko vinner samtidigt som Kroatien och Belgien spelar oavgjort så går kroaterna vidare som grupptvåa.

Speltips Kroatien mot Belgien

Det här är en extremt svår match att plocka en vinnare från. Båda lagen var inför turneringen bland uppstickarna som tippades att överraska oss och gå långt och båda lagen är inne på sista versen på sina gyllene generationer, det återstår att se vilket land som gör det mesta utav sina stjärnspelares sista tid i landslaget.

Ser man till matchvinnaroddsen är Kroatien knappa favoriter med minsta tänkbara marginal.
Vinst till Kroatien ger just nu x2.75, oavgjort ger x3.35 och vinst till Belgien ger x2.70.

Sett till att det verkar storma ordentligt i Belgiens trupp just nu samt till att Kroatien har varit det bättre laget under turneringens gång håller vi dem som favoriter inför matchen, vi rekommenderar därför spelet på rak vinst till kroaterna.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Costa Rica mot Tyskland

Arena: Khalifa International Stadium
Tid: 20:00 1/12-2022 (Torsdag)
Kanal: TV4 och C More

Inför sista omgången är det verkligen allt att spela för för samtliga lag i gruppen.
Spanien är det lag som ligger bäst till inför sista omgången då de kan gå vidare även om de förlorar mot Japan tack vare deras fina målskillnad.
Japan som ligger på en andraplats möter Spanien i sista omgången och behöver vinna eller spela oavgjort för att gå vidare. Spelar japanerna oavgjort hänger deras avancemang dock på att Tyskland och Costa Rica spelar oavgjort eller att Tyskland vinner och har sämre målskillnad än Japan.
För Tyskland gäller det att slå Costa Rica för att gå upp på fyra poäng. Tyskarna kommer hoppas på att Spanien slår Japan så att Tyskland och Japan inte slutar på samma poäng, skulle det bli som så att Japan och Tyskland slutar på samma poäng så går den med bäst målskillnad vidare.

Pressat Tyskland måste vinna

Inför VM räknade alla med att Tyskland enkelt skulle ta sig vidare från Grupp E, så blev dock inte fallet då gruppen har bjudit på överraskande resultat i de två inledande omgångarna.
Tyskland inledde turneringen med en skrällförlust mot Japan, en av turneringens allra största överraskningar. Tyskland såg väldigt slöa ut och var väldigt ineffektiva, iallafall om man ser till vad man är van att se från det tyska landslaget.

Nu är det dags för Tyskland att träda fram på riktigt och vinna över Costa Rica, allt annat får ses som en otrolig skräll då Costa Rica får ses som det enklaste motståndet man har i gruppen.
Det är väldigt svårt att se Tyskland att ta något annat än andraplatsen i gruppen vid en vinst mot Costa Rica, detta är då Spaniens målskillnad är +7 och Tysklands målskillnad inför sista matchen är -1.

Tyskland är nu stora favoriter inför matchen mot Costa Rica men trots detta är det en svår match att förutspå hur den ska sluta speciellt med tanke på att Tyskland föll mot japanerna och att Costa Rica vann mot Japan i sin senaste match. Kan tyskarna leverera under press eller skräller Costa Rica mot Tyskland?

Kan Costa Rica ta sig vidare igen?

Costa Rica har kvalificerat sig för fem världsmästerskap i historien, i två av dessa har man lyckats ta sig vidare ur gruppspelet. Första gången var i Mexiko 1990 när man nådde fram till sextondelsfinalerna och andra gången var i Brasilien 2014 när man tog sig hela vägen fram till kvartsfinalerna och charmade alla åskådare.

För att Costa Rica ska återupprepa bedriften och ta sig vidare från gruppen står dock Tyskland i vägen. För att gå vidare behöver Costa Rica Tyskland, den enda andra möjligheten för Costa Rica att gå vidare är om de spelar oavgjort med tyskarna samtidigt som Japan förlorar med mer än sex mål, något vi ser som ganska osannolikt.

Speltips Costa Rica mot Tyskland

När det kommer till spel på den här matchen kan man inte bortse från att Tyskland borde vinna den här matchen övertygande. Dock så är det inget riktigt värde i att spela på rak vinst för Tyskland mot Costa Rica. Vi rekommenderar därför istället att man spelar på handikapp och att Tyskland ska vinna eller på över/under antal mål i matchen.

När det kommer till handikapp (spread) tycker vi att både Tyskland -2 och Tyskland -3 ser intressant ut. -2 Tyskland ger x1.71 och -3 ger x2.80.
När det kommer till över-marknaden på mål hittar man inte något direkt värde förens man ser spelet på över 3.5 mål som just nu ger x1.95.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV