Speldag 11: Förhandstitt och speltips FRANKLIN JACOME / POOL / AFP

Inför speldag 11: Förhandstitt och speltips

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Speldag av Fotbolls-VM 2022 bjuder på avgöranden både i Grupp C och Grupp D.
I Grupp D får vi se en uppgörelse mellan Australien och Danmark där vinnaren gör de regerande världsmästarna Frankrike sällskap till slutspelet.
I Grupp C får vi se Argentina möta Polen i en måstematch för båda lagen. Blir det Messi eller Lewandowski som tar sitt lag till slutspel?

Grupp D: Australien vs Danmark

Arena: Al Janoub Stadium
Tid: 16:00 30/11-2022 (Lördag)
Kanal: TV4 och C More

Matchen mellan Australien och Danmark är måstematcher för bägge nationer då de har allt att spela för i sista gruppspelsmatchen.
För Australien räcker det att vinna matchen mot Danmark medan danskarna behöver vinna mot Australien samtidigt som Tunisien inte tar en överraskande seger mot Frankrike.

Kan Danmark säkra avancemang?

Danmark och Australien möttes faktiskt så sent som i VM 2018, även då under gruppspelsfasen. Då slutade matchen 1-1 på Cosmos Arena i Samara, Ryssland.
Många av de spelare som var med och spelade den oavgjorda matchen i Ryssland kommer även att vara med och spela den avgörande gruppspelsmatchen i Qatar, bland annat Christian Eriksen som var mannen som gav Danmark ledningen när lagen mötte varandra 2018.

Danmark har sedan VM 2018 blivit ett bättre lag på många fronter. Ser man till Danmarks prestationer i Nations League och EM 2020 (som spelades 2021) där man åkte ut i semifinalerna så har de varit bland Europas bästa lag de senaste fyra två åren.

Danmark har dock haft det svårt att komma igång i årets VM och efter en mållös premiärmatch med Tunisien och en förlust med 2-1 mot Frankrike har man nu kniven mot strupen inför sista matchen.

Australien mot sin fjärde VM-seger någonsin?

Australien har genom historien enbart vunnit tre matcher under sex olika turneringar.
Vinsterna har kommit mot lag som Japan (2006), Serbien (2010) och Tunisien (2022). En vinst mot Danmark tillsammans med ett avancemang från gruppen hade resulterat i Australiska fotbollslandslagets största bedrift i historien så vi kan räkna med att de kommer att komma in i matchen taggade till tänderna.

Australien kliver in i matchen som grupptvåa och behöver minst spela oavgjort med Danmark för att gå vidare till slutspel. Australien har det dock helt i egna händer inför gruppspelets sista omgång, vinner man matchen har man gått vidare ur gruppen och spelar man oavgjort med Danmark behöver man förlita sig på att Frankrike antingen slår eller spelar oavgjort med Tunisien.

Speltips Australien mot Danmark

Danmark är favoriter inför det avgörande mötet med Australien. Matchvinnaroddsen ger x1.50 för vinst till Danmark, x6.75 för vinst till Australien och x4.34 insatsen för oavgjort.

Ser man till trenderna för båda lagen bör det här bli en tillknäppt tillställning.
I fyra av Australiens fem senaste matcher har det gjorts under 2.5 mål, samtidigt har Danmark bara gjort ett mål på två spelade matcher i gruppspelet.
Utöver detta har Australien inte lyckats med att göra mer än ett mål i en match under gruppspelet.
Sett till den här statistiken är spelet på under 2.5 mål i matchen till ett odds av x1.86 lockande.
Utöver spelet på under 2.5 mål tror vi som sagt att det här kommer att bli en jämn match, därför tror vi på att första halvleken slutar oavgjort. Spelet X i första halvlek ger just nu x2.20 insatsen.

