Inför matchdag 2 Grupp A (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Inför matchdag 2 Grupp A

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Under matchdag 2 i Grupp A får vi se vinnarna samt förlorarna från första omgången möta varandra.
Dagen börjar med att värdnationen Qatar ställs mot Senegal, en match som sedan följs upp av matchen mellan Nederländerna och Ecuador.

Qatar mot Senegal

Arena:  Al Thumama Stadium
Tid: 14:00 25/10-2022 (Fredag)
Kanal:  TV4 och C More

Kan Qatar rycka upp sig?

VM började på värsta tänkbara sätt för värdnationen Qatar när man blev fullständigt utrullade av Ecuador som vann matchen med 2-0.
Om Qatar ska ha någon som helst chans mot deras kommande motståndare Senegal krävs det att man rycker upp sig ordentligt spelmässigt.

Under matchen mot Ecuador misslyckades Qatar på alla tänkbara plan, under matchens gång misslyckades man med att ens få iväg ett avslut på mål.
För åskådarna blev det väldigt uppenbart att Qatar saknar kvalité både i försvarsspelet och i anfallsspelet och även om man vann fyra matcher i deras uppbyggnad till VM är det svårt att se att Qatar ska kunna ta några poäng i gruppspelet.

Senegals måstematch

Ser man till Senegals första match så märkte man att avsaknaden av världsstjärnan Sadio Mané var stor. Man höll visserligen Nederländerna till 0-0 länge i matchen men nådde dessvärre inte hela vägen då de orangea satte två bollar i nät under matchens slutskede.
Sett till hur bra Senegals målvakt Edouard Mendy spelat i sitt klubblag föregående säsong så underpresterade han vid båda ingripanden när Nederländerna gjorde mål.
Det är otroligt viktigt för Senegal att Mendy bättre ifrån sig mot Qatar och inte släpper in några enkla mål.

Trots att Senegal saknar sin anfallsstjärna Sadio Mané ska man ha nog med kvalité i laget för att slå Qatar. Vi vet att Senegal är starka defensivt då de höll nollan i fem av sju matcher när de tog guld i Afrikanska mästerskapen 2021.

Speltips Qatar – Senegal

Senegal är klara favoriter att vinna matchen mot Qatar. Ett spel på rak vinst till Senegal ger just nu x1.64 medan vinst för Qatar ger x6.00.

Ser man till Qatars nio senaste matcher så är det bara en match som har sett mer än 2.5 mål gjorda.
Det här tyder på att matchen med Senegal kan bli ytterligare en match med ett lågt antal mål.
Utöver att vi tror att det blir en match med ett relativt lågt antal mål tror vi Senegals försvar lyckas med att hålla nollan samtidigt som de vinner matchen.
Ett spel på att Senegal ska vinna matchen samtidigt som de håller nollan ger x2.15 insatsen.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Nederländerna mot Ecuador

Arena: Khalifa International Stadium
Tid: 17:00 25/11-2022 (Fredag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Förstaplatsen står på spel när Nederländerna möter Ecuador i den andra omgången.
Båda lag vann sina inledande matcher med 2-0 vardera, Nederländerna slog Senegal och Ecuador slog Qatar.

Kan Depay starta för Nederländerna?

Det dröjde fram till åttiofjärde minuten innan Nederländernas Cody Gapko bröt dödläget med ett nickmål i matchen mot Senegal. Det dröjde sedan ytterligare femton minuter fram tills att Davy Klaasen fastställde slutresultatet 2-0.

Nederländernas hopp lutar mycket till deras anfallare Memphis Depay som inte ansågs vara i tillräckligt gott skick för att starta matchen, istället blev han inbytt under andra halvleken och fick spela cirka trettiofem minuter.
Depay har de två senaste månaderna kämpat med en hamstringskada som har hållit honom borta från spel. Nederländerna hoppas nu att han ska återhämta sig så fort som möjligt för att förhoppningsvis kunna starta matchen mot Senegal.

Det är inte bara Memphis Depay som inte är helt hundra inför matchen mot Senegal utan även Marten De Roon ser tveksam ut att kunna starta matchen. Det återstår dock att se hur tränare Louis van Gaal resonerar, om han väljer att chansa med att spela Depay och De Roon mot Senegal eller om han sparar dem.

Är Valencia tillbaka i spel?

Även om Ecuador inte behövde lägga i en andra växel mot Qatar så vet vi att det är ett otroligt spelskickligt lag som kan spela till sig ett resultat mot de allra bästa lagen, något de visade prov på i kvalet till VM 2022.

Ecuadors Enner Valencia startade turneringen lysande med att göra två mål mot Qatar. Dock så fick Valencia lämna matchen med en lättare skada i matchens andra halvlek.
Det är oklart huruvida Valencia är klar för spel mot Nederländerna eller inte, skulle han missa matchen kan Ecuador få det kämpigt offensivt.

Speltips Nederländerna mot Ecuador

Nederländerna är stora favoriter mot Ecuador enligt matchvinnaroddsen som ger x1.76 på vinst till Nederländerna och x5.00 på vinst till Ecuador.
Vi tror att matchen kommer att bli relativt målfattig och innehålla under 2.5 mål, ett spel som just nu ger x1.76 insatsen.

Även i den här matchen är spelet på att favoriten ska vinna samtidigt som de håller nollan intressant, Nederländerna att vinna och hålla nollan ger x2.54 insatsen. Skulle det vara som så att Memphis Depay kommer till spel och startar matchen rekommenderar vi även ett spel på att han gör mål när som helst i matchen, ett spel som just nu ger x2.29 insatsen.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV