VM-kvalet fortsätter för Sverige

Viaplay visar damernas Champions League-slutspel

NENT Group har säkrat rättigheterna för damernas Champions League-slutspel i fotboll (21-30 augusti).
Suzanne Sjögren leder Viaplays studio, som får förstärkning av bland annat Radiosportens Johanna Frisk.
– Det här är ännu en höjdpunkt i vår storsatsning på världens bästa damfotboll. Vi är med hela vägen från samtliga kvartsfinaler till finalen i slutet på augusti, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.


– I fjol förvärvade vi rättigheterna till de bästa damligorna ute i Europa, vilket betyder att Viaplays tittare har kunnat följa den engelska, tyska och franska fotbollen under varje vecka. Ligan i England och Frankrike spelades aldrig klart på grund av pandemin, så därför känns det extra kul att vi har lyckats säkra alla matcher som återstår i den mest åtråvärda av klubbturneringar, säger Per Nunstedt.


Radiosportens Johanna Frisk kommer både att kommentera matcher samt agera expert i Viaplays Champions League-studio.
– Jag har kommenterat på Radiosporten sedan 2014, samma år som jag tvingades avsluta min aktiva karriär, säger Frisk som under sina år som elitspelare hann med att vinna fyra allsvenska guld.
Per Nunstedt är mycket nöjd med förstärkningen:
– Vi är väldigt glada över att Johanna Frisk, som till vardags gör ett utmärkt arbete på Radiosporten, ansluter till vårt Champions League-lag lagom till avgörandet. Det blir en spänstig injektion i den fotbollstrupp som ska ta den här fantastiska mästerskapsmånaden i mål, säger han och fortsätter:
– En annan nyhet är att Petronella Ekroth gör comeback hos oss efter sitt proffsäventyr i Roma. Dessutom så kommer våra ordinarie fotbollsexperter i Caroline Sjöblom och Pontus Kåmark att arbeta med våra sändningar, med stor kunskap och erfarenhet från den bästa damfotbollen. Suzanne Sjögren, som varit ankare under flera stora fotbollsmästerskap, kommer att vara programledare under Champions League denna finalvecka.

Sändningstider
Fredag 21 augusti:
17.55, Viaplay/V Sport Premium: Glasgow City–Wolfsburg
17.55, Viaplay/ TV3 Sport: Atlético Madrid–Barcelona 
Lördag 22 augusti:
19.55, Viaplay/V Sport 1: Arsenal–Paris Saint-Germain
19.55, Viaplay/V Sport Premium: Lyon–Bayern München
Tisdag 25 augusti:
19.30, Viaplay/TV 10: Semifinal             
Onsdag 26 augusti:
19.30, Viaplay/TV 10:  Semifinal
Söndag 30 augusti:
19.30, Viaplay/TV 10: Final