FRANCK FIFE / AFP

Inför Frankrike mot Marocko

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Al Bayt Stadium
Tid: 20:00 14/12-2022 (Onsdag)
Kanal: TV4 och C More

I den andra semifinalen ställs de regerande världsmästarna Frankrike mot vad som har varit turneringens sensation så här långt, Marocko.

Frankrike tog sig till semifinal genom att slå ut England i kvartsfinalerna i vad som kunde ha blivit en riktig rysare om Harry Kane satt sin andra straff i matchen. Så blev dock inte fallet utan Harry Kane brände sin andra straff och fick med det se Frankrike vinna matchen med 2-1.

Tidigare under eftermiddagen fick vi se ännu en jämn kvartsfinal när Marocko och Portugal ställdes mot varandra.
Det här var en match som Portugal förde utan att lyckas sätta en boll i nät.
Istället tog Marocko vara på sin chans och satte 1-0 i första halvlekens slutskede, ett resultat som sedan stod tills det att domaren blåste av matchen.

Marocko bär Afrikas hopp på sina axlar

Det marockanska landslaget har redan skrivit historia genom att vara den första afrikanska nationen som har nått semifinal i ett världsmästerskap.
Marocko har slagit ut stora nationer som Belgien, Spanien och Portugal. På sin väg har man inte bara lyckats dra jämt med några av världens största och bästa fotbollsnationer utan man har gjort det samtidigt som man bara har släppt in ett mål under turneringens gång.
Det här enstaka målet kom mot Kanada och var ett olyckligt marockanskt självmål under gruppspelets tredje och sista omgång.

Nu möter turneringens sensationslag de regerande världsmästarna i landets viktigaste match i historien.
Nyckeln för Marocko kommer bli att fortsätta försvara på samma fina sätt som man har gjort under turneringens gång.
Inför semifinalen lagen emellan är Frankrike stora favoriter att ta sig till finalen, med det sagt lär det här inte bli en enkel match för något av lagen.

Frankrike på jakt efter det andra raka guldet

Även Frankrike har chansen på att skriva ytterligare historia då de nu är nära en andra raka VM-final, en prestation som inte går att ta lätt på.
Skulle Frankrike ta sig till final och sedan vinna ytterligare ett VM-guld går de till historien som den tredje nationen som har lyckats med denna otroliga bedrift. Dem enda andra länderna som har lyckats med att ta två raka VM-guld är Italien som vann 1934 och 1938 samt Brasilien som vann 1958 och 1962.

Frankrikes talisman under både VM 2018 och 2022 har varit och är Kylian Mbappé som har hjälpt Frankrike att ta sig till semifinal med sitt otroliga målgörande. Mbappé ligger nu på delad skytteligaledning med Messi som han hoppas på att möta i finalen.
Trots sin ringa ålder av tjugotre år har han hunnit göra nio VM-mål, fyra under 2018 och nu fem i 2022. Det här innebär att han ”bara” är sju mål från Miroslav Klose på förstaplatsen bland historiens bästa målgörare i VM, ett rekord han bör slå med råge om han fortsätter att göra fyra-fem mål per världsmästerskap han är en del av.

Även Frankrikes anfallare Olivier Giroud har skrivit historia den här turneringen med sina fyra mål som har hjälpt honom att gå om Thierry Henry som Frankrikes bästa målskytt i historien. Vi kan räkna med att målfarliga Mbappé och Giroud kommer att komma taggade till matchen mot Marocko.

Speltips Frankrike mot Marocko

Sett till att semifinaler brukar vara jämna tillställningar samt till att Marocko enbart bara har släppt in ett mål under turneringens gång tror vi absolut inte att Frankrike kommer att springa iväg med en seger trots att de är ett mycket bättre lag på pappret.

Frankrike har gjort elva mål under den här turneringen och har ett målsnitt på 2,2 mål per match. Vi tror dock att Marockos kämparglöd och starka försvar ska kunna hålla siffrorna nere. Därför ser spelet på under 2.5 mål i matchen intressant ut, spelet ger just nu x1.66.
För de spelare som hoppas på en skräll och vill spela på sensationslaget Marocko rekommenderar vi ett spel på dubbelchans X2 (oavgjort eller Marocko) som just nu ger x2.50, eller handikappspelet +1 Marocko som just nu ger x2.45.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV