Wolves - Arsenal Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

PREMIER LEAGUE OMGÅNG 15: FÖRHANDSTITT PÅ VECKANS OMGÅNG

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Premier League ångar på mot VM-uppehållet som vi nu är två omgångar från.
Inför Premier Leagues omgång 15 har vi fortfarande Arsenal i topp med 31 poäng, hack i häl har de jagande Manchester City efter sig med 29 poäng.

I föregående omgång bjöds vi på några intressanta resultat, först fick vi under lördagen se Graham Potter resa tillbaka till Brighton där han skulle ställas mot sin gamla klubb.
Potters Chelsea gick på pumpen ordentligt och låg under med hela 3-0 när lagen gick in till halvtidsvila. Andra halvleken startade sedan med ett mål för Chelsea men mer än så blev det inte utan Brighton rundade av med att göra 4-1 i matchens slutminuter.

Även Liverpool hade en tuff helg då man extra åkte på ytterligare en förlust i Premier League.
Det som var extra överraskande med helgens förlust mot Leeds var att den kom på hemmaplan. Förlusten på Anfield betydde att Liverpools 30 matcher långa förlustfria svit på hemmaplan bröts.
Matchen inleddes med måla av Leeds redan i fjärde minuten. Leeds ledning varade dock inte länge då Liverpools Mohamed Salah kvitterade bara tio minuter senare.
Därefter blev det en tillknäpt tillställning fram tills det att Leeds Crysencio Summerville gjorde mål i matchens absoluta slutskede.

Utöver dessa två överraskande förluster fick vi se Newcastle köra över Aston Villa med 4-0.
Även Arsenal kammade hem tre poäng efter en storvinst mot Nottingham Forest när ligaledaren tog emot tabelljumbon på Emirates.
Även Manchesterklubbarna United och City kammade hem tre poäng vardera i varsin 1-0 vinst, City mot Leicester och United mot West Ham.

Helgens Premier League-omgång i sin helhet

Lördag 5/11
16:00 Nottingham – Brentford
16:00 Wolverhampton – Brighton
16:00 Manchester City – Fulham
16:00 Leeds – Bournemouth
18:30 Everton – Leicester

Söndag 6/11
13:00 Chelsea – Arsenal
15:00 Aston Villa – Manchester United
15:00 Southampton – Newcastle
15:00 West Ham – Crystal Palace
17:30 Tottenham – Liverpool

Omgångens utvalda matcher

Manchester City mot Fulham

Kanal: Streama matchen på Viaplay eller se den på Viasat Premium
Tid:
Lördag 5/10 16:00
Plats:
Etihad Stadium, Manchester

Manchester City har vunnit fem av sina sex senaste Premier League-matcher, säsongens enda förlust kom mot Liverpool för tre omgångar sedan. Manchester City har sedan dess vunnit över Brighton med 3-1 och Leicester med 1-0 på bortaplan.

Inför helgens match mot Fulham hoppas Manchester City att ha skytteligaledaren Erling Håland tillbaka i spel efter att ha missat lagets två senaste matcher då han dras med en lättare skada.
Trots att Manchester City ser mer eller mindre oslagbara ut för ett lag som Fulham är Håland en otroligt viktig pjäs att ha på planen. Norrmannen har gjort nästan hälften av alla Manchester Citys mål i Premier League den här säsongen (17 av 37).

Samtidigt som Håland och hans anfallskollegor har öst in mål framåt så har Manchester Citys försvar varit ett av de bästa i ligan, bara Newcastle har släppt in färre mål än Manchester Citys elva insläppta.

Även Fulham har haft en lovande säsongsinledning och ligger efter tretton spelade omgångar på en sjundeplats två poäng bakom Chelsea.
Fulhams framgång är mycket tack vare en man, deras anfallare Aleksandar Mitrovic som så här långt har gjort tredje flest mål i Premier League, nio stycken.

Fulham har gjort tjugotvå mål på tretton matcher vilket ger dem ett målsnitt på 1.7 mål per match.
Dessvärre för Fulhams del har inte försvarsspelet klickat lika bra som anfallsspelet då de även har släppt in tjugotvå mål i egen kasse.

Speltips Manchester City mot Fulham

Ser man till Manchester Citys anfall som tänder på alla cylindrar just nu samtidigt som Fulham läcker mål bakåt bör det här bli en ganska enkel seger för det ljusblåa laget från Manchester. Det här speglar även på oddsen som enbart ger x1.11 för enkel Cityvinst.

För den som vill spela på att City ska vinna matchen rekommenderar vi att man spelar Manchester City -2 som handikappsspel (spread), det här ger just nu x1.90 hos ComeOn.

