old trafford - manchester united Old Trafford. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Inför Manchester United – Liverpool

På söndag är det dags för ett klassiskt rivalmöte när Manchester United tar emot Liverpool på Old Trafford. Det blir den 34:e omgången av säsongens Premier League och säsongen går mot sitt slut.
Utan att överdriva så är det United som är det bättre laget för stunden. Säsongen började desto sämre men man har tuffat på och hållit i andraplatsen länge.

Manchester United – Liverpool
⏰ Söndagen den 2 maj kl. 18.30
📺 Viaplay och V Sport Premium

Manchester United krossade Roma i Europa League-semin under torsdagen med siffrorna 6-2.
När man hör att United faktiskt låg under med 2-1 i en match som slutade 6-2 drar man öronen åt sig. Men det ska sägas att Roma hade en del oflyt med både skador (tre byten i första), och beslut och i stort sett slutade spelade. Detta, utan att ta något från United så klart, i en match som hade en halvlek med 5-0 vilket är uselt på den här nivån.


Liverpool å andra sidan började säsongen bra och trots skador lyckades man hålla sig kvar i ligaledning, men efter årsskiftet började allt falla och skadeproblematiken hann i kapp ett sargat lag som föll i tabellen. Laget har plockat upp två kryss på raken mot Newcastle och Leeds och båda matcherna var sånär som på trepoängare men man har släppt in kvitteringsmål i slutminuterna i båda matcherna.


Det här är ett rivalmöte och man ska ha i åtanke att de matcherna spelar sitt eget liv, men visst känns det som att favoritskapet ligger på Manchester United med tanke på formen lagen har. På söndag får vi se.


Senaste fem matcherna mellan söndagens lag är följande:

  • FA-cupen 24 januari 2021: Man United-Liverpool 3-2
  • Premier League 17 januari 2021: Liverpool-Man United 0-0
  • Premier League 19 januari 2020: Liverpool-Man United 2-0
  • Premier League 20 oktober 2019: Man United-Liverpool 1-1
  • Premier League 24 februari 2019: Man United-Liverpool 0-0

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV