Premier League omgång 5 speltips Foto: PAUL ELLIS / AFP

Premier League omgång 5 Odds och speltips

Liverpool tog en efterlängtad första seger i Premier League den här helgen, när man krossade Bournemouth med hela 9-0. Arsenal tog ännu en trepoängare och Erling Haaland gjorde sitt första hattrick i Premier League när Manchester City vände ett tvåmålsunderläge till seger mot Crystal Palace.

Ett intressant derby mellan West Ham och Tottenham Hotspur är den hetaste matchen på spelschemat den här veckan, men med andra intressanta matcher som Arsenal – Aston Villa och Leicester – Manchester United.

5 nyckelmatcher att hålla koll på, odds och speltips

Manchester City – Nottingham Forest

  • Tid & datum: 20:30, onsdag 31 augusti 2022
  • Sändning: Viaplay

Alla frågetecken kring Erling Haaland och hans anpassning till fotbollen i Premier League har förmodligen rätats ut redan efter ett par omgångar. I den senaste matchen stod norrmannen för tre av lagets fyra mål när Manchester City stod för en imponerande upphämtning mot Crystal Palace.

På onsdagskvällen spelar Manchester City åter på hemmaplan, när Nottingham Forest gästar Etihad Stadium. Det blir en tuff utmaning för Steve Coopers lag, som får acceptera att hemmalaget är klara favoriter till att vinna matchen.

Över 2,5 mål har varit gångbart i Manchester Citys senaste matcher på hemmaplan. I samtliga av lagets nio senaste matcher på hemmaplan har det blivit minst tre mål. Oddset 1.25 gånger pengarna hos 888Sport tyder på att en målfest är att vänta.

Om man kombinerar detta spel med att Manchester City får man upp oddset till 1.36, men det är fortfarande ett ganska lågt odds att spela på. Handikappmarknaden är möjligen ett bättre alternativ där 888Sport erbjuder 1.62 på Manchester City -2 och 2.45 på Manchester City -3.

Erling Haalands hattrick i söndags innebär att han nu ses som en riktig lågoddsare till målskytt. För den som verkligen tror på norrmannen som huvudrollsinnehavare även mot Nottingham Forest finns oddset 5.50 på att han gör hattrick för andra matchen i rad.

Det är 20 år sedan Nottingham Forest senast spelade borta mot Manchester City i en ligamatch. Då blev det förlust med 3-0 och att det resultatet återupprepas ger oddset 6.50 hos 888Sport.


Premier League Odds: West Ham – Tottenham

  • Tid & datum: 20:45, onsdag 31 augusti 2022
  • Sändning: Viaplay

Omgångens hetaste match på pappret spelas i London, när West Ham United och Tottenham Hotspur gör upp i ett hett derby. Hemmalaget har med sig nyvunnen energi efter vinsten mot Aston Villa i helgen. Det var en välbehövlig sådan, efter tre raka förluster i säsongsinledningen.

Spurs har startat säsongen starkt och är oddsfavoriter inför denna match i Premier League. Det är inte konstigt med tanke på att man har fem vinster på sina sex senaste matcher i ligan.

Söndagens vinst mot Nottingham Forest med 2-0 såg till att Spurs nu behåller sitt momentum efter en stark inledning på säsongen. Antonio Contes lag har dessutom vunnit sina två senaste derbyn mot West Ham.

Hur som helst har West Ham vunnit flera raka hemmamatcher i Premier League mot Tottenham, och förra säsongen var det Michail Antonio som blev matchhjälte med det avgörande målet.

Det här kan bli en tät historia. Spurs har hållit nollan i fem av sina sju senaste matcher på bortaplan i Premier League, medan West Ham fyra senaste matcher har blivit målsnåla med under 2,5 mål fyra gånger om.

Oddset 2.05 på under 2,5 mål i matchen lockar, med 3.60 på att Tottenham vinner och håller nollan som ett annat spelalternativ. Det senare spelet har varit lyckosamt i två raka ligamatcher för Spurs.


Premier League Odds: Liverpool – Newcastle

  • Tid & datum: 21:00, onsdag 31 augusti 2022
  • Sändning: Viasat Premium, Viaplay

Liverpool körde över Bournemouth fullkomligt i helgen och tangerade med 9-0-vinsten rekordet för störst segermarginal i Premier League någonsin. Men inför mötet med Newcastle har Jürgen Klopp problem med skador i truppen och Newcastle är ett lag som kommer att bjuda på ett svårare motstånd.

Newcastle har inte vunnit sedan premiärhelgen och står på tre raka oavgjorda matcher efter 1-1 mot Wolverhampton senast. Däremot är Newcastle fortsatt obesegrade.

Premier League-oddsen säger att Newcastles förlustfria svit kommer att ta slut på Anfield den här onsdagskvällen. Förra säsongen vann Liverpool båda mötena med Newcastle i Premier League.

Säsongen dessförinnan tog Newcastle två poäng mot Liverpool och Eddie Howe har ett lag som är starkare än tidigare, med flera tunga investeringar i truppen.

Alexander Isak, som blev klubbens rekordköp och som nu spås en lysande framtid i Premier League, kan vara aktuell för en startplats. Liverpool har dock 13 vinster på sina 16 senaste hemmamatcher mot Newcastle och får således ses som favoriter trots allt.

Liverpool har varit i ledning både i halvtid och efter 90 minuter i fem av sina sju senaste hemmamatcher mot Newcastle, med alla tävlingar inräknade. Den spelmarknaden är med andra ord aktuell för den som vill ställa sig bakom Liverpool.

Hos 888Sport är oddset 1.85 på att Liverpool vinner både första halvlek och matchen.


Premier League Odds: Leicester – Manchester United

  • Tid & datum: 21:00, torsdag 1 september 2022
  • Sändning: Viasat Premium, Viaplay

Torsdagens enda match i Premier League spelas mellan ett Manchester United som till synes är på rätt väg, och ett Leicester City som ligger toksist i tabellen efter fyra spelade omgångar.

Snacket om att Manchester United befinner sig i en djup kris har avtagit något efter den viktiga vinsten hemma mot rivalen Liverpool och trepoängaren borta mot Southampton senast.

Leicester har haft en miserabel start på säsongen, med en enda poäng på fyra spelade matcher. Nu senast förlorade man med 2-1 mot Chelsea, trots att man fick spela med en man mer efter att Conor Gallagher blivit utvisad.

Manchester United ser ut att sakta men säkert bli ett mer homogent lag under nye managern Erik ten Hag, och tillsammans med det faktum att Leicester har släppt in minst två mål i alla fyra Premier League-matcher så här långt gör det att Manchester United blir tydliga oddsfavoriter inför det här mötet.

Leicester må ha vunnit två raka matcher hemma mot Manchester United på King Power Stadium, men det är trots det svårt att se hur Brendan Rodgers lag ska kunna ta kommandot mot Manchester United sett till hur säsongen har sett ut hittills.

Oddset 2.05 på att Manchester United vinner sin tredje raka ligamatch ger ett acceptabelt spelvärde hos 888Sport, med oddset 3.50 för en bortavinst och över 2,5 mål gjorda för den som föredrar det.

Det har gjort över 2,5 mål i nio av Leicesters tio senaste matcher i Premier League, så det är ett speltips som sticker ut för det som blir veckoomgångens sista match.