Summering av övergångsfönstret (Foto: Nigel Roddis / AFP)

Summering av transferfönstret

Efter två år med lite lugnare Silly Season så var det full rulle under sommaren 2022. I princip alla storlag har gjort affärer och det är många intressanta projekt på gång. Flera stora namn har även bytt klubbadress och det har varit det mest händelserika fönstret på länge med namn som Lewandowski, de Ligt, Haaland, Aubameyang, Casemiro, Koulibaly och så klart Alexander Isak som alla bytt klubbar under sommaren.

De största affärerna under Silly Season 2022

Här listar vi de största affärerna, baserat på vad klubbarna har fått lägga ut för att värva en spelare. Vi tar siffrorna från Transfermarkt.

Antony från Ajax till Manchester United blev den dyraste värvningen den här sommaren och landade på 95 miljoner euro för Manchesterklubben, alltså en miljard. Återstår att se om 22-åringen är värd den prislappen, som många menar är ett överpris.

En annan storaffär blev Wesley Fofana från Leicester till Chelsea som gick på drygt 80 miljoner euro. Mittbacken ryktades länge till Chelsea och blev klar i slutet av fönstret. Han skrev på ett sjuårskontrakt. Fransosen är endast 21 år gammal.

Den defensive mittfältaren Aurélien Tchouameni till Real Madrid blev en dyr historia. 80 miljoner euro blev det även här. Han lämnade Monaco för att ta plats på Reals mittfält, och den 22-årige fransosen innebär en generationsväxling för Real där Casemiro länge huserat. Casemiro i sin tur flyttade vidare till Manchester United, också det i en dyr affär med en kostnad på 70 miljoner euro.

Liverpool la en stor summa på att värva uruguayanen Darwin Nunez från Benfica. 75 miljoner euro närmare bestämt. Strikern kommer husera på topp och laget behövde förstärka i offensiven efter att bland annat Sadio Mané flyttat vidare till Bayern München.

Svenske Alexander Isak lämnade Real Sociedad och Spanien och värvades av Newcastle där det blev succé direkt med ett mål mot Liverpool. Kostnaden för att värva Isak blev 70 miljoner euro.

Premier Leagues största övergångar

Manchester City plockade in stjärnskottet Erling Braut Haaland under odramatiska former i början av transferfönstret och det har blivit succé direkt. Frågan är om han kan ta målrekordet i sin första säsong? City värvade även Kalvin Phillips som gjort det bra i Leeds och i landslaget.

Liverpool splashade cashen och tog in den förmodade framtidsmannen på topp, Darwin Nunez, det har dock inte blivit någon succé för uruguayanen som gjorde ett mål och en assist i sin första match i Premier League, men som tog ett onödigt rött kort i sin andra match och har sedan dess varit avstängd.

Liverpools inledning har varit allt annat än stark och mittfältet har varit problemet. Det hoppas de lösa genom att låna in brassen Arthur Melo från Juventus.

Antonio Contes Spurs har öppnat plånboken och värvat friskt under sommaren. Brassen Richarlison har hämtats in för att bidra framåt och mittbacken Cristian Romero och mittfältaren Yves Bissouma är prestigevärvningar även de. Lägg till veteranen Ivan Perisic som Conte jobbade med i Inter och du har ett mycket intressant Spurs.

Arsenal har hajpats inför säsongen och de har verkligen förtjänat den hajpen. Gunners har fem av fem segrar och leder ligan. En del av framgången kan tillskrivas de fina värvningarna av Gabriel Jesus och Alex Zinchenko, båda plockade från Man City. Laget har även värvat Fabio Vieiria från Porto.

Chelsea har varit väldigt aktiva under sommaren och det har plockats in flertalet namn, samtidigt som många har ryktats dit. Kalidou Koulibaly har länge varit en ryktenas man och nu har han slutligen lämnat Italien och Napoli för London och Chelsea. Raheem Sterling lämnade City för Chelsea och man har även värvat in Wesley Fofana för dyra pengar (läs ovan), samt Marc Cucurella från Brighton. Under deadline day plockade laget in Pierre-Emerick Aubameyang med ett förflutet i Arsenal.

Manchester United inledde säsongen svagt och många skrek efter värvningar. Två tunga förluster har följts upp med tre segrar, och kanske var det inledningen som gjorde att ledningen agerade. Den defensive mittfältaren Casemiro hämtades in för att städa upp. Innan dess hade Christian Eriksen, Tyrell Malacia och Lisandro Martinez kommit in. Målvakten Martin Dubravka har lånats in och i slutet av fönstret visade man muskler och värvade Antony från Ajax för en miljard.

La Ligas största övergångar

I Spanien var det ganska lugnt jämfört med England.

Real Madrid spände musklerna och värvade Tchouameni från Monaco för att föryngra på mitten. Endast 80 miljoner euro gick det kalaset på. Kanske var det därför Casemiro kände att det var dags att tacka för sig. Antonio Rüdiger kom gratis för att stärka upp i defensiven. Annars var det rätt lugnt för Real Madrid som mest släppte av lite spelare som inte “ingår i Reals planer” som det brukar heta. Gareth Bale, Marcelo, Luka Jovic, Isco har alla lämnat Los Blancos.

Barcelona försöker hitta en ny identitet och man hoppas på ny framgång genom att plocka in Lewandowski från Bayern München för 45 miljoner euro. Brassen Raphina värvades från Leeds för drygt 58 miljoner euro och Jules Koundé är en prestigevärvning som kommer närmast från Sevilla. Han köptes loss för runt 50 miljoner euro. Dessutom kom det ett par spelare gratis till Barcelona. Franck Kessié, Andreas Christensen och Hector Bellerin är alla bra namn och smarta värvningar som kommer att bidra till det “nya” Barcelona.

Samtidigt har man sålt Philippe Coutinho och Pierre-Emerick Aubameyang till England.

Atletico Madrid har hållit i plånboken i sommar och den dyraste värvningen är Molina från Udinese, 20 miljoner euro. Dessutom kommer Axel Witsel gratis och Sergio Reguilon kommer på lån från Tottenham

Serie As största övergångar

AC Milan har varit rätt lugna på transfermarknaden den här sommaren. Divock Origi har kommit gratis från Liverpool och man har värvat Charles de Ketelaere från Club Brugge för 32 miljoner euro. Man har även lånat in Sergino Dest från Barcelona.

Inter har återigen fått in Romelu Lukaku på topp, och det är väl här han hör hemma efter några misslyckade försök i Premier League. Acerbi har lånats in för att förstärka defensiven och Mkhitaryan har kommit gratis. Joaquin Correa har redan varit i klubben ett tag, men har nu köpts loss.

Juventus har fått tillbaka Paul Pogba, och han kom även denna gång gratis. Angel di Maria har kommit gratis även honom. Brassen Bremen har värvats in från lokalrivalen Torino för 41 miljoner euro medan Federico Chiesa har köpts loss från Fiorentina för 40 miljoner euro. Man har även sagt hej då till Chiellini, Dybala, Bernadeschi och de Ligt, för att nämna några.

Roma är nog det lag som har varit mest produktiva under sillyn. Paolo Dybala har hämtats in från Juventus och det är väl ingen som har missat det välkomnandet. Georginio Wijnaldum och Nemanja Matic samt Andrea Belotti har precis som Dybala alla kommit gratis och det är bara att lyfta på hatten för deras verksamhet den här sommaren. Sådana här namn och ändå gå plus 40 miljoner euro.

Bundesligas största övergångar

Bayern München har stärkt upp precis där de behöver och man har hämtat in Matthis de Ligt från Juventus för en ansenlig summa, 67 miljoner euro landade den prislappen på. Senegalesen Sadio Mané lämnade Liverpool för ett nytt äventyr och kommer säkerligen passa som handen i handsken för den tyska offensiva fotbollen.

Ut har dessvärre Robert Lewandowski gått och det blir många mål som måste ersättas här, är Mané rätt man?

För Borussia Dortmund handlade det mesta om att täppa till hålet efter Erling Haaland som gick till City. Fransmannen Sebastian Hallér värvades in, men efter undersökning visade det sig att han hade cancer och behövde genomgå behandling. Kantspringaren Karim Adeyemi värvades från Salzburg för 30 miljoner euro medan Niklas Sule kom gratis Bayern Munchen

Ligue 1:s största övergångar

PSG tycktes göra lite annorlunda affärer den här sommaren. Lite mindre etablerade namn men ändå bra spelare för den sakens skull. Portugisen Vitinha kom från Porto för 41 miljoner euro medan hans landsman Nuno Mendes kom från Sporting för 38 miljoner. De spanska mittfältarna Fabian Ruiz och Carlos Soler kom från Napoli respektive Valencia för totalt 41 miljoner euro och den före detta fixstjärnan Renato Sanches värvades in från Lille.

Summering av övergångar i Premier League

Nedanför finner du de största övergångarna som gjorts under sommaren 2022 för samtliga Premier League-klubbar.

AFC Bournemouth

In:
Marcos Senesi från Feyenoord
Marcus Tavernier från Middlesbrough
Ryan Fredericks från West Ham
Neto från Barcelona
Jack Stephens från Southampton (lån)

Ut:
Robbie Brady till Preston North End


Arsenal

In:
Gabriel Jesus från Manchester City
Fábio Vieira från Porto
Oleksandr Zinchenko från Manchester City
Matt Turner från New England Revolution
Marquinhos från São Paulo

Ut:
Mattéo Guendouzi till Olympique Marseille
Lucas Torreira till Galatasaray
Bernd Leno till Fulham
Konstantinos Mavropanos till Stuttgart
Alexandre Lacazette till Olympique Lyon
Hector Bellerin till Barcelona
Nuno Tavares till Olympique Marseille (lån)
Pablo Marí till Monza (lån)
Rúnar Alex Rúnarsson till Alanyaspor (lån)
Nicolas Pépé till OGC Nice (lån)
Ainsley Maitland-Niles till Southampton (lån)


Aston Villa

In:
Diego Carlos från Sevilla
Philippe Coutinho från Barcelona
Robin Olsen från AS Roma
Ludwig Augustinsson från Sevilla (lån)
Boubacar Kamara från Olympique Marseille
Leander Dendoncker från Wolverhampton
Jan Bednarek från Southampton (lån)

Ut:
Carney Chukwuemeka till Chelsea
Matt Targett till Newcastle United
Trezeguet till Trabzonspor
Anwar El Ghazi till PSV Eindhoven
Bertrand Traoré till Istanbul Basaksehir (lån)


Brentford

In:
Keane Lewis-Potter från Hull City
Aaron Hickey från Bologna
Mikkel Damsgaard från Sampdoria
Thomas Strakosha från Lazio
Ben Mee från Burnley

Ut:
Marcus Forss till Middlesbrough
Christian Eriksen till Manchester United
Julian Jeanvier till AJ Auxerre


Brighton & Hove Albion

In:
Pervis Estupiñán från Villarreal  
Julio Enciso från Club Libertad Asunción
Simon Adingra från FC Nordsjaelland
Levi Colwill från Chelsea U21 (lån)

Ut:
Marc Cucurella till Chelsea
Yves Bissouma till Tottenham
Neal Maupay till Everton
Leo Östigard till Napoli
Matt Clarke till Middlesbrough


Chelsea

In:
Wesley Fofana från Leicester
Marc Cucurella från Brighton & Hove Albion
Raheem Sterling från Manchester City
Kalidou Koulibaly från Napoli
Carney Chukwuemeka från Aston Villa
Denis Zakaria från Juventus (lån)
Gabriel Slonina från Chicago Fire
Pierre-Emerick Aubameyang från Barcelona

Ut:
Timo Werner till RB Leipzig
Emerson till West Ham
Kenedy till Real Valladolid
Romelu Lukaku till Inter (lån)
Malang Sarr till Monaco (lån)
Antonio Rüdiger till Real Madrid
Andreas Christensen till FC Barcelona
Callum Hudson-Odoi till Bayer 04 Leverkusen (lån)
Ethan Ampadu till Spezia (lån)
Ross Barkley – klubblös
Billy Gilmour till Brighton & Hove Albion


Crystal Palace

In:
Cheick Doucouré från Lens
Chris Richards från Bayern München
Sam Johnstone från West Bromwich Albion         
Malcolm Ebiowei från Derby County

Ut:

Christian Benteke till D.C. United
Cheikhou Kouyaté till Nottingham Forest


Everton

In:

Amadou Onana från Lille
Dwight McNeil från Burnley
Neal Maupay från Brighton & Hove Albion           
James Tarkowski från Burnley
Idrissa Gana Gueye från Paris Saint-Germain
James Garner från Manchester United
Conor Coady från Wolverhampton (lån)
Rúben Vinagre från Sporting Lissabon (lån)

Ut:

Richarlison till Tottenham
Cenk Tosun till Besiktas
Dele Alli till Besiktas (lån)
Jean-Philippe Gbamin till Trabzonspor (lån)
André Gomes till Lille (lån)


Fulham

In:

João Palhinha från Sporting Lissabon
Issa Diop från West Ham
Andreas Pereira från Manchester United
Kevin Mbabu från Wolfsburg
Bernd Leno från Arsenal FC
Willian från Corinthians
Carlos Vinicius från Benfica
Manor Solomon från Shakhtar Donetsk (lån)
Shane Duffy från Brighton & Hove Albion (lån)
Layvin Kurzawa från Paris Saint-Germain (lån)

Ut:

André Zambo Anguissa till Napoli
Fábio Carvalho till Liverpool
Jean Michaël Seri till Hull City


Leeds

In:
Brenden Aaronson från RB Salzburg
Luis Sinisterra från Feyenoord
Tyler Adams från RB Leipzig
Rasmus Kristensen från RB Salzburg
Marc Roca från Bayern München
Darko Gyabi från Manchester City U21
Joel Robles från Real Betis

Ut:
Raphinha till Barcelona
Kalvin Phillips till Manchester City
Leif Davis till Ipswich Town
Kiko Casilla till Getafe
Laurens De Bock till Zulte Waregem


Leicester City

In:
Wout Faes från Stade Reims
Alex Smithies från Cardiff City

Ut:
Wesley Fofana till Chelsea
Kasper Schmeichel till Nice
Hamza Choudhury till Watford


Liverpool

In:
Darwin Núñez från Benfica
Fábio Carvalho från Fulham
Calvin Ramsay från Aberdeen
Arthur Melo från Juventus (lån)

Ut:
Sadio Mané till Bayern München
Neco Williams till Nottingham Forest
Takumi Minamino till Monaco
Marko Grujic till Porto
Ben Davies till Rangers
Divock Origi till Milan


Manchester City

In:
Erling Håland från Borussia Dortmund
Kalvin Phillips från Leeds United
Manuel Akanji från Borussia Dortmund
Sergio Gómez från Anderlecht
Stefan Ortega från Arminia Bielefeld

Ut:
Raheem Sterling till Chelsea
Gabriel Jesus till Arsenal
Oleksandr Zinchenko till Arsenal
Pedro Porro till Sporting Lissabon
Ko Itakura till Borussia Mönchengladbach
Arijanet Muric till Burnley
Fernandinho till Athletico Paranaense


Manchester United

In:
Antony från Ajax
Casemiro från Real Madrid
Lisandro Martínez från Ajax
Tyrell Malacia från Feyenoord
Christian Eriksen från Brentford
Martin Dubravka från Newcastle United (lån)

Ut:
Andreas Pereira till Fulham
Eric Bailly till Olympique Marseille (lån)
Paul Pogba till Juventus
Jesse Lingard till Nottingham Forest
Nemanja Matić till Roma
Edinson Cavani till Valencia
Alex Telles till Sevilla (lån)
Tahith Chong till Birmingham
Juan Mata – klubblös


Newcastle United

In:
Alexander Isak från Real Sociedad
Sven Botman från Lille
Matt Targett från Aston Villa
Nick Pope från Burnley

Ut:
Dwight Gayle till Stoke City
Isaac Hayden till Norwich City (lån)
Martin Dubravka till Manchester United (lån)
Matty Longstaff till Colchester United (lån)


Nottingham Forest

In:
Morgan Gibbs-White från Wolverhampton           
Taiwo Awoniyi från Union Berlin              
Neco Williams från Liverpool
Emmanuel Dennis från Watford
Orel Mangala från Stuttgart        
Moussa Niakhaté från FSV Mainz 05
Giulian Biancone från Troyes      
Lewis O’Brien från Huddersfield Town
Remo Freuler från Atalanta
Omar Richards från Bayern München
Renan Lodi från Atlético Madrid (lån)
Ui-jo Hwang från Bordeaux
Willy Boly från Wolverhampton
Harry Toffolo från Huddersfield Town
Brandon Aguilera från LD Alajuelense
Jesse Lingard från Manchester United
Cheikhou Kouyaté från Crystal Palace
Wayne Hennessey från Burnley
Dean Henderson från Manchester United (lån)
Loic Bade från Stade Rennais
Serge Aurier tidigare klubblös

Ut:
Brice Samba till Lens
Nuno Da Costa till Auxerre
Tobias Figueiredo till Hull City
Lewis Grabban till Al-Ahli Saudi
Carl Jenkinson till Newcastle United Jets


Southampton

In:
Gavin Bazunu från Manchester City U21               
Sékou Mara från Bordeaux
Roméo Lavia från Manchester City U21
Armel Bella-Kotchap från Bochum
Joe Aribo från Rangers
Ainsley Maitland-Niles från Arsenal (lån)
Sam Edozie från Manchester City U21
Duje Caleta-Car från Marseille

Ut:
Oriol Romeu till Girona
Fraser Forster till Tottenham
Shane Long till Reading
Jan Bednarek till Aston Villa (lån)


Tottenham

In:
Richarlison från Everton
Cristian Romero från Atalanta
Yves Bissouma från Brighton & Hove Albion
Destiny Udogie från Udinese
Djed Spence från Middlesbrough
Ivan Perisic från Inter
Fraser Forster från Southampton
Clément Lenglet från Barcelona (lån)

Ut:
Steven Bergwijn till Ajax
Cameron Carter-Vickers till Celtic
Tanguy Ndombélé till Napoli (lån)
Sergio Reguilón till Atlético Madrid
Giovani Lo Celso till Villarreal (lån)
Destiny Udogie till Udinese (lån)
Harry Winks till Sampdoria (lån)


West Ham

In:
Lucas Paquetá från Olympique Lyon
Gianluca Scamacca från Sassuolo
Nayef Aguerd från Stade Rennais
Maxwel Cornet från Burnley
Emerson från Chelsea    
Thilo Kehrer från Paris Saint-Germain
Flynn Downes från Swansea City              
Alphonse Areola från Paris Saint-Germain

Ut:
Issa Diop till Fulham
Andriy Yarmolenko till Al-Ain
Ryan Fredericks till Bournemouth
Mark Noble pensionerad


Wolverhampton

In:
Matheus Nunes från Sporting Lissabon
Gonçalo Guedes från Valencia
Nathan Collins från Burnley
Sasa Kalajdzic från Stuttgart
Hee-chan Hwang från RB Leipzig

Ut:
Morgan Gibbs-White till Nottingham Forest
Rúben Vinagre till Sporting Lissabon
Willy Boly till Nottingham Forest
Romain Saïss till Besiktas
Conor Coady till Everton (lån)
Fábio Silva till Anderlecht (lån)
Ki-Jana Hoever till PSV Eindhoven (lån)
Leander Dendoncker till Aston Villa


Summering av övergångar för Europas största klubbar

Nedanför finner du de största övergångarna från de största klubbarna runt om i Europa från Serie A, Bundesliga, Ligue 1 och La Liga.

Frankrike

PSG

In:
Vitinha  Vitinha från Porto
Nuno Mendes från Sporting Lissabon
Fabián Ruiz från Napoli
Renato Sanches från Lille
Carlos Soler från Valencia
Nordi Mukiele från RB Leipzig

Ut:
Arnaud Kalimuendo till Stade Rennais
Thilo Kehrer till West Ham
Alphonse Areola till West Ham  
Julian Draxler till Benfica (lån)
Ángel Di María till Juventus
Xavi Simons till PSV Eindhoven
Idrissa Gana Gueye till Everton
Georginio Wijnaldum till Roma (lån)
Leandro Paredes till Juventus (lån)
Ander Herrera till Athletic Bilbao (lån)
Colin Dagba till Strasbourg (lån)
Layvin Kurzawa till Fulham (lån)


Italien

Inter

In:
Joaquín Correa från Lazio
Romelu Lukaku från Chelsea (lån)
Kristjan Asllani från Empoli (lån)
Raoul Bellanova från Cagliari (lån)
André Onana från Ajax
Henrikh Mkhitaryan från Roma
Francesco Acerbi från Lazio (lån)

Ut:
Cesare Casadei till Chelsea U21
Michele Di Gregorio till Monza
Andreaw Gravillon till Stade Reims
Ivan Perisic till Tottenham Hotspur
Alexis Sánchez till Olympique Marseille
Matías Vecino till Lazio
Arturo Vidal till Flamengo
Andrea Ranocchia till Monza (lån)
Stefano Sensi till Monza (lån)
Valentino Lazaro till Torino (lån)
Aleksandar Kolarov pensionerad


Juventus

In:
Bremer  Bremer från Torino
Federico Chiesa från Fiorentina
Filip Kostic från Eintracht Frankfurt
Andrea Cambiaso från Genoa
Arkadiusz Milik från Olympique Marseille (lån)
Paul Pogba från Manchester United
Ángel Di María från Paris Saint-Germain
Leandro Paredes från Paris Saint-Germain (lån)

Ut:
Matthijs de Ligt till Bayern München
Merih Demiral till Atalanta
Rolando Mandragora till Fiorentina
Giacomo Vrioni till New England Revolution
Paulo Dybala till Roma
Federico Bernardeschi till Toronto
Douglas Costa till Los Angeles Galaxy
Aaron Ramsey till Nice
Giorgio Chiellini till Los Angeles FC
Nicolò Rovella till Monza (lån)
Arthur till Liverpool (lån)
Denis Zakaria till Chelsea (lån)


Milan

In:
Charles De Ketelaere från Club Brugge
Malick Thiaw från Schalke 04
Junior Messias från Crotone
Alessandro Florenzi från Roma
Aster Vranckx från Wolfsburg (lån)
Divock Origi från Liverpool
Sergiño Dest från Barcelona (lån)

Ut:
Jens Petter Hauge till Eintracht Frankfurt
Léo Duarte till Istanbul Basaksehir
Franck Kessié till FC Barcelona
Alessio Romagnoli till Lazio
Samu Castillejo  till Valencia
Mattia Caldara till Spezia Calcio (lån)


Roma

In:
Zeki Celik från Lille
Mady Camara från Olympiacos (lån)
Paulo Dybala från Juventus
Andrea Belotti från Torino
Nemanja Matić från Manchester United
Mile Svilar från Benfica
Georginio Wijnaldum från Paris Saint-Germain (lån)

Ut:
Pau López till Olympique Marseille
Jordan Veretout till Olympique Marseille              
Cengiz Ünder till Olympique Marseille
Felix Afena-Gyan till Cremonese
Robin Olsen till Aston Villa
Alessandro Florenzi till Milan
Riccardo Ciervo till Sassuolo
Amadou Diawara till Anderlecht
Henrikh Mkhitaryan till Inter
Justin Kluivert till Valencia


Spanien

Atletico Madrid

In:
Nahuel Molina från Udinese
Samuel Lino från Gil Vicente
Axel Witsel från Borussia Dortmund
Sergio Reguilón från Tottenham

Ut:
Renan Lodi till Nottingham Forest (lån)
Daniel Wass till Bröndby
Héctor Herrera till Houston Dynamo
Sime Vrsaljko till OlympiacosNehuén Pérez till Udinese
Vitolo till Las Palmas (lån)
Luis Suárez till Nacional


Barcelona

In:
Raphinha från Leeds United
Jules Koundé från Sevilla
Robert Lewandowski från Bayern München
Hector Bellerin från Arsenal
Franck Kessié från Milan
Andreas Christensen från Chelsea

Ut:
Philippe Coutinho till Aston Villa
Francisco Trincão till Sporting Lissabon (lån)
Óscar Mingueza till Celta de Vigo
Pierre-Emerick Aubameyang till Chelsea
Riqui Puig till Los Angeles Galaxy
Martin Braithwaite till Espanyol
Neto till Bournemouth
Sergiño Dest till Milan (lån)
Clément Lenglet till Tottenham (lån)
Dani Alves till UNAM Pumas
Samuel Umtiti till Lecce (lån)


Real Madrid

In:
Aurélien Tchouameni från Monaco
Antonio Rüdiger från Chelsea

Ut:
Casemiro till Manchester United
Borja Mayoral till Getafe
Takefusa Kubo till Real Sociedad
Luka Jović till Fiorentina
Isco till Sevilla
Gareth Bale till Los Angeles FC
Reinier  Reinier till Girona (lån)
Marcelo – klubblös


Tyskland

Bayern München

In:
Matthijs de Ligt från Juventus
Sadio Mané från Liverpool
Mathys Tel från Stade Rennais
Ryan Gravenberch från Ajax
Noussair Mazraoui från Ajax

Ut:
Robert Lewandowski till Barcelona
Tanguy Nianzou till Sevilla FC
Chris Richards till Crystal Palace
Marc Roca till Leeds United
Joshua Zirkzee till Bologna
Omar Richards till Nottingham Forest
Niklas Süle till Borussia Dortmund
Corentin Tolisso till Olympique Lyon


Borussia Dortmund

In:
Sébastien Haller från Ajax
Karim Adeyemi RB från Salzburg
Nico Schlotterbeck från Freiburg
Anthony Modeste från Köln        
Salih Özcan från Köln
Niklas Süle från Bayern München
Marcel Lotka från Hertha BSC
Alexander Meyer från SSV Jahn Regensburg

Ut:
Erling Håland till Manchester City
Manuel Akanji till Manchester City
Axel Witsel till Atlético Madrid
Roman Bürki till St. Louis City