old trafford - manchester united Old Trafford. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Inför Manchester United – Liverpool

På torsdag är det dags för ett klassiskt rivalmöte när Manchester United tar emot Liverpool på Old Trafford. Som bekant har matchen skjutits upp tidigare då supportrar tagit sig in på arenan i protest mot ägarfamiljen Glazer.
Det här blir den 34:e omgången av säsongens Premier League och säsongen går mot sitt slut.
Utan att överdriva så är det United som är det bättre laget för stunden. Säsongen började desto sämre men man har tuffat på och hållit i andraplatsen länge.

Manchester United – Liverpool
⏰ Söndagen den 13 maj kl. 21.15
📺 Viaplay och V Sport Premium

Manchester United krossade Roma i Europa League-semin i den första matchen med siffrorna 6-2, och följde upp med en 3-2-förlust i returen som räckte till avancemang. Europa League-semifinalen följdes upp med en 3-1-vinst mot Aston Villa samt en förlust mot Leicester, efter att Solskjaer roterade kraftigt för att fokusera på matchen mot Liverpool. Ligan är avgjord men visst taggar Ole Gunnars gäng igång på en sån här match, speciellt när det står så mycket på spel för Liverpool som tack vare Chelseas förlust under onsdagen, faktiskt har möjlighet att nå en Champions League-plats.


Liverpool å andra sidan började säsongen bra och trots skador lyckades man hålla sig kvar i ligaledning, men efter årsskiftet började allt falla och skadeproblematiken hann i kapp ett sargat lag som föll i tabellen. Laget har plockat upp två kryss på raken mot Newcastle och Leeds och båda matcherna var sånär som på trepoängare men man har släppt in kvitteringsmål i slutminuterna i båda matcherna. Kryssen följdes upp med en seger mot Southampton med 2-0, men motståndet på torsdag blir desto tyngre än Saints.


Det här är ett rivalmöte och man ska ha i åtanke att de matcherna spelar sitt eget liv, men visst känns det som att favoritskapet ligger på Manchester United med tanke på formen lagen har.


Senaste fem matcherna mellan söndagens lag är följande:

  • FA-cupen 24 januari 2021: Man United-Liverpool 3-2
  • Premier League 17 januari 2021: Liverpool-Man United 0-0
  • Premier League 19 januari 2020: Liverpool-Man United 2-0
  • Premier League 20 oktober 2019: Man United-Liverpool 1-1
  • Premier League 24 februari 2019: Man United-Liverpool 0-0

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV