Sillysvepet – De senaste övergångarna och ryktena

Med en och en halv vecka kvar av transferfönstret väntar vi fortfarande på att en del övergångar ska ske. Det har skrivits mycket, spekulerats än mer, men det är tunnsått med de riktigt stora spelarflyttarna. Ett par stora namn ryktas vilja röra på sig och med ett par dagar kvar innan deadline day så kan vi inte avskriva någonting innan januari är över.

Lösningen när för Chelsea och Higuain

Ända sedan detta transferfönster öppnade i början på året har det pratats och skrivits om Gonzalo Higuain och Chelsea. En övergång som flera gånger känts så gott som klar men där det alltid dykt upp hinder just när pennan ska sättas mot pappret.

Nu kan de båda parterna, Milan och Chelsea, äntligen ha nått fram till ett slut på denna saga. Milan har sedan starten på dessa förhandlingar velat säkerställa en ersättare till argentinaren innan man låter honom ansluta till Chelsea. Lösningen på problemet verkar nu bli Genoas 23-åriga polack, Krzysztof Piatek. Anfallaren har denna säsong stått för imponerande 13 mål i ligaspelet, mer än hälften av hela Genoas målproduktion. Övergången sägs landa på omkring £31 miljoner, exklusive diverse bonusar.

Vad gäller Higuain verkar Juventus, som fortfarande äger anfallaren, och Chelsea redan vara överens om ett avtal. Det skulle i så fall röra sig om ett låneavtal för resterande delen av säsongen med option till en förlängning.

Pochettino nöjd med truppen

Harry Kane och Dele Alli skadade, detta samtidigt som Son Heung-min är otillgänglig på grund av spel i de asiatiska mästerskapen. Alternativen för Mauricio Pochettino börjar bli få i de offensiva leden och under en lång tid skrevs det om att argentinaren var på jakt efter en back-up till sina anfallsstjärnor.

Nya uppgifter gör dock gällande att tränaren är nöjd med den bredd som hans trupp besitter och att han snarare tittar på att lyfta upp en eller två spelare ifrån den egna akademin. Om det här är ett val som han själv gjort eller om det kommer som en indirekt påföljd av det dyra arenabygget som klubben genomfört låter vi vara osagt. Ett rykte som dykt upp under de senaste dagarna som vi med allra största sannolikhet kan avskriva med en gång är det kring Tottenhams bud på Andy Carroll, en övergång som faller sig väldigt otrolig sett till Mauricio Pochettinos värvningsstrategi.

Juventus på väg att värva ifrån Manchester United

Matteo Darmian är ett namn som inte syns till alltför ofta när Manchester United spelar fotboll nu för tiden. Denna säsong har den italienska ytterbacken endast fått delta i fem matcher, förra säsongen blev det bara 8. Lösningen på italienarens brist på speltid verkar bli en övergång till Juventus. Det vore inte första gången som den italienska mästarklubben visar sin skicklighet vad gäller värvningar och hämtar in spelare som på ett eller annat sätt hamnat snett i sin nuvarande klubb, oavsett om det är utgående kontrakt eller brist på speltid.

Darmian visade under sin tid i Italien att han är en mycket begåvad försvarare. Kanske var inte England och Premier League rätt val för italienaren, men att en flytt till Turin kan få fart på karriären igen.

Marseille övertygade om Balotelli

Det vore ett tråkigt transferfönster om det inte skrevs lite om Mario Balotell, italienaren som hållit förvånansvärt låg profil under de senaste säsongerna då han tillhört Nice i Ligue 1. Anfallarens kontrakt går ut till sommaren och en flytt faller sig närmast självklar. Den klubb som det skrivits allra flitigast om är Marseille. Klubben ifrån södra Frankrike sägs vara mycket angelägna om att knyta till sig Balotelli som de tror ska kunna hjälpa laget att lyfta till toppskiktet av Ligue 1. Eftersom kontraktet går ut till sommaren är Marseille fria att förhandla direkt med spelaren. Återstår att se om Mino Raoila, spelarens agent, och Marseille kommer överens om ett avtal eller om jakten på en anfallare fortsätter på annat håll.