Speldag 11: Förhandstitt och speltips FRANKLIN JACOME / POOL / AFP

Inför Kroatien mot Argentina

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Lusail Iconic Stadium
Tid: 20:00 13/12-2022 (Tisdag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Både Argentina och Kroatien stod för riktigt fina insatser när de kämpade in i slutet för att ta sig vidare från kvartsfinalerna.
Kroatien stod upp riktigt bra mot turneringsfavoriterna Brasilien och höll nollan fram till tilläggstiden på första förlängningshalvleken när Neymar nätade för Brasilien. Det här skulle dock inte vara slutet på matchen utan Bruno Petkovic lyckades med att få in en kvittering i halvleken därefter i minut 117’. Kroaterna visade sedan sin klass i straffläggningen genom att sätta fyra av fem möjliga straffar.
Kroatiens målvakt Dominik Lovakovic blev straffhjälte då han räddade två straffar från brassarna.

Senare under kvällen fick vi se Argentina slå ut Nederländerna i vad som kan ha varit turneringens mest underhållande match. Argentina ledde matchen med 2-0 fram till minut 83’ då Wout Weghorst reducerade till 2-1. Senare under övertiden lyckades Nederländerna även att kvittera via ytterligare ett mål av Weghorst i minut 90+11.
Straffläggningen vanns sedan av Argentina som satte fyra av sina fem straffar.

Finalplats på spel för Modric och Messi

Kroatien har under turneringens gång ställt upp med några av de äldsta elvorna i VM-historien med en viss Luka Modric som har dragit i trådarna på mittfältet och en helt briljant Josko Gvardiol som har varit avgörande i försvaret.
Argentina har varit väldigt beroende av en spelares individuella prestationer i VM och det är givetvis Messi.
Både Modric och Messi har varit i väldigt fin form och spelat väldigt fin fotboll turneringen igenom. Modric slår fina passningar och jobbar hårt för Kroatien samtidigt som Messi spelar fram och gör målen för Argentina.

Messi har så här långt stått för fyra fullträffar i VM och han är utan tvekan nyckeln för Argentina som kan hjälpa dem ta sig vidare till en final i Qatar.
Det är av yttersta vikt för Kroatien att få stopp på Messi om de ska ta sig till en andra raka VM-final.
Samtidigt för Argentina gäller det att få styr på sitt försvar som under turneringens gång har släppt in fyra mål.

Argentina och Kroatien möts igen

Det var inte längesen de här lagen ställdes mot varandra i ett VM. Det var närmare bestämt lite mer än fyra år sedan då Argentina mötte Kroatien i VM 2018’s grupp D.
Det här var en match som Kroatien tog över helt efter en mållös första halvlek och slutligen vann övertygande med 3-0.
Då var Rebic, Raktic och Modric bland målgörarna. Nu hoppas Modric och grabbarna kunna göra det igen mot en motståndare man har ett fint facit mot.

Trots Argentinas senaste förlust mot Kroatien går de in som tydliga favoriter i årets semifinal.
Det här bjuder upp till fina och lockande spel för den som vill backa Kroatien som har överraskat oss förr. Under turneringen har Kroatien ställts mot tufft motstånd i form av skrällaget Marocko, ett hårt jobbande Japan, Belgien och nu senast Brasilien.
Under turneringens gång har Kroatien bara vunnit en match under ordinarie tid och det var matchen mot Kanada som man vann med 4-1. Kroatiens fyra resterande matcher har slutat oavgjort, både i gruppspel och i slutspel.

Argentina å andra sidan har varit ett lag som hållit nollan i sju av sina tio senaste landslagsmatcher, dock så har samtliga av dessa tre matcher som man har släppt in mål i varit i VM.
Vad som är ännu mer imponerande av Argentina är att de enbart har förlorat en av sina fyrtioen senaste matcher, den här enstaka förlusten kom överraskande mot Saudiarabien i vad som kan ha varit VM-historiens största skräll.

Speltips Kroatien mot Argentina

En tajt match verkar bli oundviklig mellan dessa VM-jättar. Vi har sett under turneringens gång att matcherna blivit mer och mer tillknäppta desto längre in i turneringen vi har kommit, något man har full förståelse för med tanke på hur mycket som står på spel för dessa nationer.

Oavgjort i matchen ser ut att vara det mest rimliga spelet både sett till hur matchen bör se ut samt hur bra oddsen är på oavgjort, oavgjort i matchen ger just nu x3.30 insatsen.
Till skillnad från när lagen möttes i 2018 tror vi att det här kommer att bli en tillknäppt tillställning med få mål, spelet på under 1.5 mål till x1.57 ser därför lockande ut. Sett till att vi tror att det blir en tillknäppt match som mycket väl kan gå till övertid samtidigt som matchen innehåller under 2.5 mål så känns resultaten 0-0 och 1-1 intressanta att spela på, 0-0 ger x8.00 och 1-1 ger x5.25.
Den mest troliga målskytten vid ett 1-1 resultat är givetvis Messi som alltid är värd att spela på.
Messi att göra första målet i matchen ger x4.00, samma odds gäller för om han skulle göra sista målet i matchen. Messi att göra mål när som helst ger x2.29.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV