Man City - Crystal Palace (Foto: by KAMIL KRZACZYNSKI / AFP)

Man City – Crystal Palace – boogeyteam på besök?

När: Lördag 27 augusti kl. 16.00
Var: Etihad Stadium, Manchester
Senaste mötet: Crystal Palace – Man City 0-0, Premier League, maj 2022
TV: Viaplay och V Sport Fotboll

Manchester City tappade poäng för första gången den här säsongen när de kryssade borta mot Newcastle med resultatet 3-3. Nu på lördag möter de Crystal Palace och de får tillfälle att åter plocka tre poäng. “Eagles” åker norrut mot Manchester och de har vind i seglen efter att vunnit med 3-1 mot Aston Villa. Mot regerande mästarna blir det dock svårare och det är väl ingen som egentligen tror att de kan komma undan med poäng här. Åtminstone inte enligt oddsen. Men vi ska ha med oss att City faktiskt förlorade mot Palace hemma förra säsongen, kan örnarna upprepa den bragden?

Palace – ett svårt lag för City?

Oddsen som sagt talar till stor del till Citys fördel. 1,18 gånger pengarna på City talar sitt tydliga språk. Citys statistik mot Palace är dock inte vad man kan förvänta sig. Palace tog fyra poäng i det här mötet förra säsongen, lägg till hållna nollor.

City har förlorat två av deras senaste fyra ligamatcher mot Palace, endast en vinst har det blivit.

Det är inte många lag som har sån statistik mot City, laget som gjorde tre mål mot Newcastle senast. Nathan Aké haltade av i första halvlek där och nu kan han tappa platsen i startelvan till Ruben Dias.

City har vunnit 13 av deras senaste 15 hemmamatcher i ligan och det har blivit över 2,5 mål i deras åtta senaste hemmamatcher i ligan. Den som backar City att vinna här kan lägga spelet Cityvinst + Över 2,5 mål som ger 1,50 gånger pengarna och kör man Cityvinst + Över 3,5 mål så får man 2,20 i odds hos Bet365.

Vieira återvänder till Etihad

Palace manager Patrick Vieira avslutade sin spelarkarriär hos City, och tog sedan över akademilaget 2013. Så visst känns det som att det inte är en tillfällighet att Palace gjorde det bra mot City förra året då matchen slutade 0-2.
Målen då kom från Wilfried Zaha och Conor Gallagher. Lånet Gallagher har lämnat och gått tillbaka till Chelsea medan Wilfried Zaha är åter i fin form. Tre mål på tre matcher, varav två senast. Det är han som City måste hantera och stänga ner för att det ska bli en hemmaseger. Värt att notera att City hade det svårt att hantera Newcastles Allan Saint-Maximin som utmanade försvaret flertalet gånger.

Som nyss nämnt så talar oddsen för en komfortabel hemmaseger, men matchen mot Newcastle ställer frågor. Är Newcastle the real deal? Är City inte riktigt där de bör vara?
Kanske, kanske finns det värde i att backa Palace här.
Crystal Palace att starta matchen med 2-0 (Handicap) ger 2,55 gånger pengarna. Detta innebär att om City vinner med max 1 mål, det blir oavgjort eller om Palace vinner, så sitter spelet.

Man City – Crystal Palace – speltips och odds

Palace är kanske Citys bogey team. Vi vet ju att det blir något märkligt kryss och någon märklig förlust här och där för City som i övrigt allt som oftast går rent och tar poängrekord.

För att få värde i ett Cityspel behövs ett tillägg i form av BLGM eller Överlinan.
Zaha har fin form som sagt och kanske hamnar han i målprotokollet även denna helg. 5,40 i odds på Zaha som målskytt känns inte otänkbart. Erling Haaland står i 1,48 att göra mål hos Bet365, jämförelsevis.