Inför England mot Iran: Förhandstitt och speltips (Photo by CARL RECINE / POOL / AFP)

Inför England mot Iran: Förhandstitt och speltips

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Khalifa International Stadium
Tid: 14:00 21/11-2022 (Måndag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Under Fotbolls-VMs andra dag träder en av turneringens favoriter England in i spel.
England, som var semifinalister i senaste världsmästerskapet ställs mot Iran i vad som spås bli deras enklaste gruppspelsmatch i Grupp B.

Ett revanschsuget England

Förutom nederlaget 2018 när man åkte ut mot Kroatien på övertid har England ett ännu färskare nederlag i sina minnen från sommaren 2021 när man föll mot Italien i EM-finalen hemma på Wembley.
Det engelska laget har dock sedan förra VM och senaste EM samlat på sig ännu mer rutin och de yngre spelarna har mognat ännu mer samtidigt som de inte riktigt har sett någon av de äldre spelarna bli märkbart sämre.

England saknar dock några klasspelare i form av ytterbackarna Ben Chillwell och Reece James som onekligen hade hjälpt till defensivt såväl som offensivt under turneringens gång.
England bör dock trots dessa avbräck kunna ta sig genom gruppspelet utan några större bekymmer.

Kan Englands anfall visa vägen?

Längst fram i startelvan är det skyttekungen från VM 2018, Harry Kane som ska dra det tunga lasset framåt, assisterad av spelare som Raheem Sterling, Phil Phoden, Mason Mount, Jack Grealish med flera. Som ni hör så råder det inget tvivel om att Englands anfall har nog med kvalitet för att sätta skräck i vilket lag som helst om man får spelet att stämma.

Det engelsmännen bör vara mest oroliga för är deras försvarsspel, framförallt deras mittlås som består av John Stones och Harry Maguire.
Maguire har enbart tre matcher från start i årets Premier League och är fortsatt under skarp kritik från United-fansen som vill att klubben gör sig av med honom.
Trots det att Maguire har blivit petad i klubblaget håller Southgate honom högre än spelare som Fikayo Tomori och Mark Guéhi som blev lämnade utanför truppen.

Iran i sitt sjätte världsmästerskap

Iran gör 2022 sitt sjätte världsmästerskap i nationens historia.
Trots att Iran aldrig tagit sig ur gruppspelet i turneringen hoppas man nu kunna överraska hela världen genom att ta sig vidare från gruppspelet.

Mannen som ska göra det för Iran i Qatar är deras anfallare Mehdi Taremi som vi till vardags hittar i den portugisiska klubben Porto. Taremi har stått för elva mål och sju assists på arton framträdanden för Porto den här säsongen. Iran kommer att hoppas att hans fina form även fortsätter i landslaget när han står för en ännu tuffare uppgift med Iran.

I Iran finner vi även malmöfödde Saman Ghoddos som till vardags spelar i Brentford.
Ghoddos spelade nio matcher för Iran under kvalet till Fotbolls-VM och vi kan räkna med att vi får se honom spela även under turneringens gång.

Speltips England – Iran

Att England är stora, stora favoriter inför mötet med Iran råder det inga som helst tvivel om, en rak vinst för England ger blyga x1.37 vilket knappt ger något spelvärde.
Vi rekommenderar därför antingen ett handikappspel eller spel på målskytt i matchen.
För den som vill spela på att England kommer briljera redan i deras första match är spelet på England -2 som just nu ger x4.34 väldigt intressant. Även England -1 finner vi stort värde i då det just nu ger x2.15 insatsen.
När det kommer till målskytt i matchen känns det mest självklara alternativet som Harry Kane. Vill han vinna skytteligan igen gör han det på enklaste sätt genom att sätta minst en boll i nät mot Iran.
Kane att göra mål när som helst i matchen ger just nu x1.95.

Hitta alla oddsen hos ComeOn


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV