Manchester City – Tottenham Hotspur Foto: JAMIE SQUIRE / Getty Images via AFP

Manchester City – Tottenham Hotspur betting: Speltips & guide

  • Avspark och datum: 18:30, lördag 10 september 2022
  • Arena: Etihad Stadium, Manchester
  • Senaste inbördes resultat: Manchester City – Tottenham 2-3, Premier League, februari 2022
  • Sändning: Viasat Sport / Viaplay

Lördagens sena match i Premier League spelas på Etihad Stadium i Manchester, där Pep Guardiola hoppas hitta tillbaka till vinnarspåret i ligaspelet efter förra omgångens poängtapp mot Aston Villa. Matchens gästande lag är Tottenham, som har samma poäng som Manchester City i tabellen efter vinsten mot Fulham med 2-1 i den senaste omgången. Det innebär att man fortsatt är utan förluster i Premier League den här säsongen.

Båda lagen kommer till den här matchen efter intensiva Champions League-matcher tidigare i veckan. Det är nu truppens djup och bredd testas ordentligt. Enligt oddsen är Manchester City favoriter till att vinna, men då ska man komma ihåg att laget föll hemma mot Tottenham senast man spelade mot varandra på Etihad Stadium i Premier League.

Går det att stoppa Manchester City på Etihad?

Manchester City har tappat poäng borta mot både Aston Villa och Newcastle United under den här säsongsinledningen, men på hemmaplan har man tagit tre vinster, gjort 14 mål och därmed plockat hem nio poäng. Men vinsterna har kommit mot relativt överkomligt motstånd i form av Nottingham Forest, Crystal Palace och AFC Bournemouth. Det är matcher som Manchester City på pappret ska vinna i komfortabelt.

Mot Crystal Palace behövde man komm tillbaka och vända på ett underläge, men Manchester City ser ut att vara omöjliga att slå inför sin egen hemmapublik. Nu har man sju raka vinster på hemmaplan i Premier League.

Manchester City har gjort minst tre mål i samtliga sju hemmavinster, men ett formstarkt Tottenham blir utan tvekan en svårare nöt att knäcka. Faktum är att Tottenham vunnit fyra av de fem senaste mötena med Manchester City i ligaspelet. De är alltså lite av deras mardrömsmotståndare.

Oddsen inför Manchester City mot Tottenham kan tyckas lite väl skeva med tanke på att Spurs trots allt har ett starkt övertag på motståndet i inbördes möten. Det gör att det går att hitta spelvärde på Tottenham inför den här matchen.

Spurs dubbelchans (X2) kan spelas till 3.00 hos Bet365* och handikappmarknaden är ett annat alternativ för den som vill ställa sig i bortalagets ringhörna. Spurs +2 finns till 1.75 hos Bet365*. Det är ett spel som ger vinst även om Tottenham förlorar med uddamålet.

Räkna inte bort Tottenham – trots svag form på Son

Harry Kane står på fem mål så här långt i Premier League och hans senaste mål gav Tottenham vinsten mot Fulham på hemmaplan. Det var ett mål som gjorde att Tottenham starka inledning på säsongen hölls vid liv. Samtidigt har formen inte varit den bästa rent spelmässigt, trots att man alltså har en bra tabellplacering. Det återstår att se om att man kan övertyga fotbollspubliken om att man är ett lag som kan vara med och utmana längst uppe i toppen.

Tottenham har maximala poäng på hemmaplan så här långt, precis som Manchester City, men man har haft det svårare på bortaplan. Oavgjorda resultat mot både Chelsea och West Ham, men en vinst borta mot Nottingham Forest är deras bortafacit efter några veckor. Det här betyder å andra sidan att Tottenham har tolv raka matcher i Premier League utan förlust, med den senaste förlusten i april månad.

Det är också värt att ha med sig i minnet att Tottenham vann en riktigt spännande match på Etihad Stadium i februari, när Harry Kane avgjorde matchen med sitt 3-2-mål i slutminuterna. Det var hans andra mål i den matchen, men trots det står den engelske landslagsanfallaren bara på fyra mål i sina senaste 14 matcher mot Manchester City.

Ett annat odds som man kan ställa sig bakom inför matchen, om man vill ställa sig på Tottenhams sida, är oddset 3.70 på att Spurs vinner någon av halvlekarna.

Speltips inför Manchester City – Tottenham

Pep Guardiolas lag är stora favoriter inför matchen och oddsen inför det här mötet är alldeles för skeva sett till att Tottenham Hotspur trots allt imponerat mot Manchester City de senaste säsongerna.

Båda lagen må vara obesegrade och på delad andraplats i tabellen, men spelvärdet inför den här drabbningen hittar vi hos gästerna tack vare deras övertag i inbördes möten mot City. Tottenham dubbelchans (X2) är väldigt lockande till 3.00 hos Bet365* och 3.70 för bortalaget att vinna minst en halvlek är också lockande.

Samtliga av de tre senaste mötena mellan lagen har blivit jämna, med uddamålsvinst åt endera håll. Det gör att handikappmarknaden är intressant. Tottenham +2 är för högt när oddset nu ligger på 1.75 hos Bet365*. Sist, men inte minst, finns det all anledning att hoppas på en öppen och underhållande historia mellan två väldigt bra fotbollslag. Över 2,5 mål har varit gångbart i Manchester Citys hemmamatcher. Det har tickat in i tio raka ligamatcher på Etihad Stadium. Med det sagt lär Antonio Conte helst vilja se en tightare match på lördagen. Under 2,5 mål kan därför vara lockande till 2.50 hos Bet365*.

*Vänligen notera att det här är ett betalt samarbete med Bet365 och att oddsen kan kommat att ändras