Etihad Stadium, Manchester. (Photo by Nick Potts / POOL / AFP)

Topptipset 6/4

En härlig Gott & Blandat-påse är vad som serveras under tisdagen. Topptipset bjuder på allt från matcher i världsklass, då Champions League-slutspelet står på agendan, till skotsk division 2-boll. Dessutom ska lite skön sparka-spring fotboll ära kupongen i den engelska fjärdeligan. Kavla upp ärmarna och inled jakten på 8 gröna bockar med analysen nedan! 

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel.
Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

Spelstopp: 19:29

1. Real Madrid – Liverpool 2

I den ädlaste av turneringar ute i Europa vankas det kvartsfinal när ett gigantmöte tar plats i Champions League. Real Madrid står för gästfriheten när Jürgen Klopps mannar besöker den spanska huvudstaden. För Los Blancos lyser fortsatt kapten Ramos med sin frånvaro och det har nog engelsmännen ingenting emot och ser sina chanser till att såra defensiva försvagningar. Just resande fot har varit Liverpools melodi den senaste tiden där insatserna varit klart bättre än på eget gräs. I helgen löstes dessutom en prestigeseger mot Arsenal där Diogo Jota spelade huvudrollen med sina två baljor. Gästerna visar goda tendenser för stunden och kan mycket väl ställa till med besvär för Zidanes gäng. Tvåan är en fräck inledning på kupongen! 

2. Manchester City – Dortmund 1

När Manchester City kliver ut på Etihad görs det nästintill alltid som stora favoriter. Inga undantag gäller när Dortmund gästar. Visst är tyskarna slagkraftiga när stjärnorna står rätt och monstret Haaland har dagen. Insatserna i Bundesliga har dock varit tveksamma på slutet och här är motståndet av helt annat slag än Köln och Hertha Berlin. Någon hjälp från stjärnan Jaden Sancho kan tyskarna inte heller luta sig mot då engelsmannen fortsatt befinner sig i rehab-rummet. Spar tankekraften till övriga matcher. Singla ettan och gå vidare.  

3. Norwich – Huddersfield X

Vi är kvar på de brittiska öarna men tar hissen ned till mäktiga The Championship där Norwich med största sannolikhet befinner sig i det engelska finrummet nästa säsong. Hemma på Carrow Road väntar dock Huddersfield först och främst, där någon walk in the park inte är att tala om. Gästernas säsong har varit en knackig en, men en rejäl uppryckning har skett den senaste tiden och nu är Carlos Corberáns gäng obesegrade i fem raka fighter. Visst kliver Teemu Pukki och company ut som favoriter med all rätt – men inte till vilket pris som helst. Värdet finns på högerflanken så här görs samtliga tecken sig bäst. 

4. Brentford – Birmingham 1

Käppar i hjulet råder för Brentford. Londonklubben såg ut att kunna norpa en av direktplatserna upp till Premier League, men efter tre oavgjorda matcher i rad råder annat ljud i skällan. Inget tvivel råder om kunnandet i truppen. Kvalitativa spelare i Toney, Jansson och Mbuemo är bara ett axplock av kompetensen The Bees besitter. Birmingham håller sig rätt över nedflyttningsplatserna i bottenträsket. Poäng i huvudstaden hade varit guld värt för gästerna då Rotherham, som jagar strax bakom, har ett par matcher till godo att jaga ikapp. Värdarna är däremot bättre spelare för spelare och nu måste kryss-trenden brytas. Ettan ser ut att bli en bra spik runt 65 procent. 

5. Carlisle – Scunthorpe 1

I League Two kämpar Carlisle på. Klubben som har sina rötter i grevskapet Cumbria kan vid full pott imorgon vara ynka tre pinnar ifrån en playoff-plats. Mars månad har inte varit en rolig period för Chris Beech mannar, men dubbla segrar i ryggen inför mötet mot Scunthorpe bådar ändå gott. Framåt har Offrande Zanzala äntligen börjat pricka rätt och var högst bidragande till triumfen sist mot Southend. Nu väntar Scunthorpe hemma på Brunton Park. Gästerna är svårslagna ska sägas och har inte behövt torka sina tårar på fem raka matcher. Dock lyser segrarna med sin frånvaro och visst blir det återigen svårt att hitta en trea nära den skotska gränsen. Här räcker 1X gott och väl!

6. Morecambe – Southend X 

Den engelska fjärdedivisionen fortsätter där mötet mellan Morecambe och Southend står på schemat. Besökarna från öst tar sitt pick och pack på resan västerut där Globe Arenas gräsmatta entras. The Seasiders kämpar med näbbar och klor för att hålla sin plats intakt men läget ser dystert ut. Sex pinnar upp till säker mark och blott åtta gröna bockar under säsongen gör att tvivel med all rätt infinner sig. För värdarnas del är det desto roligare. En av de åtråvärda slutspelsplatserna finns i egna händer. Här saknas dock viktige försvararen Liam Gibson som fick syna det röda kortet mot Cambridge senast. Ångestdrypande match för gästerna – då blir detta troligtvis en nervös och målfattig tillställning. Måla så brett det bara går. 

7. Ayr United – Dundee FC 2

Över till skotska Championship som får äran att avsluta kupongen. Först ut hittar vi mötet mellan Ayr United och Dundee FC där gästerna får iklä sig rollen som favoriter. De mörkblå är på jakt efter viktiga poäng i uppflyttningsstriden och tog en blytung seger hemma mot Dunfermline i senaste ligamatchen, där svenske Osman Sow förvisso gick mållös, men fortsatt är lagets bäste målskytt med sina åtta fullträffar. Värdarna från västra Skottland är inget lag som bara körs över, men där avsaknaden av spets är påtaglig. Bakåt vaktar den 19-årige finske Sinisalo buren med bravur och är ett namn att hålla koll på i framtiden. Höger först och komplettera därefter.

8. Morton – Inverness 2

Inverness har varit något av en besvikelse den här säsongen. Formen den senaste tiden går det knappast att klaga på däremot. Fem raka segrar i cupen samt ligan bäddar för en bra avslutning för “Crystal Palace-kopiorna” som bara är en pinne från playoff-plats. Nu stundar möte mot bottengänget Morton på bortaplan, och det är ett rejält hemmasvagt lag vi har att göra med. Värdarna har bara segrat en gång de sju senaste i ligan och kliver ut med psykologisk uppförsbacke redan från start. Här ska det mycket till för besökarna att kamma noll och X2 är ett bra avslut på kupongen!

Spiken! – Manchester City

Haaland må finnas på motsatt sida. De ljusblå kommer dock att visa vilka som bestämmer och hålla i taktpinnen från start till mål. Spiken är given på Etihad. City vinner!

Skrällen! – Huddersfield

Norwich har tappat viss fart på slutet och känslan är att “Kanariefåglarna” kan gå på en del minor i slutet av säsongen. Formstarka Hudds kommer ge en fight värd namnet och kan gå hela vägen. Slit in skrällen på Carrow Road!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll.
Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

108 rader

  • 1. Real Madrid – Liverpool 2
  • 2. Man City – Dortmund 1
  • 3. Norwich – Huddersfield 1×2
  • 4. Brentford – Birmingham 1
  • 5. Carlisle – Scunthorpe 1x
  • 6. Morecambe – Southend 1×2 
  • 7. Ayr United – Dundee FC 1×2
  • 8. Morton – Inverness x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100