(Foto: by JAVIER SORIANO / AFP)

Inför Marocko mot Spanien

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Education City Stadium
Tid: 16:00 6/12-2022 (Tisdag)
Kanal: TV4 och C More

Inför VM var det nog få som tippade att Marocko skulle vinna sin grupp före lag som Kroatien och Belgien. Dock så har Marocko tagit VM med storm och varit ett av de roligaste lagen att följa.
Nu ställs Marocko mot Spanien i åttondelsfinalerna i vad som ser ut att bli en riktigt spännande match.

Obesegrade Marocko charmar fotbollsvärlden

Det nordafrikanska laget har så här långt varit enastående under VM och är obesegrade i turneringen efter tre spelade gruppspelsmatcher.
Under gruppspelet spelade Marocko oavgjort med Kroatien samt så vann man mot Kanada och den nuvarande världstvåan Belgien.

Marocko har enbart släppt in ett enda mål under sina tre gruppspelsmatcher, det målet kom mot Kanada och det var ett självmål som kom väldigt oturligt för Marocko.
Det här visar på hur otroligt svåra Marocko har varit att knäcka, även för etablerade lag som Kroatien och Belgien.

Under turneringens gång har vi fått se Marockos vindsnabba högerback Achraf Hakimi stå för några enastående prestationer, han löper outtröttligt upp och ner längs sin högerkant och är med och skapar farliga lägen för sitt land.
Även Marockos anfallare Youssef En-Nesyri har hittat formen då han nätade i gruppspelsvinster mot Kanada, han utöver målet ytterligare en boll i nät som blåstes av för offside.

Beslutet att återkalla Hakim Ziyech har varit ett av de viktigaste besluten som Marockos tränare Walid Regragui fattat inför mästerskapet. Ziyech såg ut att missa VM i Qatar 2022 innan Regragui tog över i år då han inte kom överens med Marockos tidigare tränare.
Ziyech har nu gått från att vara utstött från landslaget till att bli en av de allra viktigaste spelare i VM då han under turneringens gång stått för ett mål och en assist.

Spaniens konstiga VM fortsätter

Spanien har så här långt haft en ganska märklig turnering sett till deras prestationer.
Man inledde turneringen med att städa av Costa Rica med hela 7-0. Därefter mötte man ett svagt Tyskland i en match som slutade 1-1.
I sista matchen förlorade man sedan överraskande mot Japan trots att man tagit ledningen efter en dominerande första halvlek.

Spanien har under gruppspelet roterat flitigt med sina anfallsalternativ men verkar vara som farligast när de spelar med en traditionell nia i uppställningen, en roll som oftast brukar spelas av Alvaro Morata. Morata har så här långt stått för tre mål i turneringen vilket placerar honom bland kandidaterna att bli turneringens skyttekung.
Vi kan räkna med att Morata kommer att starta på topp mot Marocko istället för Marco Asensio.

Även om Spanien har en av VM-historiens yngsta trupper så är det deras veteraner som varit mest framträdande. Hjärtat på Spaniens mittfält är likt tidigare år fortfarande Sergio Busquets. I och med att Busquets har den defensiva rollen på innermittfältet har Rodri fått ta plats i backlinjen bredvid sin klubbkamrat Aymeric Laporte.

Även andra spanska defensiva veteraner har visat fin form under VM, särskilt Cesar Azpilicueta och Jordi Alba som har stått för några starka prestationer.

Speltips Marocko mot Spanien

På pappret borde Spanien slå Marocko, något som även speglas när man ser matchvinnaroddsen inför matchen. Oddsen är till Spaniens fördel då vinst på Spanien i skrivande stund ger x1.57 samtidigt som vinst för Marocko ger x6.75.
Med detta sagt ska man dock ha med sig att Marocko har fått med sig resultat från mötena med Kroatien och Belgien under gruppspelet.
Vi tror absolut inte att Marocko kommer att bli överkörda av Spanien i åttondelsfinalen, därför ser spelet på Marocko +1 lovande ut, spelet ger just nu x2.40.

Ser man till Marockos fina försvarsfacit under turneringens gång vill vi även rekommendera ett spel på under 2.5 mål i matchen, ett spel som just nu ger x2.25 insatsen.

För den som vill spela på målskytt i matchen känns Spaniens Alvaro Morata som den mest troliga målskytten i matchen. Spelet på att Morata ska göra mål i matchen ser ganska lovande ut och ger just nu x2.50 insatsen.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV