Returmöten i Champions League!

Andra halvan av dubbelmötena i Champions Leagues kvartsfinaler väntar och alla fyra matcher lever med eventuell FC Porto mot Liverpool som undantag. Den engelska klubben vann första mötet med 2-0 och är given favorit att sig vidare till semifinal. Favorit att ta sig vidare är också FC Barcelona efter 1-0-seger på Old Trafford. Inte kan väl Solskjaers United återupprepa bedriften likt i åttondelsfinalen mot PSG!? 

Ronaldos Juventus fick 1-1 borta mot Ajax i första mötet men holländarna blir en svår nöt att knäcka trots fördel av hemmaplan, fråga Real Madrid. Till sist ska favoriterna till turneringssegern Manchester City försöka vända 1-0 hemma på Etihad Stadium mot ett Tottenham utan Harry Kane.

Alla odds presenteras av Snabbare.com 

Barcelona – Manchester United

Odds: 1. 1,37 X. 5,25 2. 8.00

I första mötet mellan finalisterna från 2009 och 2011 var det återigen FC Barcelona som blev nöjdast med resultatet. Katalenerna dominerade fullständigt första kvarten och fick utdelning i minut tolv efter att Suarez skott touchat Luke Shaw och tagit sig förbi David de Gea. Efter 20 minuter tog sig United in i matchen men lyckades inte skapa särskilt många målchanser och framförallt inget mål framåt. Det innebär att engelsmännen fortsatt bara gjort ett mål på Old Trafford i Champions League 2018/19.

Mål har däremot FC Barcelona gjort i 30 raka hemmamatcher i CL (27 vinster) och laget har inte förlorat på dessa matcher. Lägg till ett målsnitt på 3 mål per match på Camp Nou i säsongens CL och United får en minst sagt tuff uppgift.   

För hemmalaget står det klart att Rafinha missar matchen medan Rakitic, Sergio Roberto och Vermaelen är osäkra till spel. Gästernas skadelista är längre där Bailly, Herrera, Valencia och Luke Shaw missar matchen. Den sistnämnda på grund av avstängning.  

Juventus – Ajax

Odds: 1. 1,68 X. 5,25 2. 5,30

Italienska Juventus jagar första CL-titeln på 24 år och hade ledningen i första halvlek mot Ajax efter att Cristiano Ronaldo gjort mål i den 45:e minuten. Andra halvlek hann knappt börja innan 22-årige brasilianaren David Neres kvitterat till 1-1 – ett resultat som stod sig matchen ut. 

Hemma på Allianz Stadium i Turin är ”Juve” starka. På 37 hemmamatcher sedan 2011 har laget endast förlorat tre gånger och kan visa upp 22 vinster. Fokus mot Ajax blir som vanligt på Ronaldo som efter en målmässigt svag inledning i gruppspelet hittat formen rejält. Megastjärnan har lyft laget med fem mål och två assist på de sju senaste CL-matcherna. 

Ajax har goda minnen från Italien då gästerna inte släppt in mål på senaste fyra besöken i landet. Holländarna är också det lag som kvitterat flest gånger (6 stycken) efter att ha hamnat i underläge i årets Champions Leage. 

FC Porto – Liverpool

Odds: 1. 3,65 X. 3,40 2. 2,10

Portugisiska regerande mästaren hade det tufft i första mötet mot ett överlägset Liverpool. Engelsmännen satte en rasande fart direkt i första mötet och hade 2-0 redan efter 26 minuter sedan Keita och Firmino hittat nätet. Därmed ökade Liverpool på sin segersvit till sju raka matcher och har inte förlorat på tre månader. 

I helgens viktiga möte mot Chelsea vann ”the reds” med 2-0 och Klopps manskap är i strålande form vilket 16 raka matcher utan förlust bevisar. FC Porto får dock inte underskattas då de vunnit alla sina hemmamatcher i säsongens Champions League. De portugiska mästarna har dock inte historien på sin sida och har inte vunnit mot engelskt motstånd i Europaslutspel på fem försök. Porto har också misslyckats med att ta sig vidare 16 av 21 gånger i CL och EL när de förlorat första matchen borta. På sju möten har de heller aldrig vunnit mot Liverpool. (3 oavgjorda, 4 fyra förluster). 

Håll ett extra öga på Portos Moussa Marega. 28-åringen har gjort sex mål i årets Champions League och är lagets bäste målskytt i turneringen. Hos gästerna är självklart Mohamed Salah den stora stjärnan och den som ska göra det framåt. Egyptiern har gjort mål i två raka ligamatcher varav målet mot Chelsea i helgens möte var något alldeles extra.    

Tottenham – Manchester City

Odds: 1. 1,31 X. 5,55 2. 10,00

Pep Guardiolas Manchester City måste vinna hemma mot Tottenham för att ta sig vidare till semifinal. Efter första mötet fick Pep Guardiola för ovanlighetens skull motta en del kritik för sena byten då både De Bruyne och Sané inte blev inbytta förens i 89:e minuten. City hade en gyllene chans att ta ledningen från straffpunkten men Agueros straff räddares av Lloris i hemmamålet. Son Heung-Min blev den store hjälten efter Eriksens inspel med matchens enda mål när 12 minuter återstod av ordinarie tid.

Trots förlusten i första mötet är City favoriter att ta sig vidare. På hemmaplan är dock City ett helt annat lag. I åttondelsfinalen mot Shalke 04 blev det fullständig kross med 7-0 och innan förlusten mot Tottenham senast kunde den blå delen av Manchester visa upp 14 raka segrar. City siktar på kvadruppeln och vann helgens möte mot Crystal Palace med 3-1 efter att Sterling gjort mål två gånger om och Gabriel Jesus stängt matchen ytterligare i slutminuten.