Även spel på målskyttar är intressant när det kommer till Citys matcher, det självklara valet är att lägga ett spel på att Håland gör ett eller kanske över 1.5 mål i matchen. Om inte Håland skulle komma till spel skulle vi rekommendera ett spel på Kevin De Bruyne som är inne i en riktigt fin form just nu.

Hitta alla oddsen hos ComeOn


Chelsea mot Arsenal

Kanal: Streama matchen på Viaplay eller se den på Viasat Premium/Viasat Ultra
Tid:
Söndag 6/10 13:00
Plats:
Stamford Bridge, London

Det här är verkligen en av omgångens mest intressanta uppgörelser. Det är ett Londonderby som känns väldigt ovisst på förhand när ligasexan Chelsea tar emot serieledande Arsenal.

Spelet har verkligen klickat för Arsenal den här säsongen och dem flyger verkligen just nu och ser inte ut att kunna sluta vinna.
Chelsea å andra sidan har blandat och gett sedan Potter tog över tränarposten efter Thomas Tuchel.
Det här blir Potters kanske tuffaste prov så här långt i Premier League då ligaledarna Arsenal har vunnit tio av tolv Premier League-matcher den här säsongen.

På de fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan har Arsenal vunnit hela fyra möten mot sina stadsrivaler Chelsea. Sett till Arsenals fina resultat mot Chelsea på både borta och hemmaplan är oddsen delade 50/50 inför matchen. En hemmavinst för Chelsea ger i skrivande stund x2.65 och en bortavinst för Arsenal ger x2.70

Speltips Chelsea mot Arsenal

Vi kan räkna med att Chelsea kommer att ge allt för att undvika ytterligare ett nederlag efter att ha blivit utrullade med 4-1 mot Brighton i senaste omgången. Ett spel på rak Chelseavinst är lockande om man tror på Potters gäng.
Vi tror dock på att Arsenals fina form fortsätter och att man lyckas ta med sig alla tre poäng i en match där båda lagen gör mål i matchen.
Ett spel på att Arsenal vinner samtidigt som båda lag gör mål ger just nu x4.55 hos ComeOn.

Hitta alla oddsen hos ComeOn


Tottenham mot Liverpool

Kanal: Streama matchen på Viaplay eller se den på Viasat Premium/Viasat Ultra
Tid:
Söndag 6/10 17:30
Plats:
Tottenham Hotspur Stadium, London

Premier League-omgången rundas av med ytterligare ett stormöte då det klockan 18:30 under söndagen är dags för ligatrean Tottenham att möta liganian Liverpool.
Contes Tottenham har blandat och gett i sina fem senaste ligamatcher då de har förlorat två och vunnit tre. Detsamma gäller Klopps Liverpool som ännu inte har lyckats vända på sin dåliga form som suttit i sedan säsongens första ligaomgång. Liverpool har förlorat tre av sina fem senaste matcher och vunnit resterande två. Bland Liverpools senaste nederlag finner vi förluster mot bland annat Leeds och Nottingham Forest.

Inför söndagens match går Liverpool in som favoriter till att ta med sig alla tre poäng tillbaka till Liverpool. Fördelen till Liverpool kan bero på att Tottenham ser ut att bli utan en del bärande spelare såsom Richarlison, Cristian Romero, Dejan Kulusevski och Heung-Min Son.
Även Liverpool saknar dock en del viktiga spelare som Diogo Jota, James Milner, Joel Matip och Luis Diaz. Frågan är vilket lag som klarar sig bäst utan sina startspelare den här söndagen.

Ser man till tidigare möten lagen emellan så är det fördel Liverpool som har vunnit sju av dem nio senaste mötena (i PL och CL), resterande två matcher har slutat oavgjort.
När Tottenham och Liverpool spelar mot varandra brukar det bli målrika tillställningar. I deras tio senaste möten i Premier League har det blivit över 2.5 mål i åtta matcher, i nio av dessa matcher har även båda lagen gjort mål.

Speltips Tottenham mot Liverpool

Sett till Liverpools dåliga säsongsinledning är spelet på rak Tottenhamvinst lockande, Tottenham att vinna matchen ger i skrivande stund x3.20.
Spelet på att båda lag ska göra mål ger enbart blyga x1.51 just nu så därför skulle vi rekommendera ett spel på att båda lagen gör mål samtidigt som ett av lagen vinner.
Båda lagen att göra mål samt att Tottenham ska vinna ger x5.00 medan båda lag att göra mål samtidigt som Liverpool vinner ger x3.30.
Vem backar du att bryta sin dåliga trend? Blir det Liverpool som tar tre viktiga poäng i Premier League och börjar jobba sig tillbaka till tabelltoppen eller blir det Tottenham som vinner och tar sin första trepoängare mot Liverpool sedan oktober 2017?

Hitta alla oddsen hos ComeOn


Tabellen