För den som vill spela mot Danmark finns det även stort värde att spela på Australien. Spelet på dubbelchans 1X (vinst för Australien eller oavgjort) ger just nu x2.70 insatsen, även spel på spel på Australien med insatsen tillbaka vid oavgjort är lockande då det ger x5.00.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Grupp C: Polen vs Argentina

Arena: Stadium 974
Tid: 20:00 30/11-2022 (Onsdag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Inför den avgörande gruppspelsomgången i Grupp C kan verkligen vad som helst hända.
Polen leder gruppen med sina fyra poäng följda av Argentina och Saudiarabien på tre poäng vardera. På fjärdeplatsen finner vi sedan Mexiko på en poäng. Läget är dock som sagt vidöppet för samtliga lag.

Messi och Argentina på styva linan

Argentina räddade upp sina chanser att hålla sig kvar i tävlingen genom att vinna med 2-0 över Mexiko i förra omgången.
Nu behöver Argentina även slå Polen för att säkra en plats i slutspelet samt för att undvika Frankrike i en eventuell sextondelsfinal.
Skulle det vara som så att Argentina och Polen spelar oavgjort har Argentina fortfarande en chans att gå vidare men då hänger det på att Mexiko antingen vinner eller spelar oavgjort i sin match med Saudiarabien. Skulle Saudiarabien vinna samtidigt som Argentina spelar oavgjort så kommer Saudiarabien sno Argentinas plats i slutspelet.

Argentina verkar dock ha vaknat till liv efter sin chockartade förlust i öppningsmatchen mot Saudiarabien som var deras enda förlust på deras trettioåtta senaste matcher.
Om det nu är som så att Argentinas förlust mot Saudiarabien bara berodde på premiärnerver och bara var en tillfällighet så är de tillbaka som en favorit att gå långt i turneringen, först ska dock Polen avverkas.

Oavgjort räcker för Polen

Polen har stapplat sig igenom gruppspelet men finner sig ändå ligga på en förstaplats i i gruppen i detta nu. Polackerna inledde med att spela oavgjort med Mexiko i premiärmatchen och följde sedan upp med att slå Saudiarabien med 2-0.
Med sina fyra poäng räcker det nu för Polen att spela oavgjort med Argentina för att säkra avancemang i turneringen.

Vid en eventuell förlust för Polen mot Argentina behöver de förlita sig till Mexiko då de antingen behöver slå Saudiarabien eller spela oavgjort för att Polen ska gå vidare, målskillnaden spelar givetvis också in i dessa olika scenarios så det gäller att man inte förlorar alltför stort mot Argentina.

Speltips Polen mot Argentina

Ser man till matchoddsen är Argentina stora favoriter att vinna mot Polen enligt oddssättarna.
Rak vinst till Argentina ger just nu x1.47 samtidigt som vinst för Polen ger x7.75.
Oddsen på Polen att vinna matchen är riktigt fina medan oddsen på Argentina känns lite för lågt för att man ska se något ordentligt värde i det.
För den som vill spela på Argentina rekommenderar vi istället spel på handikapp, halvlek eller målskytt.

I turneringens två första matcher har det inte direkt glänst om Lionel Messi, men han är dock den spelare som har stått för två av Argentinas tre mål så här långt, båda dessa mål har varit det första i matchen. Det känns därför inte osannolikt att Messi nätar även mot Polen.
Messi att göra första målet i matchen ger just nu x4.00 insatsen, detsamma gäller Messi att göra sista målet i matchen. Messi att göra mål när som helst i matchen ger x2.00.

Om man ser till trenderna hos Polen och Argentina är det här en match Argentina borde vinna, trots den överraskande skrällförlusten mot Saudiarabien.
Ser man till Polen så har de under de två inledande matcherna haft svårt att skapa chanser och sätta bollen i mål. Sett till det här skulle vi till sist vilja rekommendera spelet på Argentina att vinna matchen samtidigt som de inte släpper in något mål. Argentina att vinna mot noll ger x2.00 insatsen.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV